Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny,
zajímá mě, jak se bydlí ve Vyškově u Brna? Chtěli bysme se tam s přítelem v blízké době i s miminkem přestěhovat z Brna a nevím, jestli radši zůstat v Brně anebo jít do Vyškova. Šli bysme tam kvůli přítelově práci - jezdí hodně po Moravě a prý by to pro něj bylo lepší. Mě je to jedno, když jdu od prosince na mateřskou. Chtěli bychom si pronajmout byt 2+1/3+kk/3+1 (Brno nebo Vyškov).
Poradíte prosím, jak se vám tam bydlí a jestli byste to město doporučili pro bydlení pro 3-člennou rodinu s pejskem?
DĚKUJI.
Ahoj, já z Vyškova pocházím. bydlela jsem i rok v Brně, ale ráda jsem se vrátila zpátky. je tam klid, spousta vyžití na tak malé město. bydlení určitě levnější jak v Brně. a je to malý město, takže všude blízko
já bych se hned vrátila.. ale taky jsem šla za manželem…
Ahojte, manžel dostal pracovní nabídku do Prostějova, a tak zvažujeme…a právě jedna varianta je, že bychom bydleli ve Vyškově a on do Prostějova dojížděl. Zajímalo by mě, jak se ve Vyškově bydlí.. Máme 2 rošťáky - 4 letého, který chodí do školky a ročního, se kterým jsem na rodičovské dovolené.
Jak je to se školkama, je tam dostatek školek a vzali by mi ho, když bychom se přestěhovali? Nebo jsou plně obsazené?
Jaké tam je vyžití pro děti? Dětská hřiště (na jízdní kola), dětské herny, bazén, koupaliště, zimní stadion, nějaké dětské kroužky – cvičení pro rodiče s dětmi, zpívání pro děti apod.
jak je to se zaměstnaností – výhledově, až mi skončí rodičovská za 2 roky
jaké tam jsou obchody (Tesco, Interspar, Kaufland, HM, CA, Deichman apod.)
nějaké cvičení pro ženy – bodystyling, aerobick, bosu apod.
Děkuju moc za odpovědi:-)
@evík Tak s těma školkama moc nevím, teď je docela nátřesk. Asi bych na tvém místě školky obvolala, jestli ti malého vezmou. Vyžití je tu dost - aquapark, zoo s dinoparkem, plno dětských hřišť, zimní stadion… Je tu mateřské centrum, pro větší děti kroužky na DDM. Zaměstnanost přímo ve Vyškově nic moc, záleží, co děláš. Ale je to cca 30km do Brna, hodně Vyškováků tam jezdí. Ohledně obchodů - Tesco, Lidl, Kauf, Albert, Takko… HM ani CA tady nenajdeš. Ohledně cvičení - je toho dost - zumba, aerobick, jumping, bosu tuším taky a plno dalších
Ahoj neodpovím na všechno, ale aspoň na něco
obchody jsou tu docela dobré - Tesco, Albert, Kaufland a Lídl - vše v podstatě na jednom místě. Jinak je tu na náměstí švadlenka, zdravá výživa, knihkupectví a podobně, dost obchodů teda obsadili ťamani… ale i to se dá
Je tu DM. Ale CA, Deichman to ne, ani žádné velké nákupní středisko. Počítej s tím, že Vyškov je menší město, záleží, co preferujete jako rodina. Bydlím teď 2 roky kousek od Vyškova, malé město a je to bída. Vyškov byl lepší
A když už kultura, tak Brno, Olomouc.
Co se týká školek, myslím si, že je to spíš bída. I dětská hřiště nic extra. Je tu mateřské centrum i kino, kde dávají občas pásmo pohádek pro děti. Je tam park, kde se dá bruslit, v zimě zimní stadion (bída), v létě letní stadion, vedle je uzavřené větší dětské hřiště se vstupem po domluvě s mateřským centrem (si myslím). Cvičení - ve squash centru a v havaj studiu se dá svičit, spinning apod. Je tu nový aquapark, kde je taky dobré vyžití. Letní koupaliště. V okolnách vesnisích letní kina, v pivovaru také. Na náměstí bývají farmářské trhy. Ještě něco? Nic mě teď nenapadá dál..
Záleží ve které části Vyškova by jste bydleli. Nejméně oblíbené je asi sídliště Osvobození. Školky jsou plné, tak jako snad všude po republice.
Pro děti jsou tam akce( uspávání broučků, jízda na kolech atd.), které pořádadá mateřské centrum Radost a DDM. Herny myslím ve Vyškově nejsou, pouze v některých obchodech jsou koutky pro děti. Bazén a koupaliště jsou v jednom místě, zimní stadion je také. Zaměstnanost je horší- jak píše Z.jev je obvyklé dojíždět do Brna.
Prostějov je větší město, má podobné zázemí jako Vyškov.(bazen, stadion, cvičení atd)Obchody jsou skoro všude stejné (tesco, kauf, lidl, albert, Hm, reno atd) Zaměstnanost je tam horší, za prací se dojíždí do Brna, Olomouce, Přerova.
Ahoj tak já se stěhovala z Prahy po 30 ti letech s 6 týdnů starým mimčem do vyškova no co vám budu povídat depka ořvala jsem to a brala to jako nutný zlo přechodný období než dostavíme barák kousek od prostějova. ale po časem jsem tam tomu přišla na chut kr´ásný procházky a vůbec příjemné město, ted bydlim na vesnici a jezdim do prostějova a ten jsem si už hodně zamilovala jezdim tam cvičit HEAT a je tam vše co potřebuju a když ne tam zajedu do Brna nebo Olomouce. já myslim že žít se dá všude je to jen o lidech
hodně štěstí při stěhování
Než platit za dojíždění a kodrcat se každý den autobusem, tak bych radši rovnou šla do Prostějova. Řekla bych, že je tam víc pracovních příležitostí i víc
vyžití. Sice u Vyškova bydlím, ale nic moc extra na něm neshledávám. Školky narvané, prac. míst málo, kultury tak akorát, aby tam nechcípl pes. Prostějov mi připadá větší a když se mi nechce jít shánět nějaké věci do Brna, volím o trochu bližší Prostějov.
Ahoj holky, v polovině srpna se stěhujeme do Vyškova (nedaleko centra) a vůbec nikoho ve Vyškově neznám, ani město moc ne. Ráda bych se s někým seznámila, nebo budu ráda, když se někdo ozve jaká jsou např. ve Vyškově dobrá dětská hřiště, kam se dá s dětmi jít na procházku. Taky by mě zajímalo jestli je ve Vyškově nějaká dobrá dětská doktorka? Děti mám 3 a 1 rok a jsme zvyklí skoro pořád někam chodit ven a něco podnikat:-)
Kdyby se tu našla ještě nějaká mamča, co chodí běhat, bylo by to super (není ovšem podmínkou
Nebo nějaké tipy na běhací trasy by se také hodily:-DDD Chodím běhat cca 5 měsíců, takže žádné vrcholové běžecké výkony, snažím se chodit obden, ale ne vždy to vyjde, a kolikrát se mi samotné vyloženě nechce, takže kdybyste některá měla stejnou chuť do běhání jako já, tak aspoň nemusím běhat po Vyškově sama:-)