Americký staford a dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5487
23.6.26 20:22

Každý nevychovaný a nesocializovaný pes bude potencionální problém i pro dítě ve věku 8 let. Stačí takový zakousnutý jezevčík ( zažila jsem když jsem se jednomu nelíbila na procházce a majitel měl času dost ).
Nic moc.
U dítěte bych hodně přemýšlela o plemeni a hlavně možnostech rodiny celkově.
Máme za sebou štěně v rodině. 2 měsíce dovolené, socializace, postupnému učení na samotu. Ještě několik měsíců jsme v rodině neustále někdo hlídal štěně, aby nebylo dlouho samo doma. Socializace / věci, zvířata, situace … Ten první rok je hodně intenzivní celkově. Pak přijde puberta, pes zatměno …
Máme k tomu dítě 6 let a sami nejsou oboustranně ani minutu. A to je dítě, které od narození vyrůstá se psy a ví co smí a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
23.6.26 21:13

Kdyz jsem byla malá meli jsme doma pitbulla a byl to zlatý pes, samozřejmě musel se cvičit a mit pevnou ruku. Pred každým naší rodinu chránil..bohuzel i přes výchovu a vsechno se stalo že vystartoval po malem pejskovi a nepustil.
Kamarádka ma staforda a pred týdnem kousl malého pejska, který to mel za 5 minut 12…od jejich staforda to nikdo nečekal protoze na výchovu si potrpí a poslouchá na slovo jinak a jinak je hrozně přátelský k dospělým, dětem i jinym psům.. tady nevim co se stalo, proste vyletěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
23.6.26 21:45
@Anonymní píše: Více

Pokud se ptáte, jestli by jí neublížil, kdyby si na dceru zvykal od mala, tak si takové relativně nevyzpytatelné plemeno nepořizujte. Ta otázka hovoří za vše, nejde přece vůbec jen o to, že si zvykají od mala. Je dost jiných plemen, která snesou i horší výchovu a výcvik a tím horší myslím především chyby majitele z neznalosti, neschopnosti, málo času atd. Hledejte mezi společenskými (možná loveckými krom teriérů) plemeny, tam jsou jedinci k chovu vybíráni tak, aby měli co nejméně konfliktní povahu. A jednoznačně psa s PP a pečlivě vybrat CHS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
23.6.26 22:40
@teroonka píše: Více

@teroonka jo bylo, obzvlášť když bylo metr za plotem a já na něj nedosáhla, píchala jsem do ní přes plot klackem, řvala na ní a ona byla jak v transu, vůbec mě nevnímala. A přitom to byla jinak takový psí mazlivý blbeček. Když na mě pak koukala těma nevinnejma očima a čekala pochvalu jak zatočila s tím co se mihlo v zahradě. Dostal mě ten způsob jak je zabila, nekompromisně. Nechci si představit že by se tak zakousla do dítěte. No další kotě už bylo přes manželův nesouhlas pouze domácí :) začali jsme ji pouštět ven až když pes za pár let umřel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.26 23:37

Měli jsme fenku křížence staford+? Navíc se k nám dostala až jako roční. Až když jí bylo kolem 5ti let, tak se nám narodilo dítě. Ze začátku jsem ji furt hlídala a postupně seznamovala s novou situací, hlavně jak dítě rostlo a začalo být pohyblivé po čtyřech, to ji měl jak hračku. Nakonec spolu strávili krásných sedm let jak nerozlučná dvojka. Nechala si od něj líbit všechno, ráda spala na zahradě stočená za jeho zády v křesle. Chránila ho, mazlila, hrála si s ním. Byla náš gaučák. Takže za mne je to pes, který umí být své rodině věrný, je to mazel, ale musíte mu dávat najevo taky dostatek péče. Ne, že je to pro vás módní doplněk, doladění domku, kam na zahradu patří pes… Ta naše byla neuvěřitelně kontaktní, závislačka na mazlení a zvyklá, že je všude s námi. Žádné, že přijde dítě a na psa už není čas.
Vy to máte opačně. Starší dítě a pak až štěně. O to by to mohlo být lepší. Štěně přijde už do jistého celku a dítě nebude brát jako hrozbu, ale jako součást vaší smečky.
Ale také by mne zajímalo proc zrovna staford. A co od psa očekáváte. Má být pouze venku a hlídat + občas procházka. Nebo parťák, co je s vámi všude a v každé místnosti má svůj pelech?

