Stavba domu svépomocí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
710
26.9.13 20:05

stavba domu své

Ahoj děvčata mám otázku vy co stavíte nebo jste stavěli své pomocí zajímalo by mě jestli když budeme s manželem stavět bungalov 4+1 o 100m obdélníkoví tvar takže žádné výklenky ani složitá střech tak jestli je reálné se vejít do 1,5mil
já osobně si myslím že ano ale zajímal by mě názor někoho kdo teď momentálně má větší zkušenosti :mrgreen: děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
38179
26.9.13 20:10

@šárinka.H
Odhadem mi to vychází ma 2.100.000,–
Takže pokud si to budete dělat opravdu sami, tak se do 1.500.000,– můžete vejít.
Ale nejsem teda děvče, snad to nevadí. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
26.9.13 20:11

Ahojky, zorvna stavíme, máme hypo na 1,8 mil. a bungalov 5+1, nějakých 160m2. Pozemek v tom není, ten jsme měli. Tak doufáme že to postavíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709

@šárinka.H tak si to propočítejte :nevim: záleží, z čeho budete zdít x dřevostavba, jak hodně budete nároční na jiné materiály a vzhled…
Myslím, že by se to na ten 1.5 mil. osekat dalo, ale už vidím tu střešní krytinu, bílá pastová okna, vstupní dveře taky plast, co za chvíli nesedí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090

Záleží jak a kde budete brát materiál, dovoz apod… Svépomocí stejně znamená, že bude nutný stavební dozor…

My taky začínáme stavět, ale chlap pracuje ve stavebnictví takže dost na tom ušetříme a spočítali jsme že stavbu 8×10m2 normální rodinný dům nás vyjde hrubá stavba na cca 600tis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
26.9.13 20:13

Web stavbadomusvepomoci.cz asi znáte… tam se dá taky najít dost informací :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
26.9.13 20:19

A ještě jsou docela dobrý stránky www.modrastrecha.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30910
26.9.13 20:33
@šárinka.H píše:
Ahoj děvčata mám otázku vy co stavíte nebo jste stavěli své pomocí zajímalo by mě jestli když budeme s manželem stavět bungalov 4+1 o 100m obdélníkoví tvar takže žádné výklenky ani složitá střech tak jestli je reálné se vejít do 1,5mil
já osobně si myslím že ano ale zajímal by mě názor někoho kdo teď momentálně má větší zkušenosti :mrgreen: děkuji za odpověď

Mozna se vejdete, ale bude to hooodne osizene. Zaklady se daji udelat svepomoci 100m2 za 200tis nebo muzete chodit pul roku po poli a sbirat kameny a udelat je za 60tis. Strecha na 100 m2 take cca 200 tis. Take je dulezite, jak mate pripraveny pozemek, kde konci site apod. 1,5 mil uz me prijde opravdu malo. Je potreba si uvedomit, ze plot, srovnani zahrady, to jsou take dost velke polozky mimo dum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
26.9.13 20:47

1,5 milionu je dle mého názoru málo. Máme podobný domek, stavěli jsme levně, většinou svépomocí. Hlídali jsme každou korunu. Peníze jsme přestali počítat kolem 2,5 milionu, nepočítám úroky z hypotéky. Z výplaty teď financujeme dostavbu-zahradu, plot, chodníky…
Počítáno i s pozemkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
26.9.13 21:12

Moc všem děkuji za info :mrgreen: pomohli jste mi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
27.9.13 13:55

@šárinka.H Přízemní bungalov svépomocí určitě ano, pokud do té ceny nezapočítáváš pozemek, ale čistě jen stavbu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.10.13 07:21

My stavíme ultrajednoduchý baráček, 150 m2. Teď máme hotovou hrubou stavbu se střechou a řešíme okna, zatím v tom jsme komplet za nějakých 850.000 a to to stavíme sami, ještě k tomu si hypotéku berem 1.500.000,–. Je v tom teda napočítaná „vata“ asi půl mega, pro věci se kterýma jsme nepočítali, a že se takové určitě najdou. Snad to nebudeme muset vybrat celý. Jo takže zhruba doufáme, že se do dvou milionů budeme vejít. Ono hodně peněz stojí jen to než začneš, projekt, povolení, všechny úřady, katastr,… ale když se hodně chce a na dost věcech se šetří tak to asi do 1.500.000 jde, otázka je jestli to za to šetření stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
6.10.13 14:00

