Manžel dal synovi rok stará antibiotika

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2010
11.7.13 16:44

Stará antibiotika

Holky, mám dotaz. Malej dostal včera atb Ospen 400 na angínu. Ale v lednici sem měla ještě půl lahvičky z dob minulých (s tím že se jí už asi rok? chystám odnést zpět do lékárny..no jo, já vím :oops: ) Včera večer říkám mužovi, dej mu ty nový, ty v krabičce, ok. Ráno mu je dávám já, tak pohoda, odpoledne sem byla v obchodě, zase byl na řadě muž. A pak z něj vypadlo, že mu dal ty rok otevřený! :( Tak se ptám, co teď? Myslíte, že dvě dávky mu můžou nějak ublížit? By mě fakt šlehlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17013
11.7.13 16:46

No to už je fakt hodně. Ty vydrží jak dlouho otevřený? jde o to, že nemusí mít ten správný účinek :think: Příště to vyhoď, když nemáš cestu do lékárny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
11.7.13 16:46

A jakou to má expiračku? Asi bych se řídila hlavně tím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
11.7.13 16:47

Expiračku do 11.2013. Já vím, příště to odnesu hned..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
11.7.13 16:51

Nic se mu nestane, maximálně nejsou účinné.
Na expiračku bych nehleděla, u perorálních tablet jo, ale u sirupu záleží na tom, kdy ho naředili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
11.7.13 17:09
@eviska22 píše:
Expiračku do 11.2013. Já vím, příště to odnesu hned..

tak ale to du este pouzitelne..11/2013-listopad 2013..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
11.7.13 17:14
@miisenka píše:

No ale u sirupů je většinou o dost krátká doba- buď po otevření nebo namíchání. I na horečku, mají trvanlivost do 2015, ale po otevření max 6 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
11.7.13 17:23
@araw píše:
No ale u sirupů je většinou o dost krátká doba- buď po otevření nebo namíchání. I na horečku, mají trvanlivost do 2015, ale po otevření max 6 měsíců

ja to teda spatne pochopila..:-)..ja to myslela tak.ze to je doba pouzitelnosti, ze to ma zakladatelka vypocitane uz od otvorenia /namichania..nicmenej, nic sa nestane, len to je bez ucinku..takze by som zacala pocitat dni az od tej doby, ked dostal prcek spravne atb..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
11.7.13 17:24

Nemělo by se mu nic stát al asi fakt enbudou učinkovat-u atb sirupů bývá týden max 14dní od naředění-kolikrát atb vracím do ekarny prtže nám dr po týdnu píše novou lahvičku, právě kvuli ředění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
11.7.13 17:25

Ja teda uz presne nevim co to bylo za sirup ale malej má tak jednou, dvakrát do roka průdušky a když mel zase tak se me mudra ptala jestli nemam doma ten a ten sirup ještě z minula, tak ji rikam ze jo a jestli mu ho muzu dat a ona mi rekla ze když je v lednici tak jo :nevim: tak nevim, no. a rozestup tam byl tak 3/4 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
11.7.13 17:30
@spiky01 píše:
Nemělo by se mu nic stát al asi fakt enbudou učinkovat-u atb sirupů bývá týden max 14dní od naředění-kolikrát atb vracím do ekarny prtže nám dr po týdnu píše novou lahvičku, právě kvuli ředění

Ale ten Ospen se neředí, ne? Aspoň nám ho teda neředili, ale normálně jen vzali, dali… :think: :nevim: Každopádně bych koukla spíš do příbalovýho letáku, co tam k tomu je… My ho máme doma už asi půl roku neotevřenej, protože nám ho doktorka sice napsala, já ho aktivně koupila a nakonec jsme ho prckovi nedali… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
11.7.13 17:32
@miisenka píše:

No ale ono jde o to, že jestli jsou to naředěné ATB v lékárně na suspenzi, tak ta trvanlivost je asi tak max. měsíc. Ona je to totiž expirace(doba použitelnosti) jako taková, v suchém stavu a pokud se naředí, tak už neplatí expirace uvedená z výrobny, ale z naředění..to by tam měla dát lékárnice takový štítek přímo na lahvičku..snad jsem to vysvětlila nějak k pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
11.7.13 17:34

@klafina123
Vysvetlila si to dobre, len ja som to blbo pochopila uz od prveho prispevku..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
11.7.13 17:40
@kate02 píše:
Ale ten Ospen se neředí, ne? Aspoň nám ho teda neředili, ale normálně jen vzali, dali… :think: :nevim: Každopádně bych koukla spíš do příbalovýho letáku, co tam k tomu je… My ho máme doma už asi půl roku neotevřenej, protože nám ho doktorka sice napsala, já ho aktivně koupila a nakonec jsme ho prckovi nedali… :zed:

já ho vyzvedávala včera a v lekarně mi ho ředila, tak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
11.7.13 18:01

Holky díky.. ty antibiotika nebyly naředěný, už je to tak hotový. Jde mi o to, že já mu včera dala jednou ty nový, pak muž ty starý, pak ráno já zase nový, odpoledne zase starý. teď už bude dostávat jen ty správný :) Ale díky všem za rady!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí