Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ženy a muži, v poslední době vidím čím dál tím víc příspěvků, kde spolky i jednotlivci pomáhající zvířatům vedou hony na čarodějnice, ačkoliv to kolikrát nemá žádný reálný základ. Taky vám přijde, že to někteří přehánějí a je to už za hranicí obtěžování a urážení? Sama mám zvířata a miluju je, ale někteří lidé mi vážně připadají spíš jako psychopati, kteří se jen zviditelňují.
Příspěvek upraven 04.08.26 v 18:28
Hint: oni to často skutečně bohužel jsou psychopati, kteří se chtějí hlavně zviditelnit ![]()
Často k téhle „lásce“ ke zvířatům tíhnou lidé, kteří prostě nedokáží vyjít s lidmi. To jsou lidé třeba s poruchou osobnosti např. To zvíře se s nimi nehádá, neopustí je… tak se jím zcela zfanatizují, prostě jdou ve všem do extrému.
A asi nepřekvapí, že ta jejich péče objektivně zas tak dobrá není. Mají tendenci ty zvířata rozmazlovat, neustále je otravovat focením právě na ty sítě atd… mám kocoura přes tzv. dočasku, takže s nimi přicházím sem tam do kontaktu. Když nic jiného, tak jsou to minimálně divné typy.
@RajaMatangi Vidím to stejně. ![]()
Jen, nechápu kde se to v těch lidech bere a jak dokážou být zlý.
@Hanča1234 píše: Více
Většina zvířecích skupin na soc. sítích mi přijdou jak sekty
Kdysi se říkalo, že kdo má rád zvířata má rád i lidi. Taky mi ale spíše přijde, že kdo je přehnaně upnutý na své zvíře ten je extrémně nesnášenlivý a zlý vůči lidem. Třeba jakmile je diskuze o nějakém omezení vůči psům, tak se polovina pejskařů v příspěvcích začne ohánět nevychovanými dětmi a proč parchanti můžou do krámu a proč smradi nemusí mít vodítko
prostě nutkavá potřeba kopat do dětí, i když o nich vůbec není řeč ![]()
@Serpentini Protože spousta lidí má zvíře jako dítě a jejich jediným smyslem života je tlachání a řešení hloupostí na sociálních sítích. Tam jsou za hrdiny, ačkoliv sami bývají nevyrovnaní a psychicky labilní.
@Serpentini píše: Více
Souhlasím. Má osobní rešerše je, že ikonky se zvířetem jsou na FB největší hejtři
Nedávno jsem viděla příspěvek. Stará paní (90 let) krmila na svém pozemku kočky a nevykastrovala ty, co tam přišly a nebyly její. Pak tam měla koťata a chtěla pomoc. Požádala tedy o pomoc a dočkala se takových hejtů a urážek, že by jeden blil.
Informace které se tam řešili, to sem žasla.
@Hanča1234 píše: Více
Já mám rád všechna zvířata, ale některá mi chutnají víc než ta druhá.
![]()
@Hanča1234 A konkretní příklad? Neregistruji žádné takové fanatiky. Naopak si myslím, že tresty za týrání a špatné zacházení se zvířaty by měly být mnohem přísnější.
Úplne chápem ľudí, ktorí sa dokážu postaviť za práva zvierat, a veľmi ich obdivujem. Sama zvieratá milujem. Ľudia si dokážu vytvárať organizácie, združenia a rôzne formy pomoci pre opustených, starých či týraných ľudí. Zvieratá však svojím hlasom o pomoc požiadať nedokážu. Sú odkázané na našu všímavosť, súcit a odvahu zastať sa ich.
Práve preto si nesmierne vážim každého, komu ich utrpenie nie je ľahostajné. Zvieratá sa nevedia brániť zákonmi, slovami ani vplyvom. Majú iba nás. A priznám sa, že čím viac spoznávam ľudí, tým viac si vážim čistotu, vernosť a nevinnosť zvierat.