Já myslím, že se vejdete, my začínáme stavět na jaře, máme na stavbu 1,7 mil ale bude to malý domeček s podkrovními pokoji 4+1, kvůli úzkému pozemku nejde bungalov. A projektant nám napočítal, že se vejdem, a pokud nebudeme utrácet za kraviny jako např: podlaha za 300,– m2 místo podlahy za 800,–m2, atd…tak by nám mohla nějaká ta kačka zůstat…Ale my máme kameny do základů zdarma (bourali jsme na pozemku stare kamenne múry)+ budeme ještě do základů dávat staré betonové sloupy (na tom se dost ušetří) a nepočítám do toho cca 85 000 za projekt, stavební povolení, geodety, hydrogeolog, radon, přípojky, energetická známka a vsakovací studnu.to platíme z ruky. Počítám 1,7 mega čistě na stavební část.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
6.10.13 14:15

Jo a na střechu se budou dávat ty plastové obdelníky je to teď nejlevnější a je to lehké, nezatěžují střechu..a vynechali jsme úplně střešní okna..Všechny místnosti budou mít klasická okna ve zdivu to je taky ve výsledku velká úspora. Za kvalitní střešní okno dáte dvojnásobek co stojí klasické..no a tak se dá vždycky vybrat levnější varianta všeho, a neznamená to, že bude domeček ošizený..jak tady někteří psali…
Když nebudu mít na střeše pálené tondachy přece neznamená, že střecha bude stát za prd.

Máme známé co stavěli nedávno domeček podobný jako my, trochu větší a vešli se do 1,5 mil ale šetřili hlavně na vnitřním vybavení (podlahy, kovové zárubně atd) a domeček mají celopodsklepený (to my mít sklep nebudem)

Pak máme druhé známe co stavěli bungalov metrově skoro stejnou obytnou plochu jak ti první známí a nevešli se do 2 mega..Tvrdili, že šetřili kde mohli ale na střeše mají tondachy (aby to líp vypadalo) a 3 kovové ozdobné věžičky jednu za 9000,– no tak nevím co podle nich znamená šetřit :nevim: :nevim:
Co je pro někoho standart je pro druhého zbytečné vyhazování peněz..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30910
6.10.13 14:40
@Monali píše:
Jo a na střechu se budou dávat ty plastové obdelníky je to teď nejlevnější a je to lehké, nezatěžují střechu..a vynechali jsme úplně střešní okna..Všechny místnosti budou mít klasická okna ve zdivu to je taky ve výsledku velká úspora. Za kvalitní střešní okno dáte dvojnásobek co stojí klasické..no a tak se dá vždycky vybrat levnější varianta všeho, a neznamená to, že bude domeček ošizený..jak tady někteří psali…
Když nebudu mít na střeše pálené tondachy přece neznamená, že střecha bude stát za prd.

Máme známé co stavěli nedávno domeček podobný jako my, trochu větší a vešli se do 1,5 mil ale šetřili hlavně na vnitřním vybavení (podlahy, kovové zárubně atd) a domeček mají celopodsklepený (to my mít sklep nebudem)

Pak máme druhé známe co stavěli bungalov metrově skoro stejnou obytnou plochu jak ti první známí a nevešli se do 2 mega..Tvrdili, že šetřili kde mohli ale na střeše mají tondachy (aby to líp vypadalo) a 3 kovové ozdobné věžičky jednu za 9000,– no tak nevím co podle nich znamená šetřit :nevim: :nevim:
Co je pro někoho standart je pro druhého zbytečné vyhazování peněz..

Trochu vetsi 4+1 CELOpodsklepeny za 1,5 mil? Tak Ted tu o cervene karkulce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí