Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kdysi jsem měla labradora, jednoho z těch tří, co jsem si v životě pořídila. Ten neštěkal, nehlídal, návštěvy zásadně vítal (olizováním a podáváním pac). Kdyby k nám přišel zloděj, zcela jistě by ho oblízal od hlavy až k patě, podal by mu pac a ukázal by mu zadní vchod
miloval děti, utíkal mi, když slyšel školku na vycházce. Naše děti ho zbožňovaly, on je a byl jim skvělým společníkem, byl to asi nejlepší pes, co jsem kdy měla ![]()
Taky bych se nejdřív rozmyslela, jestli chci psa hlídacího-tak at štěká, nebo něco napůl a štěkot v tomhle případě mi vadí.
Pejsek je ještě docela mladý, ale já bych ho určitě socializovala se psy. Otevři ta vrátka a pod dohledem na vodítku, s předchozí domluvou majitelů procházejících psů, svého psa nechej kamarádit s přítomnými pejsky..
Anebo naučit ty povely- sedni, lehni, ticho a přes to nejede vlak ![]()
Každopádně to bude chtít čas a důslednost, věnování se pejsku.
@Betty MacDonald píše: Více
Čéče, náš Rupert byl ten nejhodnější a nejpřátelštější pes jakýho si můžeš představit a přesně s tím oblizováním jsme si mysleli taky. Až jsme jednou byli někde pryč a manželka připravila u baráku něco pro skautskou vedoucí, aby si to vyzvedla.
Vedoucí dorazila a Rupert za plotem jí rázně vysvětlil, že tady hlídá on a má to na zodpovědnost a žádná skautská vedoucí se mu tam nebude courat. Ženská to byla od rány, žádnej posera, ale netroufla si.
Teď máme Teddyho - což je labrador kříženej s piánem - a syn má Sama, patnáctiměsíční štěně, který u nás bydlí, než se kluk vrátí z Iráku, Syrie nebo který pwdele kam ho pošlou v září.
@KalamityJohn píše: Více
Mazlíci, AI fotka, ale já tak čtyři možná pět let zpět viděla reálnou fotku ze zasněženého Karlova mostu s vyfocenou smečkou asi 15ti border kolií, něco neuvěřitelného, ze vydržely zapózovat…
@Snopy123 píše: Více
Jenže zakladatelův pes je v kotci, což, jestli to správně chápu, je uzavřený prostor, ze kterého má jedinou možnost řešení situace to vyštěkávání.
Prostě je na zahradě většinu času sám, takže ne vždycky má zpětnou vazbu od páníčka - ten na něj zřejmě akorát tak zařve „ticho!“, když u štěkání právě je, a jinak pes prostě huláká tak dlouho, jak uzná za vhodné.
Naši psi sice můžou na zahradu a zpět domů, v podstatě kdykoli se jim zachce - pokud jsme tedy doma, nechci, aby byli sami na zahradě, když jsme v práci, z mnoha důvodů.
Primárně, aby jim nějaký dobrák neotevřel branku, a pak fakt nepotřebuju, aby ve smečce vyřvávali bez dozoru člověka na cokoli, co se v okolí hne, a vzájemně se v tom podporovali.
Zadání je jasné: když doma nejsme, hlídají z okna a tam ať si štěkají, jak jim to vyhovuje. A když někdo z nás doma je, ostraha funguje viz výš.
Nahlásí, kolemjdoucího „zaženou“, návštěvu předají na zodpovědnost nám.
Pes zahradní kotcový obvykle nemá problém komu delegovat. ![]()
Psík závidí ostatním hafanům, že jsou na vycházce. Berte ho častěji ven a uvidíte, že bude jako beránek. Vztekat se zas budou psi za ploty okolních zahrad. ![]()
@NICK226 píše: Více
Sousedé mají taky velmi uštěkaného psa, sem tam přes plot dorážel na moje děti. Nakonec sousedé dali na plot zelenou plachtu, přes kterou není vidět a tak jen sem tam blafne. Nelíbí se mi ta plachta, ale zase lepší než když skákal po plotu a s pěnou u huby po nás řval ![]()