Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
tady na emiminu už jsem si zvykla na úzkostlivé matky, ale úzkostlivá majitelka kočky - to čtu prvně,
no tak klidně na prevenci choďte a kočku očkuj o stošest, ovšem po některém očkování kočky dostávají takovou docela blbou rakovinu,
a ty 2 minuty k ordinaci to prostě zvládneš, musíš
@Dahlia0409
Tak třeba počátek nějakého onemocnění, vloni jí třeba našel bouličku na krku nakonec se ukázalo že je to jenom tuková bulka, ťuk ťuk…
Tak pokud se tak bojíš, tak prostě kočku vezmi a jdi ![]()
no a ty bouličky se dělají po nadbytečném očkování a pak se tak nějak zvrhnou…
Připomínáš mi moji mámu.
Normálně to dáš. Bydlíš už s kočkou sama, že ji musíš vzít jen ty? Co si vzít jako podporu nějakou kámošku?
Dvě minutky jsou v pohodě. Navíc, pokud kočka nechodí ven, tak to letos prostě vynechej.
Nemusíš tam jít jen proto, že jste tam léta chodili, když ti tu holky radí, že u domácích to není potřeba.
Prostě máš několik možností a vybes si tu, která vyhovuje nejvíc tobě.
Dceru bych za sobce nepovažovala, pokud máte veterinu dvě minuty od domu.
Jestli takhle prožíváš všechno, zvažovala bych do budoucna nějakou terapii na úzkosti.
Všem děkuji za příspěvky, trochu mě to proplesklo a srovnalo do latě. Já to občas potřebuju ![]()
Zaujala mě ta informace, že časté očkování může způsobit ty bouličky a rakovinu. Zeptám se veterináře…
dle mne si vás vet hýčká kvůl svým vlastním financím, s kočkou každý rok - to slyším poprvé.. za mne nadbytečné… I proto bych se na to zvysoka vyprdla a nešla, prostě kočka patří dceři a pokud by mne takhle vyfuckovala, tak není nic snazšího, než jí s úsměvem odvětit-milá zlatá, v pohodě, však až přijedeš domů, tak si to vyřešíš.
Vůbec bych to nehrotila ani bych neřešila, jestli mě kočka poškrábe nebo nepoškrábe, prostě bych tam nešla. Její zvíře, její odpovědnost. Pokud s tím chtěla pomoct, měla to podat úplně jinak a slušně tě o to poprosit. Tak to mám já.
veterinář nebude chtít přijít o kšeft - vygoogli si to, postinjekční sarkom, domácí kočku není potřeba očkovat v podstatě vůbec,
očkování má smysl v útulcích, kde je spousta koček na jednom místě plus se tam přidávají kočky z ulice, různě zbídačené, i když dobrý útulek mívá i karanténu pro nově příchozí kočky,
jen tak pro zajímavost - proti jakým nemocím veterinář vaši domácí kočku očkuje?
My se psem i kocourem teda jednou ročně na prevenci chodíme taky, nepřijde mi na tom nic zvláštního. Náš kocour se už taky pomalu dostává do seniorského věku, bude mu za chvíli 10, chodí ven, tak to nějakou péči chce.
Nicméně dceru bych kvůli tomu domů x hodin netahala, vem si rukavice, dlouhý rukáv a do tý přepravky ho narvi. Náš kocour je takovej ťulda, ale přepravku vyloženě nesnáší, takže to je taky kolikrát boj, ale dá se. Mně se osvědčilo ji mít na kraji stolu, aby se neměl od čeho odrazit a vrazit ho tam.
@stinga přesně tak, všeho moc škodí… taky jsem měla v životě kočky, i dost lidí v mém okolí.. některé z nich veterináře teda neviděly nikdy
toho se nezastávám, ale očkovala jsem asi 2× v životě, odčervovala doma, u veta byly jinak vždy jen na kastraci…
Jinak je jasné, že když je vážnější problém, tak bych to nezanedbala, ale nebyl ![]()
ono přehnaná péče a chemie taky není to pravé ořechové..
Ať si tam zajde holka, zjistí co a proč vůbec vůbec očkujete a trochu si zagooglí, vypadá to, že povinné je jen jedno.. a ta doplňková se fakt nemusí opakovat každý rok. To je dobré pro jednu jedinou věc - veterinářovo bankovní konto.
A ty si jako neumíš vzít rukavice a hodit ji do přepravky? Co bys dělala třeba s 60 kg psem? ![]()
Dvě minuty od baráku, pane bože
. Neznám nikoho, kdo chodí s kočkou každoročně na nějakou preventivku, zbytečnost. Ani vlastně se psem.
Ona bydlí ve sdíleném studentském bytě kočku tam mít nemůže a kočka by si patrně ani nezvykla je už dost letitá. Kočka ven chodí, ale velmi sporadicky vyjde si třeba na pár minut na zahradu nebo jenom na terasu a jde zase domů, přes zimu minimálně.
Prohlídku určitě nevypustím, kdyby se něco zanedbalo, to bych si neodpustila. Nějak to zvládnu.