Štědrý den s malým dítětem

573
13.11.23 11:20

Štědrý den s malým dítětem

Máme dceru 2,5 roku. Večeřet chodí kolem 18 hodiny a spát v 19 hodin. Přemýšlím, jak ji udělat štědrý den. V loňském roce jsme to udělali tak, že když jsme se vrátili z procházky, přišel Ježíšek, aby měla čas si s novými hračkami pohrát v klidu. Pak měla večeři a šla spát. Prostě den jako každý jiný.

Zajímalo by mě, jak to řešíte vy, kterým chodí dítě také spát tak brzy. Jenom pro inspiraci. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
319
13.11.23 11:22

Vecerime driv, v pet uz je tma a da se normalne zacit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5742
13.11.23 11:22

Tak vecerejte uz driv. My treba mame stedrovecerni veceri uz v 17 hodin. Pak je alespon cas se v klidu najist, rozbalit darky a stihnout i pohadku v 19 hodin na CT 1 :mrgreen: :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9302
13.11.23 11:24

Večeříme už v 5 hod. Pak dárečky a spát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
13.11.23 11:26

My večeříme mezi 16:00-17:00 a to děti nemáme nějak malé, ale chceme v klidu rozbalit dárky, potěšit se z nich, uklidit bordel po večeři a zlikvidovat balící papíry a ty bebechy kolem a pak si užít pár hodin v klidu s vaječňákem, nebo dobrým vínem. Děti jsou stále zabaveny novými věcmi, takže je klid :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
13.11.23 11:26

Neobedvame, tak vecerime driv. Udelej to jako loni, pokud ti to nevyhovuje mějte veceri driv s pak Ježíška…

• Citovat
  • Upravit
53190
13.11.23 11:27

Když byly děti takhle malé, večeřeli jsme prostě dřív, klidně v půl páté. Pak dárky, třeba ještě druhá malá večeře a spinkat. A 2,5 leté dítě už bych nechala klidně hodinku nad běžný režim, pokud si bude v klidu hrát a nebude protivná :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
13.11.23 11:32

Večeři máme v 17 hodin, cca v 18 se rozbalí dárky, do 19 je to uklizené. Děti si prohrají a ve 21 jsou spát a to nejsou nijak malé, ale školní.
Dodržujeme režim i o Vánocích, starší má diagnózu a když se blbě vyspí, je s ním druhý den k nevydržení. Navíc druhý den chodíme k babičkám a nechceme tam přijít s protivným dítětem. Vydrží nerudný i 3 dny, takže bychom měli zbytek Vánoc po náladě.
To že mám pak s manželem večer klid na sebe je příjemný benefit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7727
13.11.23 11:36

My jsme večeřeli klidně už po 16hodině jak byla dcera malá. Aby právě měla čas na ty hračky. Letos už bude mít 7,5 tak už je to fuk… ale i tak to vidím kolem 17hodiny max. i já to mám raději dříve, a pak ještě v klidku pohádky a večer pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15989
13.11.23 11:37
@Vlasta gh píše:
Máme dceru 2,5 roku. Večeřet chodí kolem 18 hodiny a spát v 19 hodin. Přemýšlím, jak ji udělat štědrý den. V loňském roce jsme to udělali tak, že když jsme se vrátili z procházky, přišel Ježíšek, aby měla čas si s novými hračkami pohrát v klidu. Pak měla večeři a šla spát. Prostě den jako každý jiný.Zajímalo by mě, jak to řešíte vy, kterým chodí dítě také spát tak brzy. Jenom pro inspiraci. Díky.

Večeře dřív a nebo dát dítě spát o hodinu později. Jednou se fakt nic nestane …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
13.11.23 11:44

My začínáme rozbalovat kolem 19 a hotovo se vším všudy máme před půlnocí (je nás vždy 6-10 os.) Ale rozbalování prokládáme drinky, vyprávíme si, bavíme se, je to vždycky skvělý večer :) Když byly děti malé, jedli jsme klidně kolem 16hod., nic není dáno, přizpůsobte vám, užijte si to :mavam:

Já se už tak těším! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23158
13.11.23 11:47

Co máme děti, večeříme v 16:30-17h, ať si stihnout pohrát a radovat se :srdce: Jsme velká rodina, než se najíme, rozdají se dárky, to trvá.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5316
13.11.23 11:49

Večeříme dřív - stále (dětem je už 10 let), protože nám to prostě vyhovuje (a děti jsou stále dost nedočkavé :mrgreen: ). Kolem 17h večeře, pak jdeme ke stromečku, děti mají čas si dárky užít a já si večer v klídku můžu pustit vánoční pohádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
13.11.23 11:54

My jsme vždycky večeřeli už kolem půl páté a stejně to bude i letos. Děti chodí spát v půl osmé a většinou jsou i o Vánocích protivné, protože vstávají ještě dřív, než jindy. Přiznám se, že až s dětmi jsem pochopila smysl ranního rozbalování dárků v Anglii a jiných státech. Mám pak celý den na to, si je užít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
13.11.23 11:56

Jo my jsme právě vloni šli po obědě na procházku. A vrátili jsme se kolem třetí a hnedka šla ke stromku. Vecereli jsme až s partnerem kolem ty osmý, to už malá hodinu spala.

Příspěvek upraven 13.11.23 v 12:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect