Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jazmine píše: Více
přesně, navíc je to starší kočka
a zakladatelka ji snad má ráda, když s ní chodí nadstandardně k veterináři, tak snad by ji nechtěla zničit tím, že by ji přestěhovala ke dceři
@stinga píše: Více
Nehledě na to, že když pořizuješ „dítěti“ lépe řečeno „k dítěti“ zvíře, má sotva nějakou zodpovědnost domyslet, že jednou půjde na školu atd..Chtít po něm aby se staralo, ve stylu „jednou chtěla jsi kočku“ mi ani nepřijde fér. Jiné je to u dospělého potomka co si jen usnadňuje práci
Kočku bych naložila a odvezla k vetovi já, dobrý nápad je to s tím pamlskem v přepravce. Ono možná stačí, že tam strčí čumák a ty ji zezadu můžeš do té přepravky šoupnout a rychle zavřít ![]()
Každý rok domácí kočky už taky neočkujeme, po změně doktora stačí 1×/2 roky a posledně dokonce říkal, ze až po 3 letech, že mají po těch očkováních vytvořenou imunitu (použil jiný výraz, teď si nemůžu vzpomenout
).
Každopádně kamarádka starší kočky taky bere ročně na prevenci, ale tam jim dělají krevní rozbor kvůli ledvinám apod, aby se na případné problémy přišlo včas. To mi smysl dává.
@Monchichik píše: Více
s paničkou? opravdu si myslíš, že vnímá jako paničku někoho, koho vídává jednou za čas a ne někoho s kým je každý den, kdo ji krmí a s kým spí v posteli? ![]()
Navíc už je postarší a roky vnímá toto jako domov…Jako chtít něco vytmavit výchovně dceři, proč ne…ale aby tím trpělo neviný zvíře je vůči němu dost nefér.
Nechápu, proč by měla něco dceři vytmavovat nebo jí kočku vozit. Zvíře žije u ní a je tam zvyklé. Není přece takový problém ji vzít na veterinu. Dcera to bere laxně a já bych jí to ani neříkala a zařídila to sama. Vždyť bydlí daleko, a než bych to s ní vykomunikovala, tak to ji radši naložím a odvezu/odnesu.
@stinga taky, sem měla takovou kočičí čúzu😊
Ta se nechala jednou a pak masakr. Teď mám takovou až nenormální kočku😂
Pořád se mazlí a když jdeme spát tak si chce povídat. Je hrozně ukecaná.
@Monchichik píše: Více
Tak predpokladam, ze ji dceri koupili, kdyz byla dite, nemohli ocekavat, ze si jednou bude zarizovat zivot podle kocky, navic psala, ze studuje VS a kocku tam mit nemuze. To je jako pecka koupit diteti zvire v detstvi a pak vyzadovat dozivotni peci o zvire. To bylo dospele rozhodnuti rodicu zvire poridit, tak si myslim, ze by se meli postarat rodice.
Zaplevelim, mam sice Žakousi holku, ale prevenci nezanedbavame jednou za rok, jednou jsem vynechala a za mesic se zacala beruska skubat a ejhle..velky nedostatek vapniku coz u nich muze byt fatalni..borti se jim kosti, svedi je to.atd a to sepiovky bere. I calcivet. A taky soucitim se zakladatelkou..jsem posera a neumim ji chnapnout kdyz se brani a treba ji nacpat tablety. Nastesti mame zlatou ptakovetku, ktera jezdi domu a picha antibiotika, bere vzorky atd..neni to nejlevnejsi ale co bych pro tu nasi sedivou princeznu neudelala.
To je vážně takový problém jít jednou s kočkou na veterinu? A ještě uděláš z dcery nezodpovědnou holku
Píšeš, že se o ní jinak stará a chodí s ní pravidelně ona. Jednou nemůže a ty z toho děláš vědu. Hodná nápomocná maminka ![]()
No jo, taky jsem radši, když se mnou chodí na vet dcera - jednak nemám auto, takže přeprava ve více lidech je víc komfortní, jednak to dcera s havětí (narozdíl ode mne) umí. Ale zvládla jsem sama najednou i dvě kočky a psa (protože objednat se na třikrát by bylo moc práce
). Holt jsem pak trochu poškrábaná, ale to mi u koček přijde celkem běžné, ty do mne zatínají drápky i když si při hlazení slastně vrní
Na veterině bývají v klidu, protože se bojí. Naposledy si dokonce jedna z koček sama z vyšetřovacího stolu skočila zpátky do kočárku, jen aby už měla od veterinářky pokoj. Jak už tu bylo psáno, jestli se bojíš, vem si silné rukavice a nějakou silnější mikinu s dlouhými rukávy. Já v případě nouze přes kočku hodím ručník a zavinu ji do něj jak miminko, jenom hlava kouká.

Jakože by kvůli tomu měla jet 160 km tam a zpět? Najděte nějakého veterináře v bydliště dcery. Vezmi si dovolenou kočku tam dovez, dcera s ní půjde na vet a ty pak na otočku pojedeš 160 km domu. ![]()
Přiznávám, že jsem takhle nechala u rodičů psa, kterého jsem si vymodlila. Koupili mi ho, když mi bylo 10, pak jsem se po studiu odstěhovala a stařečka psa nechala v domě. Rodiče s tím byli srozumění, péče zůstala na nich. Když jsem po pár letech psa vzala k veterináři, zatímco rodiče byli na zájezdu, dověděla jsem se, že mu vždy jen u veterináře vyzvedli odčervovací tabletu, ale psa do města nebrali. Veterinář se zhrozil, že má pes podle vizáže potíž se štítnou žlázou, dělal mu odběry a řadu vyšetření. Vydala jsem za tu návštěvu asi 5 tisíc a rodiče mi moc nepoděkovali, protože se psem pak měli chodit na pravidelné prohlídky. Někdy jsem přijela, ale častěji chodili rodiče. Nutno říct, že každá cesta autem a návštěva města psa viditelně stresovala. Zemřel asi dva roky nato. Jestli on by neměl klidnější život, kdybych ho nechala svému osudu a netahala ho po vyšetřeních…
Přemýšlím, jak bych reagovala, kdyby mi rodiče řekli, že mám psa brát na veterinu já, když jsem to takhle spískala… Asi bych souhlasila, ale trvala na tom, že si vyšetření objednám sama tak, aby mi sedělo do mého kalendáře, ne že dojedu podle toho, jak to rodiče domluví.
@Klmarik Promiň ale pro mě těžko pochopitelné. Je vidět jak vám všem na něm „záleželo“. Chudák pes. Psa stresovala cesta do města, protože se mu nikdo nevěnoval a nebyl na to naučen - chyba majitele. Potřebu zmínit 5 tis. nechápu už vůbec, to je holt tak, když se na prevenci a psa dlabe. To je ještě ta nižši částka. Nechat ho napospas svému osudu v bolestech, by bylo týrání. Ona nefunkční štítná žláza sebou nese nesvolnosti, enormní únavu, padáni ststi, svědění kůže, bolestivou zácpu ale hlavně srdeční selhávání a silné psychické potíže a poruchy chování…