Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kukukulina píše:
Dovolte dotaz, bydlím s dcerou a jejím dítětem ve starém domě po prarodičích a rodičích. Vždy jsem byla pracovitá a celý život makala, dělám to stále, vše na zahradě, trávu sekání, co je třeba, zahradník na živé ploty, dům dostal pouze střechu šindelovou asi před 16 lety aprůběžně plastová okna, potřebuje zateplit, ve sklepě vlhko, olověné trubky ve sklepě na vodu, výměna za plastové, odizolování, zahrada, nevyužitá zadek jen pro sekání, velký seník patrový, v přízemí nářadí, plot ještě držící živým plotem, branka, vrata korodují i po psech zvenčí, a další, co s tím, prodat, nechat být, čekat až vyhraji, jít do bytu? Mě by stačila čtvrtina, díky, k,
To za vás nikdo nerozhodne. Každopádně si dovedu představit, v jakém stavu asi ten dům je, a pokud si neuděláte něco sami, pravděpodobně byste za poctivou rekonstrukci dali tolik, kolik by stál nový byt. Ono se to nezdá, ale plastová okna mají životnost tak dvacet let, ty trubky - nejsou o zdraví?
Na druhou stranu, když dům necháte v rodině, dcera nebo její dítě si může svýma silama nebo velmi postupně vše zrychtovat. Zaměřila bych se na něco, co je otázka zdraví nebo fakt urgentně spěchá, třeba ty trubky.
Pokud ale fakt nemáte ani korunu a v dohledné době mít nebudete, tak prodat. Myslím tím, pokud nenašetříte například ani na tu výměnu trubek.
Slovo trollí neznám, ale když vás to baví, klidně pokračujte, můžete mi poradit, k
@kukukulina píše:
Slovo trollí neznám, ale když vás to baví, klidně pokračujte, můžete mi poradit, k
Není to k tématu, ale to tvoje k na konci za každým komentářem, to je děs. Vypadá to, jako bys to odeslala dřív, než dopíšeš slovo ![]()
Děkuji vám, určitě lze udělat věci urgentně, co hoří, ty trubky olověné, část už je plastových, nikoho za léta nenapadlo vyměnit, nikdo to neřešil no a já bych ráda něco změnila, udělala, už třeba pro dceru jako to udělala moje máma pro mě, ale nejsou peníze, budu ráda, když vyměním plynový kotel viadrus starý za nový, dítěti je 5 let, tak jednou by to mohl dát do kupi s otazníkem, k
@kukukulina píše:
Dovolte dotaz, bydlím s dcerou a jejím dítětem ve starém domě po prarodičích a rodičích. Vždy jsem byla pracovitá a celý život makala, dělám to stále, vše na zahradě, trávu sekání, co je třeba, zahradník na živé ploty, dům dostal pouze střechu šindelovou asi před 16 lety aprůběžně plastová okna, potřebuje zateplit, ve sklepě vlhko, olověné trubky ve sklepě na vodu, výměna za plastové, odizolování, zahrada, nevyužitá zadek jen pro sekání, velký seník patrový, v přízemí nářadí, plot ještě držící živým plotem, branka, vrata korodují i po psech zvenčí, a další, co s tím, prodat, nechat být, čekat až vyhraji, jít do bytu? Mě by stačila čtvrtina, díky, k,
ty bydlis s dcerou a jejim ditetem? vzdyt jinde pises ze mas 5ti leteho syna… ![]()
@kukukulina píše:
Fakt neznáš? Minulý rok ti bylo 30, letos už máš dceru s dítětem. Už to není ani vtipný, tyhle diskuze ![]()
@kukukulina píše:
Ptám se právě na to, co s tím, fyzicky je to v pohodě, finančně sotva vyděláme třeba milion, v blízké době, dcera říká, že to ještě vydrží, jinak to ale neřeší, ani není zahrada její hobby myslím práce, spíše káva a pes. d
Nevím, jak je dům velky, ale s tím, co jsi popsala, nepočítej při dnešních cenách, že by ti milion stačil.
My máme dům přes 100 let starý, nedávno jsme zateplovali a dělali fasádu a jen to nás vyšlo na půl mega ![]()
Ty máš výpadky paměti nebo rozdvojenou osobnost, že si nepamatuješ, co píšeš?
Když pominu, že se jedná evidentně o zcela vymyšlené téma a budu to brát spíš jako zajímavý podnět k diskuzi.
Dá se to řešit hypotékou na rekonstrukci, přičemž ušetříš víc, než kolik budeš splácet.
Např. když začnu asi největší položkou, což je fasáda a zateplení. Počítám-li tak 500 tis. na nějaký průměrně velký dům, splátka hypotéky na to vychází aktuálně kolem 2900 Kč. Ale na topení ušetříš jistě víc než 3 tis. Navíc zvedneš i hodnotu domu o víc než těch 500 tis.
Dost pochybuji, že má ještě někdo v ČR olověné trubky na vodu, to už by byla opravdová rarita a osobně jsem to nikdy v životě neviděl, přestože se zabývám investováním do nemovitostí v horším stavu. Nicméně předělat rozvody vody není žádná velká položka, pohybuje se to kolem 30-50 tis.
@Anonymní píše:
Pokud na domě nelpite a je nad vaše sily. Prodat! Za jeho cenu by mohli být třeba dva menší byty a každá budete mít to svoje![]()
bohužel většinou po prodeji starého domu není na dva byty ![]()
@kukukulina píše:
Děkuji za inteligentní příspěvek, vážím si ho, k
aha, tak nic, další troll, h
@Kelsey píše:
Ty máš výpadky paměti nebo rozdvojenou osobnost, že si nepamatuješ, co píšeš?
tak zas ale je k politování, ne, když za dva měsíce zestárla minimálně o dvacet let, buďme na ni hodné, ta už mezi námi dlouho nebude
@Dahlia0409 píše:
Není to k tématu, ale to tvoje k na konci za každým komentářem, to je děs. Vypadá to, jako bys to odeslala dřív, než dopíšeš slovo
to je asi nějaká nová móda, abychom poznali trolla,
Vztahový expert také psal za každým příšpěvkem Luděk - už je bloklý
@stinga píše:
to je asi nějaká nová móda, abychom poznali trolla,
Vztahový expert také psal za každým příšpěvkem Luděk - už je bloklý
Už ho blokli?
Párkrát se tu už tento nešvar objevil, písmeno ka konci ![]()
Kdyz te nekdo upozorni, ze si vymyslis, tak je hned zly? Ty to musis mit se svou povahou tezke.