Jak obejít realitku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Mrs. S
22.9.13 23:18

Jak obejit realitku

Našli jsme přes internet podnájem, je přes realitku, jediné co makléř udělal je že domluvil schůzku s majitelkou bytu, exkluzivitu podepsanou nemá a mě se nechce strkat 7000,–+DPH když nic neudělali. Na majitelku si kontakt by jsem sehnala. Zajímá mě jestli majitelka by s toho neměla problémy a kolik stojí sepsání nájemní smlouvy u právníka?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.9.13 23:28

Ahoj z vlastní zkušenosti,
pokud si majitel dá nabídku do realitky tak nechce pronajmout nic bez ní. Stalo se mi to x krát když jsme nechtěli platit 10 000kč realitce za odměnu. Majitel mi řekl že je pro něj jistější realitka :(

• Citovat
  • Upravit
23847
22.9.13 23:29

No neměla, když nemá tu exkluzivitu. Já bych jí tedy zavolala. I já pronajímala byt, nas.ralo se mi tam spousta makléřů a jen jsem se divila, že ti nájemníci jim provizi zaplatili a nesnažili se mi sami volat (já jako majitelka už neplatila provizi, to chtěl jen Remax) no a stejně jsem ty ostatní neúspěšné makléře poslala do haj.zlu. Nájemní smlouvu jsem si sepsala sama, ale jsou to léta praxe :mrgreen: Realitka chtěla za nějakou shitovou standardizovanou smlouvu ještě příplatek a stejně by za nic neručila, takže :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
22.9.13 23:30

No a my jsme se prostě s mužem sebrali a majitelů zeptali (za to se nic neplatí :) ) jestli by neprodali bez realitky a ejhle..prodali.. tak jsme si koupili barák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.9.13 23:33
@fibingerka píše:
No a my jsme se prostě s mužem sebrali a majitelů zeptali (za to se nic neplatí :) ) jestli by neprodali bez realitky a ejhle..prodali.. tak jsme si koupili barák.

Přesně tak, za zeptání člověk nic nedá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
22.9.13 23:41
@Gina108 píše:
Přesně tak, za zeptání člověk nic nedá ;)

A to na nás ještě makléř zkoušel při prohlídce ten trik s podepsáním papíru, že jsme tu schůzku absolvovali a samozřejmě dole pidipísmem stálo, že podepisujeme exkluzivitu. Tůdle :cert: Na tohle je net super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
22.9.13 23:43

Kluk-makléř jen dohodl tu schůzku když jsem se ho na něco zeptala neuměl na to odpovědět, na všechno musela odpovídat majitelka bytu, přijde mi zbytečné dát peníze někomu kdo neumí ani odpovědět :cert:

• Citovat
  • Upravit
3127
22.9.13 23:54

@sabi88 zkus to, já bych ji určo zavolala…taky jsme pronajímali byt a když jsme podávali inzeráty, tak se na nás taky nabalili makléři. Jsou vyčůraní jak mraky, schovávali se za matky s dětma a pak ejhle. Nakonec jsme to zvládli i bez těch parazitů. A co se týče nájemní smlouvy, tak tu jsem sepisovala sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
23.9.13 05:30

Smlouva se dá u právníka sepsat za 1.500,–Kč. Proč platit realitce jeden měsíční nájem? Nechápu.

• Citovat
  • Upravit
66800
23.9.13 06:07

Záleží na tom, jak je napsaná smlouva s majitelkou bytu a dalších okolnostech- jako třeba, jestli vy jste potvrdili podpisem účast na prohlídce bytu. Za zeptání nic nedáte. Jen mě zaráží, jak se tady o makléřích RK mluví jako o parazitech. Sehnali byste tento konkrétní podnájem bez pomoci RK? RK vložila to této transakce nějakou práci a čas (prohlídky, focení, konzultace, vkládání inzerátů na net apod.)Buď prodávám-pronajímám nemovitost sám bez provize, nebo s pomocí RK-těm musím zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.9.13 07:03

@sabi88 pokud nemá majitel s realitkou exkluzivní smlouvu, tak z toho problémy být nemůžou. Normálně bych jim zavolala a poptala se. Za to nic nedáš. Sepsat smlouvu můžete i podle vzoru na netu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
23.9.13 07:20

Na druhou stranu, jestli jste ten podnajem nasli diky inzerci realitky…
Takze jedine, co udelala realitka bylo, ze:

• zprostredkovala vam tu nabidku
  • zprostredkovala vam prohlidku

Z meho pohledu, pokud by tohle ta realitka nenabizela, tak o tom vubec nevite a ani se tam nemuzete nastehovat.
Nic neni tak cernobile, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
23.9.13 07:49

Samozřejmě to jde, ale je to na majiteli, jestli bude chtít. My jme se o tom s jedním majitelem bavili, a dohodli jsme se, že realitku obcházet nechce. Říkal, že chce pronajímat roky, a ne být jednou někde na černé listině. :mrgreen: No nakonec jsme tam stejně bydlet nešli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
23.9.13 08:27

My pronajimali, inzerat jsme meli vsude mozne a u nej napsano, at realitky nevolaj. Samozrejme volalo jich asi 6. Dali jsme to inzerovatbez podpisu jakekoli smlouvy i jim a pak si najemniky stejne sehnali sami. Zavolala bych primo majitelce a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
23.9.13 08:30

Ono taky bude dost záležet, co má ve smlouvě majitelka. Není neobvyklé, že si sjednávají exkluzivitu s majitelem bytu - ten ho pak pod hrozbou sankce nemůže nabízet bez realitky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max