Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím!
Jdu si trochu postěžovat. V naší vesnici dostala 9letá holka k narozeninám československého ovčáka. Celá péče a výchova je pouze na ní. Vodítko musí mít omotané kolem pasu, protože by ho neudržela. Dřív s ním často chodila na dětské hřiště, ale 2× tam pokousal dítě, takže už chodí 1× za měsíc (víckrát už ho nevenčí). Nemám z toho dobrý pocit, ale chci být "připravena ", kdyby se zas něco stalo. Co udělat, kdyby znovu vystartoval? Domluva s rodiči není možná. Už jsem s nimi řešila, že dali kotěti obojek, který byl velmi utažený a kdyby se někde zahákla, tak to nedopadne dobře. Rodiče se nestarají ani o zvířata a ani o děti.
![]()
Na to hriste muzou psi? Vetsinou to je zakazany.
Nos sebou pepřák.
Nevím kde a co to obnáší, ale nahlásila bych je za týrání zvířete.
Podle mě je to vrchol nezodpovědnosti, dát dítěti vlčáka a nevychovávat ho. Až si říkám, že to nemůže být ani pravda… A jak se řešilo to předchozí dvojí napadení dětí? Jak se k tomu majitelé postavili?
@LusyV20 píše: Více
Vzhledem k tomu, že žijete na vesnici - můžete bombardovat starostu, spojit se s ostatními lidmi, chodit hromadně na jednání obecního zastupitelstva a řešit to tam, bude tam z toho zápis a obec to řeší, protože musí, i když někdy je to zametání pod koberec. Důležité je nepolevit. Máte ve vyhlášce, že pes musí mít košík? Že se nesmí se psem na hřiště? Prostudujte si to. Pokud se bude vyhláška porušovat, můžete pořád dokola volat měšťáky, minimálně se majitelům budou snažit domluvit a to někdy i dost důrazně, aby měli klid. Nikdo neřešil, že už někoho pokousal? Kontaktovala bych klidně i ospod, ale na nic bych se teda nespoléhala. Pokud ano, je někde záznam, jak se to řešilo? A vy noste prozatímně pepřák a neváhejte ho použít.
Československý vlčák není pes pro dítě. Je pro hodně zkušené chovatele.
Normálně bych řekla rodičům, že jestli to okamžitě nezačnou řešit, tak při příští návštěvě hřiště, okamžitě volám PČR, ať si ho odvezou.
Sebou bych nosila pepřák, nic jiného nepomůže.
@JancaS84 píše: Více
Mnoho lidí tam chodí se psy. Musím se podívat na tu tabuli, ale myslím si, že jsou tam povoleni.
@Lucis187 píše: Více
Taky jsem koukala. Začala jsem tam teď pravidelně chodit a dnes jsem je poprvé potkala. Byl to nevyběhaný puberťák. Díky tomu, že holčina je silnější postavy, tak jo jakžtakž udržela. Předchozí kousance se staly, když byl štěně a byly to její kamarádky. Moc krve neteklo, jen takové varovné kousnutí, takže nikdo to neřešil.
@Catalina123 píše: Více
Nejhorší je, že to kousnutí nikdo neřešil. Byly to kamarádky a on byl štěně. Teď když přichází, tak děcka prchají na skluzavku. Když to někomu řeknu, tak mávnou rukou a řeknou, co bych od těch bláznů měla čekat jiného. Jestli se to stane znovu, tak zavolám policii. Nejhorší je, že babička má všude kontakty a maminka chuděra je z Ukrajiny. ![]()
@LilyJane píše: Více
Právě! Je to krásný pes, ale náročný. Jednou se stane něco špatného. Matka je velmi od rány. Klasická tvrdá Ukrajinka. Všechno jí je jedno, ale stížnosti nebere. Takže domluva žádná. A nemůžu volat policii, když půjde okolo. Je blbé, že hřiště neni oplocené a kolem vede cesta do lesíka, kam chodí pejskaři.
@LusyV20 píše: Více
Pokud pes nic nikomu nic neudělá a je na vodítku, na co volat PČR? Štěně kouslo. Aha… ![]()
@Bytsamsebou píše: Více
Teď už je to psí puberťák, takže už to nebude jen rafnutí. ![]()
@Bytsamsebou píše: Více
Abych doplnila…zas tak malé štěně to nebylo. Od té doby se ho tam všichni bojí. Neřeknu, kdyby to bylo ještě malé a hravé trdlo, ale tenkrát už se vyloženě po nich ohnal. Dříve ho měla bez vodítka, ale teď ho musí na něm mít, ale on má tolik síly, ze s ním bojuje a to ta holčina je vcelku pevná. Už dříve chovali psa, byl to švýcarský bílý ovčák a byl to postrach celé vesnice. Tohle je ještě složitější rasa…navíc v rukou dítěte