Stavěníčko budoucnosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.1.20 18:22

Stavěníčko budoucnosti

Ahoj všichni, chtěla bych se Vás zeptat. Plánujeme s přítelem stavbu rodinného domu. Vyhlédli jsme si pozemek okolo půl milionu (1200m2) na jedné vesnici s vodou, internetem, odpady… Do města by to jednou bylo zhruba 15 minut jízdy. Máme už jedno dítě (4 roky) ale plánujeme druhé, takže než hledat větší byt, tak už radši vrážet peníze do něčeho, co by jednou mohlo být naše a také máme oba rádi trochu toho soukromí a mít možnost vyjít si ven s kafem na terasu. Nicméně by mě zajímalo, jaká částka by mohla odpovídat takové domu 4+kk, s terasou, s nějakou tou technickou místností pro manžela a šatnou, a popřípadě nějakou tou pergolou. Manžel by také rád nějaké tepelné čerpadlo, moc tomu nerozumím, ale prý to je taky dost velký výdaj :lol: :nevim: Vím že nejvíc se dozvím, když dojdeme za projektantem a necháme si to spočítat, ale zajímají mne Vaše názory nebo dokonce Vaše výdaje (anonymně), protože bych nerada měla nějakou špatnou iluzi. :think: Manžel nyní pracuje u policie v Praze (cca 35 čistého. dělá 24h směnu, takže je pak 2 dny celé doma), já pracuji na městském úřadě (zhruba 22 tis. čistého). Také bych ráda podotkla, že můj otec je řemeslník, takže dost vypomůže a manžel se také těší, že si většinu věcí chce udělat sám než si na vše zvát firmu.
Napište nějaké Vaše ať už zkušenosti tak i názory. Děkuju a zatím, ahoj :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37125
27.1.20 18:28

To se nedá říct, zaprvé záleží na místě, někde u Prahy si budou třeba řemeslníci uctovat víc jak nějaký strýc v horní dolní. Pak nepíšeš co chcete za stavbu, materiály, typ domu, a spousta a spousta položek, kde se ta cena může pak měnit i o miliony :nevim: pokud chcete dům na klíč, tak se jukni do katalogu, mají většinou modelové domy i s cenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55967
27.1.20 18:34
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, chtěla bych se Vás zeptat. Plánujeme s přítelem stavbu rodinného domu. Vyhlédli jsme si pozemek okolo půl milionu (1200m2) na jedné vesnici s vodou, internetem, odpady… Do města by to jednou bylo zhruba 15 minut jízdy. Máme už jedno dítě (4 roky) ale plánujeme druhé, takže než hledat větší byt, tak už radši vrážet peníze do něčeho, co by jednou mohlo být naše a také máme oba rádi trochu toho soukromí a mít možnost vyjít si ven s kafem na terasu. Nicméně by mě zajímalo, jaká částka by mohla odpovídat takové domu 4+kk, s terasou, s nějakou tou technickou místností pro manžela a šatnou, a popřípadě nějakou tou pergolou. Manžel by také rád nějaké tepelné čerpadlo, moc tomu nerozumím, ale prý to je taky dost velký výdaj :lol: :nevim: Vím že nejvíc se dozvím, když dojdeme za projektantem a necháme si to spočítat, ale zajímají mne Vaše názory nebo dokonce Vaše výdaje (anonymně), protože bych nerada měla nějakou špatnou iluzi. :think: Manžel nyní pracuje u policie v Praze (cca 35 čistého. dělá 24h směnu, takže je pak 2 dny celé doma), já pracuji na městském úřadě (zhruba 22 tis. čistého). Také bych ráda podotkla, že můj otec je řemeslník, takže dost vypomůže a manžel se také těší, že si většinu věcí chce udělat sám než si na vše zvát firmu.
Napište nějaké Vaše ať už zkušenosti tak i názory. Děkuju a zatím, ahoj :mavam:

Kde jsou tak levne pozemky u Prahy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.20 18:36

Pokud budete šikovní tj. nějaká svépomoc atd. tak bych počítala baj voko 2,5. - 3 mega. Ale jak píše kolegyně jde o to jak to přijměte, stačí mít okna v hliníku místo plastu a jsi o čtvrt mega jinde atd. Je to fakt docela věda. My dům 3 +1 ale vše kvalitní a poctivé, stavěno dodavatelsky tj. ne na klíč a 2 mega ( východní Čechy)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.20 18:38

Oh promiňte, zapomněla jsem napsat, kde to celé máme! Nyní bydlíme v Orlických horách u Náchoda, takže proto tak levný pozemek a manžel tedy dojíždí do Hradce na vlak do Prahy :lol:

• Citovat
  • Upravit
55967
27.1.20 19:49
@Anonymní píše:
Oh promiňte, zapomněla jsem napsat, kde to celé máme! Nyní bydlíme v Orlických horách u Náchoda, takže proto tak levný pozemek a manžel tedy dojíždí do Hradce na vlak do Prahy :lol:

Aha.tyjo,to se muz nacestuje.hele,koukni na stranky G servisu.maji u vsech domu cenu hrube stavby a na klic.my cenu na klic srazili o 39% u jejich projektu. Ale maji tech domu hodne a ziskas tak hrubou predstavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
27.1.20 22:03

Svepomocne odhaduji 3 - 3,5 mega. K domu si pripocti vsaky na destovku, dane, projekt, site, chodniky, stani pro auto, atd. Vsechno slo hodne cenove nahoru, I ty cihly.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný