Státnice poslední termín
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No tohle už je tak individuální, že to asi jinde než ve škole nevyřešís. Každopádně zrušit zahraničí a udělat státnice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spíš ne. Resp. můžeš podat odvolání proti rozhodnutí o ukončení studia, a tam znovu rozepsat situaci, ale takhle, jak jsi to popsala to moc nevypadá, maximální doba studia je maximální doba studia a je dvojnásobná oproti normálu.
Nemoc ti omluvili, takže teoreticky ti propadl jen jeden pokus a problém je fakt ten limit. Navíc to, že jsi v zahraničí není úplně polehčující okolnost (možná by byla za covidu, kdy se nečekaně ze dne na den cestovat nedalo, možná nemoc) - máš primárně studovat, nic ostatního by ti s tím nemělo kolidovat.
Takže buď přijeď, nebo uvažuj o nových přijímačkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to, že sis změnila email je tvůj problém a zahraničí taky. Ani jedno ti pochopitelně jako omluvu neuznají. Můžeš jít maximálně zkusit brečet do školy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podat žádost o prodloužení doby studia, minimálně u nás to schvalují čekatelům na státnice celkem automaticky. Kamarád takhle 3 roky psal diplomku. Nicméně se připrav, že pokud ti to schválí, budeš si studium platit a nejspíš v plné výši. Ale máš teda dost šibeniční termín, pošli to doporučeně ještě dnes a doufej…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den,prosím o radu. Vlivem řady překážek ( těžké onemocnění, rozvod atd.) se mi protáhlo studium. V prvním termínu státnice jsem se musela omluvit ze zdravotních důvodu - hospitalizace. U druhého jsem uspěla v jednom ze třech předmětů. Na třetí termín jsem čekala na přihlášení v online systému a 2 dny před termínem zjistila, že mi studijní poslalo termín na starý email, který už nepoužívám. Omluvu neuznali, termín propadl. Teď mi napsali, že mám poslední možnost v mimořádném termínu 16.9.Studium prý musí být ukončeno do 20.9.2022. To jsem však bohužel v zahraničí a nemám možnost se vrátit…co mám dělat? Je ještě nějaká možnost o posunutí termínu?
Předpokládám, že ti toho 20. září 2022 skončí platnost kreditů umožňujících pokračovat ve studiu a škola tvoje studium definitivně ukončí. Už nebude možné pokračovat ani placeně.
Pak je ještě možnost udělat ZNOVU přijímací řízení do prvního ročníku (Bc. nebo nMgr.), co půjde si nechat uznat, zbytek řádně ZNOVU odstudovat. Celé bys to musela ale platit.
Ve studentském systému je obvykle napsáno kdy už studium definitivně končí na základě dosud nasbíraných kreditů. Docela mě překvapuje, že jsi z toho překvapená.
Doporučuji vrátit se ze zahraničí a státnice toho 16.9. zkusit udělat. Ještě se určitě zeptej konkrétně na vašem studijním oddělení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EmmaFrost píše:
Podat žádost o prodloužení doby studia, minimálně u nás to schvalují čekatelům na státnice celkem automaticky. Kamarád takhle 3 roky psal diplomku. Nicméně se připrav, že pokud ti to schválí, budeš si studium platit a nejspíš v plné výši. Ale máš teda dost šibeniční termín, pošli to doporučeně ještě dnes a doufej…
Ona už diplomku odevzdala, když už byla jednou u státnic. Proč by jí to měli prodlužovat - jaký by měla uvést důvod?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je ale náhod. Ujasni si priority. Jestli chceš dodělat školu, tak sedni na letadlo a přileť.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Udělala bych vše, abych dojela a školu dodělala.
Na aktivity v zahraničí bych se vyprdla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák Kdy by to šlo tak samozřejmě přijedu. Ale nejsem na dovolené, v pondělí mne čeká operace a minimálně 3 denní hospitalizace ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den,
prosím o radu. Vlivem řady překážek ( těžké onemocnění, rozvod atd.) se mi protáhlo studium. V prvním termínu státnice jsem se musela omluvit ze zdravotních důvodu - hospitalizace. U druhého jsem uspěla v jednom ze třech předmětů. Na třetí termín jsem čekala na přihlášení v online systému a 2 dny před termínem zjistila, že mi studijní poslalo termín na starý email, který už nepoužívám. Omluvu neuznali, termín propadl. Teď mi napsali, že mám poslední možnost v mimořádném termínu 16.9.Studium prý musí být ukončeno do 20.9.2022. To jsem však bohužel v zahraničí a nemám možnost se vrátit…co mám dělat? Je ještě nějaká možnost o posunutí termínu?
@Cleopatraj40, s největší pravděpodobností ne, to by škola musela doslova zakouzlit s nějakým individuálním řešením a je otázkou, zda k něčemu takovému budou ochotni… vzhledem k tomu, že rozumnou a pochopitelnou omluvu máš pouze pro ten první termín (hospitalizace) a vše ostatní je tvoje vina.
Asi si budeš muset vybrat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cleopatraj40 píše:
@inkakřivák Kdy by to šlo tak samozřejmě přijedu. Ale nejsem na dovolené, v pondělí mne čeká operace a minimálně 3 denní hospitalizace
Ahoj, moc mě mrzí tvá situace, určitě bych kontaktovala studijní odd. a vysvětlila jim, že tě čeká operace. Ale nevím, jestli ti dají ještě další termín. Pak mě napadá přerušit studium a státnice udělat v letním semestru, ale taky nevím, jestli ještě můžeš. Jinak leda asi znovu přijímačky, nechat si uznat zkoušky a jít ke státnicím znovu. Studium delší, než standardní doba studia prodloužená o jeden rok se platí, ale můžeš zažádat o prominutí platby na základě toho, že jsi měla/máš závažné zdravotní problémy. Držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cleopatraj40 Tak to máš asi smůlu. Jako plánovat si podvakrát operaci na termín státních je blbé. To se taky na fakultě asi nebudou moc namáhat. Udělat státnice je v tvém zájmu, ne jejich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Omluvu neuznali, termín propadl.
To není pravda! Na státní zkoušku by se musel student přihlásit ve školním systému. Pokud jsi se nepřihlásila k terminu SZZ, pak žádný termín nepropadl. O „propadnutí termínu“ by se dalo hovořit pouze v případě, kdy student je přihlášený ke státní zkoušce a nedostaví se bez omluvy , nebo jeho omluva není uznána.
@Anonymní píše: … teď mi napsali, že mám poslední možnost v mimořádném termínu 16.9.
Nevěř ničemu co tvrdí kdosi ze studijního oddělení. Rozhodující je obsah Statutu a Studijního a zkušebního řádu vysoké školy. Proč nelze složit státní zkoušku v řádném termínu v červnu 2023? Ty jsi nám nenapsala o kterou vysokou školu jde. Pak ovšem nemůžeš dostat žádnou použitelnou radu!!!
@Anonymní píše: Studium prý musí být ukončeno do 20.9.2022.
Stejně nejasné je to s tvrzením o ukončení studia. Toto tvrzení jsi ničím nedoložila. Nás nezajímá nějaké „prý“. Piš fakta, skutečnosti, konkrétní věci. Škola může ve svém vnitřním předpisu stanovit maximální dobu od zahájení do ukončení studia ve studijním programu. Při dosažení této maximální doby bude studentovi studium ukončeno pro nesplnění studijních povinností. Ale ty nepíšeš o tom nic.
V takovém případě jedinou cestou bude přihláška ke studiu, znovu přijímačky, po přijetí ke studiu si nechat uznat maximum zkoušek a zápočtů, zkrátit studium (nejspíš na 1 rok) a pak jít ke státnici. Dostaneš ovšem nové zadání bakalářské práce.
Příspěvek upraven 07.09.22 v 19:38
- Citovat
- Upravit
Dobrý den,
prosím o radu. Vlivem řady překážek ( těžké onemocnění, rozvod atd.) se mi protáhlo studium. V prvním termínu státnice jsem se musela omluvit ze zdravotních důvodu - hospitalizace. U druhého jsem uspěla v jednom ze třech předmětů. Na třetí termín jsem čekala na přihlášení v online systému a 2 dny před termínem zjistila, že mi studijní poslalo termín na starý email, který už nepoužívám. Omluvu neuznali, termín propadl. Teď mi napsali, že mám poslední možnost v mimořádném termínu 16.9.Studium prý musí být ukončeno do 20.9.2022. To jsem však bohužel v zahraničí a nemám možnost se vrátit…co mám dělat? Je ještě nějaká možnost o posunutí termínu?