Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj Steeve, byla bych ti velmi vděčná, kdybys mi pomohl s výběrem autosedačky. Pročetla jsem tady několik diskuzí, ale jde mi z toho hlava kolem. Četla jsem, že preferuješ autosedačky v rozmezí 9-18 před 9-36, z důvodu bezpečí a pohodlí dítěte. Je to opravdu velký rozdíl? Máme doma holčičku 14 měsíců a asi tak 11 kg, můžeš mi prosím doporučit autosedačku s isofixem? Dá se taková sedačka s isofixem dát i do auta, který isofix nemá? A ještě bych tě poprosila o názor sedačky Maxi-Cosi Tobi 2011. Předem moc děkuju za radu. Je skvely, ze je na techto strankach nekdo, kdo tomu opravdu rozumi.S pozdravem Misa
ahoj,nejsem žádný odborník, ale tohle tady prostě proběhlo stokrát, těžko můžeš dát sedačku s isofixem do auta, který nemá isofix..za druhé ti steeve doporučí sedačku 9-18 kvůli větší bezpečenosti a za třetí Maxi Cosi Tobi 2011 byla v testech mezi nejlepší ne-li nejlepší, stejně jako Romer, možná by stačilo pohledat v diskuzích..hezký den
Ahoj, taky nejsem Steeve
, ale máme sedačku 9-18, která jde jak na isofix, tak na pásy. Je to Romer Duo Plus. Malému se v ní moc líbí a je mu pohodlná, tak jsem spokojená, i montáž mi přijde v pohodě, jak na pásy, tak na isofix. A v testech myslím je jedna z nejlepších, jestli se nepletu.
ano, sedačky 9-18 jsou lepší než 9-36, a to jak z bezpečnosti, tak i z hlediska pohodlí( dají se více polohovat a jsou přiměřené velikosti dítěte) a i z hlediska výdržnosti- ty 9-36 stejně nevydrží, jak si každý myslí, že koupí jednu sedačku na roce dítěte a bude ji mít až do 12 let.
Takže je lepší jít do 9-18 a později do 15-36.
Většina isofixových sedaček jde dát i do auta bez isofixu, mají oboje poutání, mezi 9-18 třeba Römer Safefix plus, nebo Duo plus, nebo Besafe IZI Comfort Isofix- tyto mají 4* z bezpečnosti a jdou připoutat oběma způsoby: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
Maxi-cosi Tobi je pouze na pásy, nedá se připoutat isofixem, ale je dobrá,
No co sem četla já, protože to taky teďka řeším, Tak káždá sedačka dopadla v různých testech úplně jinak. A taky že ten isofix není tak bezpečný jak se říká.. Ale nevím… A přece sedačky 9-36 se taky dají hodně polohovat, záleží jenom na tom jaká je. A třeba my nejsme tak zajištění abychom kupovali ještě další dvě sedačky v dobré kvalitě.Radši koupím jednu a dám do ní vííc peněz. Můj názor
@steeve prosím poradíš mi s výběrem autosedačky? jestli je lepší značka Romer nebo Kiddy? a jestli je lepší 5ti bodová nebo s pultíkem? Chtěli bychom 9-18kg a zatím máme vybráno Römer King plus 2013 nebo Kiddy Autosedačka Phoenixfix Pro 2 9-18kg RUMBA a jestli je lepší isofix kvůli bezpečnosti? děkuji ti mnohokrát. Kdyby byla nějaká jestě lepší značka, tak si nechám klidně poradit. Investovat bychom chtěli do 7tisíc. děkuji moc
@Tália Phoenixfix pro je v současné době to nejbezpečnější z kat. 9-18, takže pokud dítěti nevadí pultík a dají v autě pásy, tak je to to nejlepší
Mě už z těch sedaček jde také hlava kolem, vybíráme pro syna a máme několik vybraných, buďto Cybex Isis-fix 2014 https://www.mall.cz/…sis-fix-2014?… nebo nějaké starší typy např Kiddy infinity/energy či Chicco key 1 isofix, auto máme s isofixem, původně jsem vybírala i romer king plus, ale přijde mi že ho vůbec neinovujou, pořád je to ten starej typ jak z roku 2007 a ještě bez isofixu…
@ly-lu u toho Römeru King plus je už 2× předělaný- tedy vždy se měnila jen opěrka hlavy( nebylo důvod ho předělat, když je to stále nejbezpečnější sedačka 9-18 bez isofixu, proč měnit něco co je nejlepší), ale od ledna bude nový King, no a nemá isofix, protože je to pásová sedačka, u Römeru je v kat. 9-18 s isofixem dalších 5 jiných typů na výběr, a King s isofixem se jmenuje Safefix plus: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?….
Jo pozor u toho Chicca, to kromě isofixu má povinný pás TT, takže jestli je vaše auto vybavené okem pro TT
a nejlépe, když máte předvybrané sedačky, tak je jděte se synem vyzkoušet, a která mu bude nejlépe sedět, tak tu kupte