Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, potřebujeme pro malou novou sedačku 9-18 kg. Máme pro starší chicco key xp, je to takový vkompromis mezi cenou a kvalitou. Další chceme pořídit opět okolo 3 tisíc. Kdysi jsem byla zásadně proti použité, ale teď si říkám, jestli není lepší koupit třeba nějakou použitou starou romer, popř. maxi cosi. Jsou asi o něco lepší a pokud by šlo o „ojetinu“ do těch 3 tisíc se vlezem. Co si myslíte? Šli byste do starší a lepší, nebo novou ale o něco horší? Taky jsem si všimla, že v inzerátech uvádí často málo používaná. Říkám si, že to je asi jedno, jak moc je používaná. Na sedačce se podle mě funkčně nedá nic opotřebovat, max. ro bude znát na vzhledu. Ten materiál přeci stárne stejně, ať jí někdo má doma ve skříni, nebo jí používá denně…
Tak od známých bych se použité určitě nebála. Jinak těžko říct… ale dneska se dá sundat potah, kouknout na plasty, zda nejsou popraskané apod… Hooooodně bych ji prozkoumala.
Taky jsem zastánce „radši starší kvalitní než nové levné“.
Neni pravda. Sedacka ma zivotnost 5let uvadi se az 7.Ale zalezi kde je sedacka. Nekdo ji nechava v aute takze na ni pusobi mraz a teplo.Cimz i ty plasty meni pevnost…
@avm3 píše:
Tak od známých bych se použité určitě nebála. Jinak těžko říct… ale dneska se dá sundat potah, kouknout na plasty, zda nejsou popraskané apod… Hooooodně bych ji prozkoumala.
Taky jsem zastánce „radši starší kvalitní než nové levné“.
A muzes mi rict ty do tech plastu vidis?? Rika ti neco unava materialu??
To stejne plati i u sedacky. A to ze neni popraskana naznamena ze nemohla byt bourana…
Koupila bych starší jen od někoho koho znám a vím jak s ní zacházeli. U autosedačky je to opravdu důležité..
Z druhé ruky bych se bála, lidi jsou mrchy, sedačka může být bouraná, pouhým okem praskliny vidět nemusíš, ale jsou tam a při bouračce to dopraskne a pak je zle.
Osobně preferuju značku cybex, ostatní sedačky vycházejí v testech opravdu výborně, takže bych šla do Cybex Isis, vlezeš se do limitu, budeš mít novou a myslím, že i bezpečnou sedačku
@Gladys píše:
Z druhé ruky bych se bála, lidi jsou mrchy, sedačka může být bouraná, pouhým okem praskliny vidět nemusíš, ale jsou tam a při bouračce to dopraskne a pak je zle.
Osobně preferuju značku cybex, ostatní sedačky vycházejí v testech opravdu výborně, takže bych šla do Cybex Isis, vlezeš se do limitu, budeš mít novou a myslím, že i bezpečnou sedačku
Mě na ní vadí ten pultík. Malá je buřt, nesnáší být někde namáčklá, stisklá nebo tak…Kdysi jsem o ní uvažovala, ale po přečtení nějakých diskusí jsem jí vyloučila. Ale díky za radu.
Nóóó, zrovna autosedačka je věc, na které pro své dítě nikdy nehodlám šetřit. Asi tak…
@kattkka píše:
Neni pravda. Sedacka ma zivotnost 5let uvadi se az 7.Ale zalezi kde je sedacka. Nekdo ji nechava v aute takze na ni pusobi mraz a teplo.Cimz i ty plasty meni pevnost…
To je sice pravda nicméně i s tím střídáním teplot v autě je tam počítáno. Ono skoro 10kg sedačku 9-18 si domů nosí jen málokdo ![]()
Zakladatelko brala bych klidně použitou pokud by byla alespoň z trochu důvěryhodného zdroje. Tahle sedačka je jedním dítětem používaná 2 max 3 roky, takže do životnosti se určitě vejdeš ![]()
Vědět, že je to sedačka, kterou někdo používal třeba jako my (žádná nehoda, použivaná tak 10-15 krát za rok, mezitím stojí doma), tak klidně… ale jen tak přes net bych se bála…
@quinny píše:
To je sice pravda nicméně i s tím střídáním teplot v autě je tam počítáno. Ono skoro 10kg sedačku 9-18 si domů nosí jen málokdo
Zakladatelko brala bych klidně použitou pokud by byla alespoň z trochu důvěryhodného zdroje. Tahle sedačka je jedním dítětem používaná 2 max 3 roky, takže do životnosti se určitě vejdeš
Nosi.Ja ji treba nechavam v aute ale spousta lidi ji nosi…
Ano z duveryhodneho zdroje ano ale od znamych atd…
@Kulišanda píše:
Mě na ní vadí ten pultík. Malá je buřt, nesnáší být někde namáčklá, stisklá nebo tak…Kdysi jsem o ní uvažovala, ale po přečtení nějakých diskusí jsem jí vyloučila. Ale díky za radu.
A co ji vyzkouset??
.Treba ji vadit nebude.