Steeve, prosím o radu. 9-18 nebo 9-36?

1
30.9.11 01:16

Steeve, prosím o radu. 9-18 nebo 9-36?

Ahoj Steeve, byla bych ti velmi vděčná, kdybys mi pomohl s výběrem autosedačky. Pročetla jsem tady několik diskuzí, ale jde mi z toho hlava kolem. Četla jsem, že preferuješ autosedačky v rozmezí 9-18 před 9-36, z důvodu bezpečí a pohodlí dítěte. Je to opravdu velký rozdíl? Máme doma holčičku 14 měsíců a asi tak 11 kg, můžeš mi prosím doporučit autosedačku s isofixem? Dá se taková sedačka s isofixem dát i do auta, který isofix nemá? A ještě bych tě poprosila o názor sedačky Maxi-Cosi Tobi 2011. Předem moc děkuju za radu. Je skvely, ze je na techto strankach nekdo, kdo tomu opravdu rozumi.S pozdravem Misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.9.11 07:21

ahoj,nejsem žádný odborník, ale tohle tady prostě proběhlo stokrát, těžko můžeš dát sedačku s isofixem do auta, který nemá isofix..za druhé ti steeve doporučí sedačku 9-18 kvůli větší bezpečenosti a za třetí Maxi Cosi Tobi 2011 byla v testech mezi nejlepší ne-li nejlepší, stejně jako Romer, možná by stačilo pohledat v diskuzích..hezký den

• Citovat
  • Upravit
114
30.9.11 08:12

Ahoj, taky nejsem Steeve :), ale máme sedačku 9-18, která jde jak na isofix, tak na pásy. Je to Romer Duo Plus. Malému se v ní moc líbí a je mu pohodlná, tak jsem spokojená, i montáž mi přijde v pohodě, jak na pásy, tak na isofix. A v testech myslím je jedna z nejlepších, jestli se nepletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
30.9.11 08:32

ano, sedačky 9-18 jsou lepší než 9-36, a to jak z bezpečnosti, tak i z hlediska pohodlí( dají se více polohovat a jsou přiměřené velikosti dítěte) a i z hlediska výdržnosti- ty 9-36 stejně nevydrží, jak si každý myslí, že koupí jednu sedačku na roce dítěte a bude ji mít až do 12 let.
Takže je lepší jít do 9-18 a později do 15-36.
Většina isofixových sedaček jde dát i do auta bez isofixu, mají oboje poutání, mezi 9-18 třeba Römer Safefix plus, nebo Duo plus, nebo Besafe IZI Comfort Isofix- tyto mají 4* z bezpečnosti a jdou připoutat oběma způsoby: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
Maxi-cosi Tobi je pouze na pásy, nedá se připoutat isofixem, ale je dobrá,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
30.9.11 12:31

No co sem četla já, protože to taky teďka řeším, Tak káždá sedačka dopadla v různých testech úplně jinak. A taky že ten isofix není tak bezpečný jak se říká.. Ale nevím… A přece sedačky 9-36 se taky dají hodně polohovat, záleží jenom na tom jaká je. A třeba my nejsme tak zajištění abychom kupovali ještě další dvě sedačky v dobré kvalitě.Radši koupím jednu a dám do ní vííc peněz. Můj názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
26.11.13 21:51

@steeve prosím poradíš mi s výběrem autosedačky? jestli je lepší značka Romer nebo Kiddy? a jestli je lepší 5ti bodová nebo s pultíkem? Chtěli bychom 9-18kg a zatím máme vybráno Römer King plus 2013 nebo Kiddy Autosedačka Phoenixfix Pro 2 9-18kg RUMBA a jestli je lepší isofix kvůli bezpečnosti? děkuji ti mnohokrát. Kdyby byla nějaká jestě lepší značka, tak si nechám klidně poradit. Investovat bychom chtěli do 7tisíc. děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
27.11.13 09:34

@Tália Phoenixfix pro je v současné době to nejbezpečnější z kat. 9-18, takže pokud dítěti nevadí pultík a dají v autě pásy, tak je to to nejlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
27.11.13 10:00

Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
9.12.13 17:59

Mě už z těch sedaček jde také hlava kolem, vybíráme pro syna a máme několik vybraných, buďto Cybex Isis-fix 2014 https://www.mall.cz/…sis-fix-2014?… nebo nějaké starší typy např Kiddy infinity/energy či Chicco key 1 isofix, auto máme s isofixem, původně jsem vybírala i romer king plus, ale přijde mi že ho vůbec neinovujou, pořád je to ten starej typ jak z roku 2007 a ještě bez isofixu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
10.12.13 08:14

@ly-lu u toho Römeru King plus je už 2× předělaný- tedy vždy se měnila jen opěrka hlavy( nebylo důvod ho předělat, když je to stále nejbezpečnější sedačka 9-18 bez isofixu, proč měnit něco co je nejlepší), ale od ledna bude nový King, no a nemá isofix, protože je to pásová sedačka, u Römeru je v kat. 9-18 s isofixem dalších 5 jiných typů na výběr, a King s isofixem se jmenuje Safefix plus: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?….
Jo pozor u toho Chicca, to kromě isofixu má povinný pás TT, takže jestli je vaše auto vybavené okem pro TT
a nejlépe, když máte předvybrané sedačky, tak je jděte se synem vyzkoušet, a která mu bude nejlépe sedět, tak tu kupte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí