Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ja by som si to zvazil, naozaj mate tolko volneho casu? Kazdy den prechadzka aspon 2× k tomu este cvicak… Nieje to malo casu… jedine ze „by chodil“ na ten cvicak sam ![]()
Zalezi samozrejme aj aky mate denny rezim, skusenosti, co mu viete zabezpecit, ako daleko to na cvicak mate atd…
Staford patří mezi ty psy, co potřebují opravdu výcvik a pevnou ruku, jinak mohou být problémoví, podobně jako různí bull.
Mě z toho popisu přijde, že o tom plemeni nic moc nevíš.
Nastuduj si jeho povahu, vlastnosti, jak vybrat dobré rodiče a možná rizika u jednotlivých jedinců, atd…
Za mě tedy „cvičák 2× týdně“ nestačí.
Za mě fajn jsou Stafordi & spol… (bez teček). Mají i FB a věnují se převýchově a tréninku bull plemen a vůbec tam hezky vysvětlují vše okolo nich.
Jinak štěně si bude chtít s dítětem hrát a je to poměrně robustný pes v dospělosti. Bude mít období telátka. Co na to dcera musíš zvážit a vědět ty. Já bych dítěti které se bojí psů jen tak štěně nepořídila, ale nejdřív bych situaci řešila s odborníky (dětský psycholog) a případně zkoušela třeba pomalu ten strach odbourávat. Případně chodila na socializační procházky s klidnými a dospělými psy, aby se dcera učila ten strach odbourávat.
Proč zrovna staford, jaké štěně a odkud? Je štěně s PP (=papíry původu), co víte o chovateli, rodiči? Máte v rodině, mezi přáteli další psy (stafordi se v dospělosti často s dalšími psy nesnesou)? Co víte o výchově psa obecně, co víte konkrétně o stafordech? Cvičák je spíše výcvik, než výchova. Taky jaký cvičák, znáte ho, víte, jak to tam chodí? Ne každý cvičák je dobry, ne každý cvičák a cvičitel umí stafordy… Takže ještě jednou, proč staford?
@Anonymní píše: Více
Neublížil by ji? Na tuhle otázku můžeš dostat jedinou odpověď: Je to pes. A jak už tady bylo napsáno staford není pro začátečníky. Já často říkám, že je rozdíl když tě pokouše jezevčík a nebo v tom to případě staford. Kdybych měl já ve vaší rodině hlasovací právo, hlasoval bych proti.
Být vámi tak ne předtavuješ si to moc jednoduše a hlavně jak se tu psalo podle otázky nemáš zkušenosti
@lucad77 píše: Více
Souhlas, rozhodně pes pro zkušeného chovatele. Je mnohem víc méně náročných psů, i když cvičák potřebuje každý. Staf a bull ale extrémně důsledný výcvik.
@JoHoP píše: Více
Náš veterinář musel utratit staforda zakouslého do ruky, protože nechtěl pustit, mají silnou čelist. Ruku se nepodařilo zachránit, trvalo to moc dlouho. Říkal nam to, když nám zašíval potrhaného jorkšíra, na kterého zaútočil staford, protože jeho majitel nezavřel bránu. Vůbec ho nezvládal! Jorkšíra vedla moje malá dcera. Staforda od našeho psa utrhl soused, který přiběhl na pomoc, riskoval, že ta ludra pokouše i jeho.
Příspěvek upraven 23.06.26 v 17:24
Mám známou, která před mnoha lety měla staforda a malé dítě. Pes byl úžasně vychovaný, dítě mu mohlo „sahat na kulky“ a pes blaženě vrněl, snad jsem i četla, že dobře vychovaný staford je k dětem fajn. Ale pozor: mají v genech boj a útok, přidej k tomu jejich konstituci a obrovskou sílu.. netroufla bych si jako laik pořídit k dětem většího psa, sama z nich mám respekt a i psovi, kterého znáš od narození, může hrábnout. Ne, když už k dětem psa, šla bych do plemene, které by mi dítě nezmrzačilo během okamžiku.
Táta mi kdysi říkal, že nejvíc pokousaných dětí ošetřují na ambulanci od kokršpanělů. Vzhledem nevinný chundelatý plyšáček, povahou impulzivní vztekloun.
Po precteni dotazu se taky primlouvam za jine plemeno. Ja mam hezke vzpominky v detstvi a dospivani na velke knirace ![]()
Nechtěla bych takového psa ani bez dětí, ani k dětem. Ani se zárukou pořádného výcviku.
Sousedi mají rasu stafordšírský bulteriér. Má teď rok. My jsme ho pravidelně hlídali/hlídáme od mala. Na naše děti je zvyklý. Ale oni už jsou velcí. Neleknou se, když na ně skočí. Sousedi s ním chodí na výcvik a stejně si dělá, co se mu zachce. Není nijak zlý. To vůbec. Naopak on je kamarádský až moc. Je urputný, divoký. Neunavitelný. Snad má psí ADHD. Ani takovou rasu bych k dětem nechtěla.
Dobrý den zvažujeme koupit psa štěně 8 týdnů americký staford máme doma už dceru 8let… Máte někdo zkušenosti s touto rasou? Jestli když by si pes zvykal na malou od mala.. Neublížil by ji? Samozřejmě by chodil na cvičák a učil by se, nebyl by ladem jak se říká… Díky… Ptám že bohužel má malá špatnou příhodu se psem.. Pes nebyl na ni zvyklý a zdřejmě i socializovaný.