Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Třeba tady. https://www.domecos.cz/…bni-povoleni
Pokud zbouráš nosné zdi, pak už musíš mít stavební povolení. Určitě ti řeknou na SS, když budeš mít hotový projekt nebo aspoň představu, co se s domem bude dít.
@Anonymní píše:
Dobrý den, možná si budete myslet, že jsem hloupá, ale potřebovala bych se zeptat lidí, kteří o tom něco ví, protože nemám absolutně tušení. Zdědila jsem dům po babičce a je hrozně starý, proto bude chtít nějakou rekonstrukci ne-li úplně zbourat a nechat jen jen základ. Stodola se bude muset také celá předělat. Proto mám na vás otázku, jestli když budeme bourat stěny a znovu to přestavovat, budu potřebovat stavební povolení. Voda a další věci i s kanalizací a podobně jsou v domě vedeny. Předem děkuji za jakékoliv odpovědi
Zavolej nebo zajdi na stavebni urad, pod ktery spadas, a zeptej se. Treba bude stacit jen oznameni. Ale pokud budes bourat obvodove zdi a nechas jen zakladovou desku, tak to asi bude na povoleni.
Samozřejmě že budeš potřebovat povolení, pokud zbyde jen základová deska. My jsme bourali kus domu (1 místnost), povolení bylo potřeba. Jinak to projednej určitě s někým zkušeným, aby se ti to i skrz finance vyplatilo. Ono samotný bourání není nic levnyho.. ![]()
@mackA159 píše:
Samozřejmě že budeš potřebovat povolení, pokud zbyde jen základová deska. My jsme bourali kus domu (1 místnost), povolení bylo potřeba. Jinak to projednej určitě s někým zkušeným, aby se ti to i skrz finance vyplatilo. Ono samotný bourání není nic levnyho..
Já bych to ráda nechala v původním stavu a udělala pár úprav, ale nedá se to, protože jelikož je to starý dům tak není jiná možnost. Je to dlouhá špageta a jsou tak hrozně špatně uspořádané místnosti a jsou na přeskáčku
a nejhorší je, že aby se mohla udělat jakákoliv úprava tak se bude muset bourat. Jelikož jsou tam dvě nosné zdi uprostřed, které všemu překážejí.
@Anonymní píše:
Dobrý den, možná si budete myslet, že jsem hloupá, ale potřebovala bych se zeptat lidí, kteří o tom něco ví, protože nemám absolutně tušení. Zdědila jsem dům po babičce a je hrozně starý, proto bude chtít nějakou rekonstrukci ne-li úplně zbourat a nechat jen jen základ. Stodola se bude muset také celá předělat. Proto mám na vás otázku, jestli když budeme bourat stěny a znovu to přestavovat, budu potřebovat stavební povolení. Voda a další věci i s kanalizací a podobně jsou v domě vedeny. Předem děkuji za jakékoliv odpovědi
Povolení potřebuješ i na rekonstrukci, co zasahuje do vzhledu nemovitosti.. Takze pokud děláš nějakou zásadní, tak ano, musíš.. A ještě ke otázka, kde to je.. Pokud nějaká zvláštní oblast, tak musíš mít povolení na každý prd
u na neprosly třeba okna atd
@martina.se píše:
Povolení potřebuješ i na rekonstrukci, co zasahuje do vzhledu nemovitosti.. Takze pokud děláš nějakou zásadní, tak ano, musíš.. A ještě ke otázka, kde to je.. Pokud nějaká zvláštní oblast, tak musíš mít povolení na každý prd![]()
u na neprosly třeba okna atd
U nás se okna už měnila a problém s tím nebyl, takže to bude v pohodě snad. A na jak dlouho se čeká na povolení?
@Anonymní píše:
U nás se okna už měnila a problém s tím nebyl, takže to bude v pohodě snad. A na jak dlouho se čeká na povolení?
7 nás 90 dní, cca
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
Samozřejmě zbourat… a postavit dřevostavbu opičárnu piliny a lepidlo. Bouraj snad v UK vymění třeba jen půl, trámu. Sbourat nekulturní přístup tradičně po bolševicku.
@Anonymní píše:
Já bych to ráda nechala v původním stavu a udělala pár úprav, ale nedá se to, protože jelikož je to starý dům tak není jiná možnost. Je to dlouhá špageta a jsou tak hrozně špatně uspořádané místnosti a jsou na přeskáčkua nejhorší je, že aby se mohla udělat jakákoliv úprava tak se bude muset bourat. Jelikož jsou tam dvě nosné zdi uprostřed, které všemu překážejí.
A to bys klidně šla do bourání nebo rekonstrukce bez projektu? Aby ti to nespadlo na hlavu. A kdo by ti tu reko dělal? Budeš potřebovat projekt, a stavebni povolení. Pokud budete bourat, tak demoliční výměr.
@Dědek 66 Souhlas. Lidi koupí pěkné stavení a zmrvi ho kdovíjakou přestavbou, nebo ještě líp zboří a postaví,, krásný bungalovik"! Klidně na návsi. Ovšem není to jen jejich vina, je to vina špatné práce stavebního úřadu a ještě horšího stavebního zákona. Ten ti bude diktovat každou blbost, ale zabránit tomuhle neumí. Bohužel se úředníci bojí a tak tu máme na návsi takovou hrůzu. Jenže i když by to úředník nechtěl pustit, stavebník se odvolá a úředník dostane po prstech. A nepomůže ani třeba architekt města. Máme to blbě nastavené. V Anglii klidně nechají obytnou místnost 2,20 vysokou, protože historický dům. U nás? Neexistuje. A lidi si vystavují na zdi kolo od vozu, protože je staré, ale klidně zničí celý dům, protože je přece starý. Je to k pláči chodit po českém venkově se sídlišti naležato.
@inkakřivák píše:
@Dědek 66 Souhlas. Lidi koupí pěkné stavení a zmrvi ho kdovíjakou přestavbou, nebo ještě líp zboří a postaví,, krásný bungalovik"! Klidně na návsi. Ovšem není to jen jejich vina, je to vina špatné práce stavebního úřadu a ještě horšího stavebního zákona. Ten ti bude diktovat každou blbost, ale zabránit tomuhle neumí. Bohužel se úředníci bojí a tak tu máme na návsi takovou hrůzu. Jenže i když by to úředník nechtěl pustit, stavebník se odvolá a úředník dostane po prstech. A nepomůže ani třeba architekt města. Máme to blbě nastavené. V Anglii klidně nechají obytnou místnost 2,20 vysokou, protože historický dům. U nás? Neexistuje. A lidi si vystavují na zdi kolo od vozu, protože je staré, ale klidně zničí celý dům, protože je přece starý. Je to k pláči chodit po českém venkově se sídlišti naležato.
Urcite bych neboural. Ty stare baraky maji neco do sebe. (Hlavne docela dost usetrite) a navic ne vzdy na tom pozemku pak pujde neco rozumneho postavit (kdyz se zapoctou regulace pro nove stavby a „maly“ pozemek napriklad)