Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jelita, tohle plemeno je ostré a pro zkušené chovatele, holce měli koupit pudla. Jinak napsáno výše, nosit u sebe pepřák a při sebemenším incidentu volat městskou nebo státní policii. A pak nastudovat místní vyhlášku jak je to s psem na volno a v jakých lokalitách a prudit případné starostu
Tak snad je rozdil, jestli ‚pes 2× pokousal dite‘ nebo ‚stene kouslo kamaradky holky‘, prvni zni jako ze agresivne pokousal cizi deti, druhe ze proste kouslo pri hre, coz stenata delaji.
Ale samozrejme kdyz ho nezvlada, nemuze ho vencit. Na detskem hristi pes nema co delat. Aby mela voditko holka omotane kolem pasu, to taky neni bezpecne. Tak to holt musite nahlasit, kdyz se ho boji cela vesnice.
@hani28 píše: Více
Rozdíl to není, protože to nebylo kousnutí ve hře. Navíc se jedná o ovčáka. Nahlásit? A co mám říct? Akorát se mě vysmějí.
@LusyV20 píše: Více
Tak asi to, co jsi rekla tady. Nezvladatelny pes ktery nekolikrat pokousal, decko ma voditko kolem pasu a psa nezvlada, majitele s tim nechteji nic delat.
A ten pes na tom dětském hřišti dělá co?
Nebo na co budeš volat PČR? On vás tam nějak ohrožuje? Jako že napadá, vrčí, agresivně?
A u toho je na vodítku nebo jak?
Jedine co opravdu funguje je peprak.
Kazdy pes ktory sa priblizi na menej ako 2m alebo usudim ze ma taky zamer dostane peprak, bez diskusie.
Policia to neriesi, mesto to neriesi… proste pes je nadovsetko. Tomuto teroru sa neda nijako uniknut.
Bohuzial mame v okoli nove domy a ziju tam mentalne slabsie osoby ktore vlastnia samovenciach psov, takze sme mali priamo na nasom pozemku niekolko napadnuti clenov rodiny. Skoncilo to tak ze na celom pozemku mame teraz plot 50cm do zeme + 30cm nad zem beton, dalej 2m pevne zvarane droty natrete na zeleno. Nieje to tak funkcne ako plny beton, ale zase to nechava aspon trosku vyhlad von. Idealne by mal byt hore este ziletkovy drot, ale to nam pride fakt skarede a nechceme byt ako vo vezeni. Premyslam ze hore nahodim este jedno lano s 10000+ voltami, ale zatial sme ziadneho splhuna u nas nemali. Jeden hrabal, ale nastastie som si to vsimol a dostal kladivom po pysku a odvtedy sa neukazal.
@IcePlanet7 A co máte tak super na zahradě, že běžně k vám pes leze přes 2,3 m plot?
@Snopy123 píše: Více
Teď ho po tom incidentu drží na vodítku, ale jde vidět, jak je nevybouřený. Ptám se do budoucna, kdyby na některé dítě zase vystartoval. Jde tady hlavně o to, že potřebuje zkušeného chovatele a ne dítě. Pak je tato rasa nepředvídatelná.
@IcePlanet7 píše: Více
Je to děs, že každý může mit jakékoliv plemeno a pak se nestarat. Já mám ze psů zdravý respekt. Jednou na mě dorážel, když jsem byla těhotná, proto si držím odstup.
@LusyV20 Ano je to mladý pes v rukou nezkušeného majitele.
Ale to že na něj budeš volat PČR když nic nedělá jim ho nikdo neodebere.
Ano, ten pes by měl být jinde. On tedy maximálně skončí v útulku. Ale jiného majitele mu nezařídíš, pokud ta rodina není normální a někoho nenapadne.
A prostuduj si, co máte v tom řádu na hřišti. U nás třeba psi tam normálně smějí. V celém městě platí vyhláška na psa na vodíku. Ale třeba koš není podmínka.
@LusyV20 A proč by nemohl. Pokud lidi budou psy kupovat jak housky. Kdysi jsem tady měla příspěvek, jak po budoucích majitelích svých štěňat (odchovaných na mojí feně) chci nějaké vstupní informace, abych měla nějaký první přehled a hlavně si tedy mohla zájemce o štěně vybrat (nemám nouzi a opravdu si mohu vybrat a případně si raději štěně nechám doma než ho dát pro mě nevhodných podmínek) a že ráda udržuji kontakt i v budoucnu (není to podmínka ale ráda mám informace). Málem mě tu některé „sežraly“ co si to dovoluji lustrovat rodinu jaké má podmínky a něco teoreticky chtít, atd… Že snad je to jejich věc.
Příspěvek upraven 15.07.26 v 12:41
Bezdůvodně je volat nebudu. Jen pokud by se zas něco stalo. Podívu se na ten řád, ale na 99% tam můžou být. Tahle rodina vždycky měla podobné psy a pokaždé to dopadlo stejně - pes za vraty, nikdo raději nechodil kolem a když utekli, tak se všichni zamkli
Já jsem zastánce tohoto přístupu - každý by měl vědět, kam jde jeho zvíře a pak mít o něm informace. Pak by si zvíře pořizovali lidé, kteří jsou zodpovědní.
Ja vím a štve mě to.
Teď se navíc stará ta malá holka, která ho vodí na hřiště, proto mám do budoucna strach. Vždy, když přijde, tak si zavolám děti k sobě.