Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máte někdo stání pro dvě auta, které jste si budovali svépomocí?
Kolik takové stání cca vyšlo?
Když se dívám na ceny na netu, je to kolem 80tisíc a to mi přijde strašně moc:-(
Chtěli bychom i s nějakým „skladem“ za stáním, něco podobného jak je přiložená fotka, jen zatím nevím, jestli střecha taková nebo sedlová.
Děkuji za typy
![]()
No nevím, ale mně to teda moc nepřijde. Dřevo je fakt drahý: známý dělal dětem domeček (takovej ten zahradní, asi 2,5 na 3 metry, počítám zhruba v rozměru tý vaší zamýšlený kůlničky), a jen materiál ho stál třicet tisíc. A to tam nejsou velký trámy, který by musely nýst střechu nad dvěma autama.
Jinak otec stání na dvě auta má, ale není krytý, je to jen na sloupech, takže tam byla cena jinde - i když jen ty trámy stály dost, a protože to má špičatou střechu (aby to navazovalo na dům), tak se zase prohnul na taškách.
Podle mě, pokud byste to chtěli levněji, tak jen kdybyste měli nějaký kontakty na pile, že byste dostali levněji dřevo.
Náhodou mě se to zdá taky dobrá cena. My jsme si dávali nacenit něco podobného ale bez toho ůložného místa a napočítali asi 250.000,–. ![]()
Pokud to budete dělat svépomocí, musíte si řezivo spočítat a na pile objednat - takže cenu materiálu zjistíš jednoduše. Pokud to bude dělat firma, tak s cenou stejně nic moc neuděláš. já třeba nedokážu říct moc nebo málo, ono záleží na velikosti, výšce, střešní krytině…
Chtěli jsme si na zahradě postavit zahradní domek a nakonec ho máme klasicky zděný, vyšlo to o dost levněji než ze dřeva ![]()
Aha, tak díky za otevření očí ![]()
Koupili jsme dům a původní majitel tam nějaké dřevo už nachystané na ten přístřešek má, ale on chtěl jen jedno stání. Má to tam přikryté plachtou, tak třeba tam bude aspoň polovina těch trámů:-)
Byl tesař tak si myslím, že to bude kvalitní.
Díky za rady ![]()
@berusa.m píše:
Náhodou mě se to zdá taky dobrá cena. My jsme si dávali nacenit něco podobného ale bez toho ůložného místa a napočítali asi 250.000,–.
Jejda:-(
Tak kdoví taky z jakého je toto dřeva a jaké cenili vám ![]()