Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Je jedno jak je to vedeno na katastru. Záleží na územím plánu. Tam je to vedeno jako co?
@JancaS84 tam to není specifikované. Každopádně to spadá do památkové zóny. Je to napsané jako smíšená zóna
Je tam akorát napsáno že je typ pozemku je zahrada a způsob ochrany nemovitosti
Moc z toho chytrá nejsem.
Záleží na územním plánu, ale rovnou ti můžu říct, že pokud tam máte domy vy, tak na 99% tam bude moct dům postavit, pokud bude projekt v souladu s okolním urbanismem. Pokud nechcete, aby vám někdo koukal do okem, měli jste ten pozemek koupit vy. Teď si tam holt postavíš plot jako zástěnu. Ale taky budeš sousedka k pohledání, když tituluješ blbem někoho, kdo si dovolí využívat svůj pozemek.
@Anonymní píše: Více
Smíšená zóna? To myslíš plochy smíšené obytné? Tak tam stavět může.
Mně by teda vadilo víc okno do dvora, než případný dům kdesi na konci zahrady…
„Blb“ nemohl stromy jen tak vykácet, musel na to mít souhlas úřadu, pokud to teda nebyly malý lísky. Z toho tedy tak nějak vyplývá, že to dělal z nějakého důvodu a pravděpodobně už ví, že tam může stavět.
Podle toho kolik má peněz na úplatky. Pokud dost, postaví si tam všechno co bude chtít i kdyby to měl být kravín.
@KarlKarlson píše: Více
Ovocný stromy se kácí bez souhlasu, byť by to byly vysokokmeny.
Jo a jinak jsem taky takovej „blb“, co vykácel stromy v zahradě při koupi chalupy-řadovky. Copak si sousedi asi mysleli. A barák tam stavět nebudu…jsou tam opět stromy.
Na ovocný stromy povolení netřeba.
@Janli píše: Více
To je fakt, ale dle zakladatelky jsem usoudila, že kácel mohutné smrky a stoleté lípy, moje chyba.
Ale má pěkný plac. Postaví a udělá novou zahradu.
To udělal i můj otec, než začal před lety stavět. Na pozemku si pak zasadil nové stromy, které chtěl. Ty původní buď zavazely stavbě nebo další plotu. Praděda je kdysi zasadil a nepočítal, že tam bude kdysi hranice pozemku.
Ahoj,
zajímá mě váš názor. Bydlíme v rodinném domu s malou zahradou. V pravo a levo máme sousedy, naprosto bez problému, vzadu, kde končí zahrada, má teď nově koupený pozemek nějaký „blb“ ( zemřel velmi hodný majitel a děti se poprali, dům patří jinému a taktéž pozemek) Každopádně „blb“ vykacel veškeré stromy, dělá bordel a je to velmi " příjemný" člověk. Každopádne sousedka předělávala dům a my ji dávali povoleni, že může k nám do dvora mít okno. To je pouze jako doplnění.
Jeho parcela je na katastru dána jako zahrada/ orná půda. Celý pozemek je v památkove chráněné zóně města. Jedná se o část starého města. Nám památkáři diktovali i střechu a to naše zahrada ani dům již do „starého města“ nepatří.
Moje otázka zní, zda může si na tomto pozemku postavit dům, veškerá okna by byly do našeho pozemku, stejnak jako do pozemku sousedky vlevo. Nehledě na to, že máme dvoupatrový dům a tím pádem by také nebylo příjemné, abychom koukali my na ně a oni na nás bazén.
Myslíte že je možné, že jim dovolí postavit dům, kor v památkové zóně?
Díky. Veškeré doplňující informace ráda sdělím.