• Citovat
  • Upravit
15920
24.6.26 08:03
@Anonymní píše: Více

Ne! Kdyz uz se musíš ptát, tak je videt, ze nejsi pejskař. Americký staford určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7842
26.6.26 19:10

Nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7842
26.6.26 19:13
@Veveří píše: Více

Proboha :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7842
26.6.26 19:15

Pořiďte dceři bígla, fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7842
26.6.26 19:19
@Jaňule08 píše: Více

chuděry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1981
26.6.26 23:23

I začátečník zvládne jakékoliv plemeno pokud to má v hlavě v pořádku a maká s ním…já měla nebo spíš mi zůstal-rotvajler, od štěněte jsem s ním makala…můj první pes…ale byla to kurevska dřina, ale přinesla ovoce a byl fantastický pes po zbytek života. Uz bych si ho nepořídila s deckama kvůli času na trénink co potřebuje… Stafforda bych nechtěla z důvodu totální mixu pošuku v dané,,rase,,…to radši čistého pitbula…ale s dětma bych samotného psa nikdy nenechala, je to zvíře, u kterého nikdy nevíš…a může být miláček jaký chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
28.6.26 02:41

Zkušenosti nemáte, dcerka má nemilou příhodu se psem. Takže tohle plemeno určitě ne. I když chápu, je prostě z nějakého důvodu u mladých rodin hodně oblíbené… Já bych zvažovala, jestli vůbec nějakého psa pořizovat. Ona dcerka chce i přes tu nemilou příhodu mít pejska? Jestli ano, tak pořiďte nenáročnou, salámistickou povahu. Já měla dva mopse a vrcholem agrese u nich bylo, když mi jako štěňata okusovali palec u nohy. V dospělosti útočili zásadně lízáním a byli poměrně líní kousat i jídlo, natož lidi… Mě se třeba hrozně líbí kangalové. A kdybych měla od boha slíbené, že zvládnu dobře vychovat a vycvičit jakéhokoliv psa, pak bych měla tohohle. Jenže mi to bůh jaksi neslíbil a znám svoje možnosti, takže si nepořídím domů psa, který má třikrát silnější stisk než pitbull a je schopný sundat medvěda. Protože pokud by se rozhodl sundat někoho, koho nemá, tak já se svou podměrečnou výškou i váhou mu v tom opravdu nezvládnu zabránit… Takže vždycky pořizujte to, o čem si můžete být jistá, že to z potenciální oběti budete schopná sama včas sundat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
28.6.26 03:15

Jako prvniho psa do rodiny bych volila jine plemeno.jsou to uzasni psi, ale potrebuji opravdu hodne casu na vychovu a to se 2 malymi detmi asi nemas…
My mame stafbula (porizovali jsme pred detmi) a je to uzasny pes, neumim si predstavit mit jineho..deti miluje.
Tyto plemena se casto odsuzuji..protoze kousnuti od nich je proste vetsi nez od civavy.ale urcite je vetsi pravdepodobnost, ze vas pokouse prave ta civava nez stafbull.
Deda ma civavu a k ni se nesmi nikdo priblizit na 2 m, jinak ji mate hnedka zakouslou v lytku. Zato nase stafbulka..ta by vitala i zlodeje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
28.6.26 07:49

Tak ty se ptáš na psa a ditě a hodíš do placu jedno z nejnarcnějších plemen vůbec. Pokud nejste magoři, tak. Vás nezabije, problém u těchto psů byvá se socialitaci s ostatnimi psy, je tp prostě skupina psů vyšlevhtěná původně na psí zapasy. Má ohromnou sílu. Jak s nim chce dcera manipulivat? Nalidi byvají moc hodní. Ale co když vyfasuhete něco genetickx psychicky špatného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35345
28.6.26 07:52
@Ella865305 píše: Více

Doufám, že si zakladatelka z téhle diskuze něco vzala, a tohle plemeno si nepořídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný