Stavebko Wustenrot - zrušení

227
19.1.14 10:27

stavebko Wustenrot-zrušení

Ahoj holky,
potřebovala bych se zase zeptat..Měla jsem 2 smlouvy u wustenrotu, jedna normálně jede a druhou už jsem chtěla po lhůtě zrušit, přišlo mi zbytečné platit za vedení účtu když tam nemám skoro žádné peníze ani už tam nic nespořím. Chtěla jsem jen převést ty peníze na tu jedoucí smlouvu, takhle to zjednodušit a konec. Samozřejmě, že mě z toho jejich pracovník zase vykecal, no, nepochopila jsem nic, ale zase už se mnou podepisoval smlouvu novou, že to bude pro mně výhodnější, bla, bla, takže už mám zase smlouvy dvě, jen jiné. Normální člověk se v tom nevyzná :zed: Nevíte..není to náhodou jen výhodnější pro ně, že z toho mají zase peníze? Nějak mi to tak připadá, že tu o zisk klienta zase tak nejde a takhle si spíš rýžují oni do kapes? Prý se to dá ještě do 30 dnů zrušit bez placení(to jsem přečetla ve smlouvě), tak přemýšlím, že bych tam ještě zajela a trvala na svém a jednu smlouvu už konečně zrušila. Co myslíte? Nevyzná se tady v tom někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jitkasophie
19.1.14 10:46

stavební spoření Wustenrot

Stavební spoření se ti samozřejmě vyplatí vždy, pokud dostáváš státní podporu. Jestli ovšem vložíš na každou smlouvu např. 500 Kč, tak je myslím lepší dát 1000Kč jen na jednu. Pak také záleží na úročení jednotlivých smluv. U starší smlouvy mohl být úrok vyšší, než u nové. Vše se dá propočítat, ale na to jsi napsalo málo informací.

• Citovat
  • Upravit
15674
19.1.14 12:11

Ahoj. Jedinou výhodu více smluv na jednoho člověka (tj obě smlouvy psané na tebe) vidím v tom, že když jedna skončí, vypovíš jí, naspořené peníze pošleš na tu druhou a vypovíš, až dojede ta druhá (bude to dřív než po dalších 6 letech).

Pokud na žádné z těch dvou smluv nemáš peníze, nebo tam posíláš jen miminum na pokrytí nákladů (vedení účtu atp), tak nechápu, v čem by mělo být výhodné mít smlouvy dvě :nevim:. Zvlášť pokud u obou smluv platíš nejen vedení účtu, ale i poplatek za uzavření. Já třeba druhou smlouvu sobě uzavřela, ale na tu první jsem pravidelně spořila, druhou smlouvu jsem vychytala v době, kdy se mi poplatek za uzavření smlouvy připsal na účet, takže ztráty mám jen ty za vedení účtu. Když mi ta jedna skončila, můžu spořit na tu druhou a ty peníze vybrat po 6 letech od uzavření, tj asi za dva roky od té doby, co tam začnu posílat peníze.

Výhoda stavebního spoření je ve státním příspěvku, ale ten dostáváš v závislosti na tom, kolik spoříš. Pak jsou tam ještě celkem slušné úroky, ale zase na druhou stranu tam máš peníze vázané minimálně 6 let, takže je to fakt na spoření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.1.14 12:13

A ještě dodám, že pracovníci na přepážkách jsou školeni k tomu, jak nalákal lidi ke smlouvám, které pro ně až tak výhodné nejsou, takže pokud tomu nerozumíš, vem si s sebou příště někoho, kdo se v tom aspoń trochu vyzná. Co já už uzavřela nevýhodných smluv :zed:. No, aspoň mě to poučilo :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
19.1.14 12:15

@zbrna Prodejce má z nové smlouvy samozřejmě provizi a o tu mu jde především. Zřejmě Ti peníze z té staré smlouvy nechal převést na tu novou, tím pádem na ni nebudeš muset nějakou dobu spořit a získáš státní podporu (už ji lze nárokovat na víc smluv). Záleží na tom, kdy Ti doběhne ta první smlouva. Ale pokud za víc let, asi by bylo lepší mít jen jednu smlouvu, už kvůli poplatkům za vedení účtu. Ale zase záleží na cílové částce a kolik spoříš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
19.1.14 15:29

Díky za příspěvky, ono to tady nejde vypisovat detailně jak to vlastně s těmi penězi je, pravděpodobně mi to vyznělo nějak jak píše elpiska, ale když má člověk na té jedné smlouvě, plácnu, třeba jenom 3 tisíce, tak prostě nevidím proč ji vůbec mít, vždyť na takovou částku snad státní podpora ani není? No, asi to fakt bude o té provizi pro prodejce, jinak by se asi tolik nevzpíral tomu zrušení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
19.1.14 18:23

Z těch převedených peněz se srazí hned poplatek za uzavření smlouvy (myslím 1% z cílovky), na konci roku poplatek za vedení účtu a ze zbytku nějaká podpora za letošek asi bude. Ale pokud tam nehodláš spořit, za 6 let se Ti strhne 6×300 Kč za poplatky. No nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misskaaa
22.11.15 22:55

Ahojte, dne 22.10.2015 jsem u wustenrotu rušila stavební spoření (dříve jak před 6ti lety) a zároveň založila dceři stavební spoření. Paní mě ujistila, že mi peníze dojdou do peníze díky tomu že jsem založila novou smlouvu. Jen že pak jsem jí asi o 2 týdny později psala, kolik to přesně bude dělat když se odečtou poplatky za zrušení. Paní mi odepsala částku a zároveň mi sdělila, že je potřeba ještě něco podepsat. Jelikož jsem byla nemocná a podepsat bych to musela jet do jiného města zeptala jsem se jí zda to spěchá a ona že ne. Jen že pak se mi ozvala že je nutné to podepsat tak jsem to podepsala a paní mi řekla, že neví kdy přijdou peníze. Potom jsem zjistila, že udělala chybu v původní smlouvě a tudíž mojí výpověď neposlala na centrálu a poslala jí až 16.11.2015. Chci se proto zeptat, jestli nevíte jak dlouho bude trvat než mi peníze přijdou na účet? Na peníze dost spěchám jelikož mám na čtvrtek něco objednané a potřebuji to z těch peněz zaplatit.

• Citovat
  • Upravit
23.11.15 11:38

Já jsem ušila smlouvu asi před rokem a čekala jsem tři měsíce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí