Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Cuddy je to pravda mají ho rozměrově myslím 9×10 m…
my budeme mít 7,5×1Om a bez sklepa…
Nepočítám do ceny pozemek ten měli..mají ho podsklepený, ve sklepě kotel na tuhá paliva v baráku obyčejné plovoučky, radiátory (ne podlahové vytápění)
2 koupelny (ale ve spodní jen sprcháč, nahoře vanu)
2× WC..Dole obývák s jídelnou a kuchyň, chodby, schody do patra a koupelna a wwc zvlášt
nahoře: 2× dětský pokoj, ložnice, koupelna s vanou a WC a na horní chodbě ještě posezení..
jedinné co dodělávali až po nastěhování byly obklady schodů, ale to nebylo že by neměli peníze ale nechtělo se jim čekat..
A stavěli to svépomocí to znamená, že sami a nebo známí, kamarádi atd, co si nevzali za zednické práce sumy jako firmy nebo podnikatelé..
A jestli nevěříš tvůj problém, asi z tebe mluví závist..já si stojím za tím co jsem napsala, jsou to naší moc dobří známí a brali si hypo 1,3 mega a měli svojich 200 tisíc. a víc ani tuk..
Prosím o radu, chtěla bych ze silnice udělat vjezd na auto, aby nemuselo stát na silnici, máme vyvýšený plot cca 20-25cm a pak teprve zahrada… jak to mám vyrovnat a čím nejlépe to udělat aby to vyšlo levně? stačí mi opravdu cca 2×2m ![]()
@šárinka.H píše:
Ahoj děvčata mám otázku vy co stavíte nebo jste stavěli své pomocí zajímalo by mě jestli když budeme s manželem stavět bungalov 4+1 o 100m obdélníkoví tvar takže žádné výklenky ani složitá střech tak jestli je reálné se vejít do 1,5mil
já osobně si myslím že ano ale zajímal by mě názor někoho kdo teď momentálně má větší zkušenostiděkuji za odpověď
Svépomocí určitě ano. Při použití klasických materiálů.
@sweetheart90 píše:
Prosím o radu, chtěla bych ze silnice udělat vjezd na auto, aby nemuselo stát na silnici, máme vyvýšený plot cca 20-25cm a pak teprve zahrada… jak to mám vyrovnat a čím nejlépe to udělat aby to vyšlo levně? stačí mi opravdu cca 2×2m
Pokud máte navíc zeminu, tak tam dejte zatravňovací kusy a prosejte trávou.
Holky neni to uplne tipicky zenske tema, ale ja doma docela kutim sama a ted se s manzelem chystame delat nove podlahy v prizemi. Zas tak moc ale odbornici nejsme, nemate nejaky tip na co si dat pozor a cemu se vyvarovat? diky ![]()
Ahoj dostala jsem od rodičů pozemek a rozhodla jsem se pro výstavbu nového domku, ale moc se v tom nevyznám doporučíte mi jak postupovat?
Já mám postavenou krásnou dřevostavbu od firmy Domy-oldar, mám pěkný domeček se zahrádkou a jsem rád, že jsem nešel do bytu žije se nám tu s rodinkou velice dobře ![]()
Každá stavba by měla začít pouze po průzkumu lokality. Jedná se o stavbu budov a konstrukcí, pokládku potrubí a silnic.
Geodetický průzkum pozemku vám umožňuje získat potřebné informace, na základě kterých odborníci mohou přesně vypočítat základy, vytvořit návrh budoucí struktury.
Profesionální geodézie a geologie, kvalitativně provedený průzkum lokality je zárukou spolehlivosti, trvanlivosti budov a staveb.
Také, geodesy může být požadována při nákupu a prodeji pozemků, když potřebujete objasnit hranice, při provádění prací na krajině design.
Další informace https://geo-osnowa.pl/
![]()
Ahoj holky,vím že už to tady jistě moc krát bylo,ale nedá mi to a musím se zeptat… Moc bych chtěla stavět. Měl by to být bungalov 4+1 .Pozemek by jsme mohli taky snad mít. Od rodičů…myslíte,že se vlezu do 2 500 000 kč? Stavěli by jsme své pomoci..Děkuji ![]()
@myška262 píše:
Ahoj holky,vím že už to tady jistě moc krát bylo,ale nedá mi to a musím se zeptat… Moc bych chtěla stavět. Měl by to být bungalov 4+1 .Pozemek by jsme mohli taky snad mít. Od rodičů…myslíte,že se vlezu do 2 500 000 kč? Stavěli by jsme své pomoci..Děkuji
To je otázka, na kterou by měl odpovědět projektant.
@myška262 píše:
Ahoj holky,vím že už to tady jistě moc krát bylo,ale nedá mi to a musím se zeptat… Moc bych chtěla stavět. Měl by to být bungalov 4+1 .Pozemek by jsme mohli taky snad mít. Od rodičů…myslíte,že se vlezu do 2 500 000 kč? Stavěli by jsme své pomoci..Děkuji
To ti takhle nikdo neřekne
záleží na technologii, materiálech, vybavení, rozměrech (4+1 může mít 100m2 nebo taky 140m2) a v neposlední řadě záleží taky na tom co do toho všechno chcete počítat (jen dům, nebo dům s garáží, terasou apod.) a jaké překážky přinese pozemek - může se prodražit základovka, sítě, přípojky, … jako svépomocí to za to jde postavit, ale dost záleží na výše zmíněných věcech…
čáry máry fuk, ano, můžete, jestli máte kvalitní jíl na vepřovice, tak i levněji
Kvalitní jíl není potřeba, stačí mít dobrý kontakt na levné stavebniny. My naštěstí měli a ušetřili jsme jen na cihlách tak 30% ![]()
@myška262 my máme projekt na 4kk, zastavena 126, obytná asi 105 a projektant nám v projektu uvedl předpokládanou cenu 2.250tis. Když člověk bude dělat svépomocí, tak by to mělo vyjít ještě levněji, ale to záleží i na tom z jak drahého jste kraje…