Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@teroonka píše: Více
Ano, hodně útoku mají na svědomí i jezevčíci a jorksiraci. Jenže když tě cvakne jork, je to hodně jiné, než když na tebe vletí staford. Nezkušený člověk ať na takového psa zapomene. Za dva roky by to zvíře mohlo terorizovat půlku ulice.
Příspěvek upraven 28.06.26 v 08:08
Jak tady někdo zmiňuje zakousnutá koťata. Sousedovic skřet tento týden chytil a smýkal slepici. Za živa ji škubal peří a šel po krku. Sousedka ho naštěstí metlou odehnala. Ale trvalo ji, než ho od ní dostala a to jsem za plotem měla pamlsky, abych jí pomohla, že ho odlákáme. Slepice přežila, ale moc nechybělo. Smrad psí to měl jako hru s plyšákem.
@inkakřivák píše: Více
Kde se vzala tahle pověst jezevčíků? Mě přijde, že je to nejlepší plemeno co znám…
Vzdyt to jsou takovy drahoušci, znam dost jezevčíků a žádný neni agresivní ![]()
@Alušáček vidíš, a my šli třeba s manželem po ulici, proti nám paní s daklem na vodítku, míjeli jsme se, pes se otočil jako blesk a zakousl se manželovi do nohy. Kamarádka měla jezevčíka, a když se jim narodilo třetí dítě, začal být tak agresivní, že ho dali pryč. A podle statistik jsou to jedni ze psu, kteří mají na triku nejvíc napadení. Ono se o tom moc nepíše, protože když tě kousne malý pes, houby zle. Kdežto napadení velkým psem bývá už masakr.
@Alušáček Jezevčík byl vyšlechtěn k norování ne? Takže pes s vlastním úsudkem, schopný samostatného rozhodování při práci nejen v noře a nebojácný a odvážný pes.
No a pokud ho nezvládne majitel.
Jinak taky jsem měla jezevčíka zakousnutého v noze při procházce (míjeli jsme se).
Známá má krásného jezevčíka. Má ho jako dítě, úžasná péče, pes každou chvíli venku, kvalitní granule, doplňky stravy, péče o srst, atd… Jen ho nesmí nikdy pustit, protože zakusuje na co přijde (ježky, potkany, koťata klidně, atd…) a čas od času po ní vystartuje, protože si dovolila ho sundat ze sedačky a tak. Třeba ty ježky má šílenou práci mu z tlamy vůbec vyndat, jemu je naprosto jedno, že má plno mordu bodlin, drží dál.
@Snopy123 Ano je to inteligentní lovecký pes, ja mam dlouhosrstého trpasličího a ty lovecké vášně nejsou takove, ze by zvíře zakousnul. Hlásí, nahání, my nemáme v planu ho lovecky vést. Mozna jednu zkoušku z norování uděláme, kvuli uchovneni. Jinak je to velkej mazel a extrémně hravý a vynalézavý pes. Cizi lidi ho nezajímají, svoje lidi miluje, agresivní vůči lidem neni vůbec.
@Alušáček Tak každý jedinec je jiný. Tenhle ač je s PP zakusuje na potkání. Je to klasický jezevčík, drsnosrstý. Jinak je to taky miláček.
On i ten AMST bude miláček pod správným vedením. ![]()
A opravdu kosnoul, nebo je chňapnul. Oni mají někteří tendence, chodící nohy ulovit, ale ne ze by kousali.. Náš nohy neloví bydlíme na rušném místě, to nedělal nic jiného
Jinak tedy chudák pes, ktereho se ho lidi zbaví, kdoví jak se k němu děti chovaly, že se najednou stal agresivním. Si lidi pořídí psa a pak je jim za těžko dát si práci s výchovou.
@Alušáček proč? Napadl to mimino, proto ho dali pryč. Já je nesoudím. Nevím, jak bych reagovala já.
A tenkrát chnapnul. Což je podle mne špatně. Představ si, kdyby se majitel pitbulla bránil stejným argumentem - on má takové tendence kousat děti.
Ja neříkám, ze to je dobre, pokud jezevčík chyta chodící nohy, ma byt na krátko na vodítku a je povinnost panička, ho naučit to nedělat. Jenom jsem chtěla vysvětli, ze jezevčík nema zájem nohu ukousnout, ale jenom chytí. Stejne tak žádný americký pitbul nesmí zabít člověka, je povinost majitele psa umět vychovat a ovládat. Omluvenka neni žádná.