Stěhování do Anglie s dítětem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Stěhování do Anglie s dítětem
Ahojky, chtěla by jsem se zeptat na radu některých, kdo má již takovouto zkušenost. Plánuji odjet za prací do Anglie, kde mám možnost práce i ubytování u známého. Chtěla by jsem sebou vzít i svého 10letého syna, protože nechat ho zde v ČR u svých rodičů, tedy jeho babičky nevidím jako reálné a navíc jako mámě by mi to asi „rvalo srdce“. Syn je ale velice citlivý, anglicky neumí,chci pro něj samozřejmě to nejlepší a tak teď nevím co dál. Jak se takto velké děti aklimatizují, školní docházka(výuka) je prý jiná než v ČR…atd. Pokud má s tímto někdo zkušenost, prosím poraďte. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nemyslim si, ze by to pro syna bylo vhodne.
Nebude mit pratele, nebude mit to co zna, nicemu a nikomu nebude dloooouho rozumet…! V prvnich mesicich se nema moc velkou sanci se zaclenit do kolektivu.
Jedine ze by tam byla nejaka vetsi ceska „komunita“
Jinak si nemyslim, ze by to pro nej bylo vhodne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
marry76 píše:
Ahojky, chtěla by jsem se zeptat na radu některých, kdo má již takovouto zkušenost. Plánuji odjet za prací do Anglie, kde mám možnost práce i ubytování u známého. Chtěla by jsem sebou vzít i svého 10letého syna, protože nechat ho zde v ČR u svých rodičů, tedy jeho babičky nevidím jako reálné a navíc jako mámě by mi to asi „rvalo srdce“. Syn je ale velice citlivý, anglicky neumí,chci pro něj samozřejmě to nejlepší a tak teď nevím co dál. Jak se takto velké děti aklimatizují, školní docházka(výuka) je prý jiná než v ČR…atd. Pokud má s tímto někdo zkušenost, prosím poraďte. Děkuji
ahojky a kam do anglie?
- Citovat
- Upravit
Děti jsou hodně přizpůsobivé. Určitě bych ho vzala s sebou. Pro jeho další život to bude mít jen přínos. Naučí se řeč, otrká se,…
Anglie je nádherná země, je bezpečná - všude jsou kamery, angličani jsou milí lidé.
Určitě jeďte !
Kluk to zvládne a uvidíš, jak mu to pak zvedne sebevědomí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj ja se stehovala se 4letou dcerou loni v rijnu, neumela anglicky ani slovo a dneska mluvi vyborne, vse ma naposlouchane jen ze skoly, perfektni prizvuk. byl znat kazdy den. do kolektivu ve skole se zaclenila bez problemu. hodne zalezi na synovi, jakou ma povahu. pokud se tomu nebrani, bude to pro nej jen+, takove zkusenosti a anglictina se budou urcite hodit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky si myslím, že sice začátky budou asi těžké, to začlenění apod, ale časem to bude jen + jak jazyk tak i kultura atd. pokud tam plánuješ být nějak dýl tak bych ho vzala sebou, ale jestli tam jedeš třeba jen na rok, tak bych si přemýšlela ho nechat u babi na tu chvíli, i když to bude těžké. ale zase ho tahat tam a pak zase zpátky…
jinak děti se fakt rychle učí, takže časem se to poddá, uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lumáťa píše:
Děti jsou hodně přizpůsobivé. Určitě bych ho vzala s sebou. Pro jeho další život to bude mít jen přínos. Naučí se řeč, otrká se,…
Anglie je nádherná země, je bezpečná - všude jsou kamery, angličani jsou milí lidé.
Určitě jeďte !Kluk to zvládne a uvidíš, jak mu to pak zvedne sebevědomí
Souhlasim, meli jsme to presne takhle s dcerou. Trvalo to pul roku, vcetne osvojeni si jazyka, kultury…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nevíte jak je to poté s návratem? Třeba by jsme tam zůstali dva tři roky, nevím,… jak by to měl poté se školou zase v ČR, když tam je to vlastně trošku jiné. Je tato škola uznatelná? Může třeba nastoupit zde v ČR na střední školu? A jak je to v Anglii s prázdninami? Omlouvám se na za spoustu otázek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle me se usadis a uz nevratis. Zjistis ze ti tento zivot vyhovuje a malymu taky. Budes asi muset dolozit ze tam ty roky chodil do skoly. Tak to bylo v mym pripade kdyz jsme prechazely do novy skoly z ty cesky. Musela jsem to nechat prelozit do anglictiny. Prazdniny maji mozna delsi nez u nas (v cechach) ? Nase prazdniny trvaji dva a pul mesice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stěhování
Maminky, otevírám znovu toto téma.
S manželem jsme se rozhodli, že odjedeme do Londýna nebo jeho okolí. Máme 4 letou dceru. Jsme nýni ve fázi, kdy manžel v krátké době odjede na osobní pohovor do Londýna. Dostal už několik prac. nabídek a má za sebou tel. pohovory. Já na tom s AJ nejsem nijak extra, ale snažím se na sobě pracovat. Manžel nejdříve odjede cca na 1měs. sám, ale v té době chceme vyřídit všechny formality. Protože je mi jasné, že bude dost pracovně vytížen, ráda bych mu pomohla. Proto pokud mi poradíte co je nutností mít hned na začátku zajištěné. Jak se hledá bydlení, podle jakých parametrů a jakou část Londýna by jste mi doporučily? Nechci nějakou špínu apod. Byt alespoň 2+1. Jsme zvyklí na rodinný dům
. Nejedeme si tam vydělat, ale kvůli zkušenostem a zdokonalení jazyka (alespoň já ). Manžel bude mít snad slušně placenou práci a peníze do začátku taky máme. Dceři to taky prospěje. Jak tam funguje školství, na co máme nárok apod. Vím je toho hodně. Počitám, že tam odjedeme do konce srpna. Nechceme to uspěchat, navíc já mám v ČR slušnou práci, takže to taky nepůjde tak rychle.
Nechceme si najímat lidi typu : zajistíme vám všechno. Manžel anglicky umí ![]()
Moc díky všem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravim
zkusenost mam, ale se stehovanim do Francie, v Anglii mam nicmene dobre zname, Anglicany, jsou to mili lide, zda se, ze tam vsechno funguje jak ma, to tady jsou obcas vetsi salamisti obzvlaste tady u nas na jihu…nikdo nikam nespecha, ale myslim, ze budete spokojeni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kucerat píše:
Zdravimzkusenost mam, ale se stehovanim do Francie, v Anglii mam nicmene dobre zname, Anglicany, jsou to mili lide, zda se, ze tam vsechno funguje jak ma, to tady jsou obcas vetsi salamisti obzvlaste tady u nas na jihu…nikdo nikam nespecha, ale myslim, ze budete spokojeni
Díky, ale já bych spíše potřebovala to UK. Na netu je děsně moc všeobecných informací a dost se v tom trošku ztrácím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit