Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
proč musí kočka na prevenci? to jsem ještě neslyšela, kočky chováme dřív než já jsem na světě
Myslím, že by jsi to měla zvládnout i bez dcery. Kočce dej vodítko aby byla za co držet, vem si rukavice. Přepravku připrav předem, aby si do ní kočka lezla jen tak. Taky možnost dát kočce nějaký lék na uklidění.
Veterinář nám řekl, že prostě jednou ročně na prevenci. Chodíme odjakživa, prohlédne jí, zváží a dostane injekci
Tak jasný, protože z toho má prachy. Naše byla u veterináře zatím jednou za život na kastraci.
@Alušáček
Budu muset jsem s tím srozuměná, ale od dcery mě to trochu mrzí no
Takže chodíte na očkování a s tím je spojena prohlídka. Pokud kočka nechodící ven, myslím že nepotřebuje očkování každý rok.
K nám jezdí vet jednou ročně, zkoukne psa i kočku, naočkuje je.
Upřímně? Myslím si, že by se to dalo zvládnout i bez dcery. Aby jela na otočku tolik km jen kvůli zvážení a injekci?!
Nějaké tablety na uklidnění by veterinář nemohl kočce třeba dát?
Na očkování kočky jezdí veterinářka k nám domů. Bydlíme ale na malomestě, kde je to běžné. Kočku zabalím pevně do deky a je to hned i bez poškrábání.
Nemáte i vy takovou možnost?
Jinak měli jsme kočku i jen domácí, nechodila ven a sama veterinářka nám řekla, že pokud je izolovaná od jiných zvířat, pak je očkování zcela zbytečné.
Příspěvek upraven 05.07.26 v 19:05
@Lojzísek
Uvažuji o tom, ale máme veterinu asi 2 minuty od domu a držet ji při ošetření budu muset tak jako tak tak nevím zda to má smysl ![]()
A jak často za vámi jezdí? Kočka chodí ven, nebo na co injekce? Jako odvezt kočku neni zadna věda, evidentně ona ji stejně nechce, když je u tebe ![]()
Tak nevím jestli jsem já neschopná a zbytečně dceři komplikuji život, nebo je dcera tak trochu pohodlný sobec

Máme kočku je už starší a na prevenci prostě musí. Pořizovali jsme jí před léty dceři. Dcera dospěla má za sebou první ročník VŠ studuje ve městě asi 160 km od nás kombinovaně a k tomu tam i na půl úvazek pracuje a bydlí tam.
Kočka je takový samorost, chodí za mnou, spí se mnou v posteli, ráda třeba leží přitisknutá na mojí ruce, ale pohladit se nenechá to je schopná mě i rafnout. Moc si neumím představit, jak ji dostanu do přepravky a absolvuji s ní vyšetření na veterině, vždy to s ní absolvovala dcera. Nyní mi řekla že má s půl úvazkem málo dovolené, nějakou už má vybranou, něco si musí šetřit na různé školní akce a taky má svoje nějaké plány a že mě kočka sice trochu poškrábe, bude to nepříjemné, ale přežiju to. Chci moc, když si myslím, že by si to měla zařídit, přijet a s kočkou tam zajít. I kdyby to mělo být na otočku, tak by ji to snad pro jednou nezabilo. Ach jo