Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jak odnaučit štěkat psa..? Ne, není to vtip, ale už nevím, co dělat..Máme půlroční štěně Border kolii-umí poslouchat-povely atd, ale v tom není problém..Problém je v tom, že jakmile odejdu ven-např. do obchodu, na úřad atd, tak to naše tele začne bláznit a štěkat..Zdi jsou holt tenké, takže slyší vše co se šustne na chodbě a hned začne bláznit a já pak poslouchám sousedku, které to vadí, páč má mimčo…(a mě taky, je mi to nepříjemné..)NIKDY NENÍ SÁM DOMA DÉLE NEŽ 2hod…je mi to nepříjemný, ale co mám dělat??? Před tím, než jdeme ven, je vyvenčený, ale stejně blázní!!!
Dát ho dál od dveří nejde, páč stejně to jde slyšet a blázní a sousedka taky…
A brát ho všude nemůžu…:-(
Musíš ji nějak zaměstnat… hračky, kousací kosti… kus vepřového žebra… a hlavně hoooodně pohybu… těmto plemenům obyčejná procházka nestačí…
Asi bych ho zkoušela nejdřív zavřít na chvíli do jedné místnosti a byla vedle - kdyby začal štěkat, tak okamžitě zakročit - FUJ, TICHO. Nebo když vydrží třeba 20min neštěkat, hned pochválit. Pak poslouchat i za dveřma vchodovýma (a opět zakročit při štěkání)a pes třeba nabyde dojmu, že ho pořád slyšíš i když budeš pryč a štěkat přestane. Takhle jsem to dělala se svým prvním psem a pomohlo to.
@MiskaKosa
Nemá 10minutové procházky!!! A uši, kosti a pod nezabírají…:-(
Tak my jsme našeho hafana naučili hned ze začátku, zavřeli se dveře odešli jsme před vchod a poslouchali..začal přišli jsme, ten pes musí se naučit že vratis zpatky, takze postupne prodluzovat intervaly a vracet se..Jinak doma hned eliminovat stekot, das povel neposlechne dostane novinama napr..pak uz jen hrozis novinama, jak poslechne dat pamlsek..system odmen a trestu..pujde to pomalu, tohle chtelo trenovat od malicka..Ale za cas si zvykne, musi byt pevna ruka..
Myslim že borderky jsou velmi učenlivé, asi jedině naučit povel neštěkat ![]()
Taky mě napadl jedině ten protištěkací obojek. Zkoušela sem ho na sobě a je to nepříjemné, ale nebolí to
.Má ho sousedovic pejsek a je ticho ![]()
Zvykat na samotu postupně. Ve zkratce - ze začátku odejít třeba jenom na pár vtěřin, vrátit se DŘÍV než pes začne štěkat, krátce pochválit. Postupně tu dobu prodlužovat. Vletět do místnosti ve chvíli, kdy pes štěká, a seřvat ho je kontraproduktvní. Sice ho seřveš a v tu chvíli zmlkne, ale i tak vlastně dosáhl toho, co chtěl - vrátila ses, to je pro něj podstatné. Tímhle způsobem to štěkání spíš posílíš, protože mu potvrdíš, že když bude štěkat, někdo se objeví. Je to trochu hra nervů, čekat někde za dveřmi na chvíli ticha a v tu chvíli vstoupit a pochválit. Ale lepší je prostě nenechat ho rozštěkat, vrátit se dřív a dobu prodlužovat postupně. Dobré je taky nechat psovi doma něco na zábavu, hryzací kost, kong (nebo jinou hračku, která se dá naplnit něčím na vylizování). A před odchodem delší procházku, případně pár minut cvičení, aby se pes unavil fyzicky i psychicky.
Podrobnější rady najdeš třeba tady: http://www.muj-pes.cz/…oty-160.html
Nic jiného než buďto čekat a doufat, že z toho vyroste nebo pořídit obojek ti nezbyde..možná to vypadá blbě ale jde nastavit a není to nic hrozného…pes dostane 3× když štěkně spojí si to a je pokoj..pak už není ani obojek potřeba.. ![]()
@Monča1985
hmmmm, jenže on neštěká po celou dobu, co je sám doma…ale prostě projde jeden soused, projde druhý..Přijede výtah, bouchnou dveře atd a on začne štěkat!!! Zavřít ho do jedné místnosti dál od dveří nemůžu, páč stejně štěká!!!:_(
Jo to by mě zajímalo, takového psa tady máme taky, neštěká celý den, ale když už malej spí, tak to dokáže pěkně prudit, teba v 7 ráno
Holky fakt zkuste ten obojek..:-) garantuju že za 2dny máte nazždy pokoj ![]()
To dělá jedna čubina také, ale jen chvíli, ona nás takto vítá, takže zavíráme do obýváku a pouštíme televizi, aby se v tom ten hluk z chodby ztratil. To je pak v pohodě. Jinak jsme vždy nechávali něco na žvýkání ![]()
Tak napíšu naši zkušenost. Máme Ridgebacka 8let a nepřešlo ho to do teď. Štěká teda i když nic neslyší asi protože teskní. Bydleli jsme v paneláku kde na nás i soused asi 2× zavolal policajty
Nakonec jsme ten protištěkací obojek taky museli koupit. Pomohlo to, ale když ho nemá tak zase štěká.