Někdo vypustil akvarijni rybku Praha

1
12.7.26 18:55

Někdo vypustil akvarijni rybku Praha

Zdravím, našli jsme v Prokopském udoli akvarijní rybku (černou závojnatku).Zkusíme ji vylovit, je v potůčku.
Kdyby někdo měl zájem o záchrannou akci nebo by si ji chtěl vzít do akvárka tak klidně napište.
Ps: celkem mě to naštvalo minulý měsíc jsme viděli v rybníce poblíž N. Butovic obrovskou želvu nàdhernou(kterou se chytit asi nikomu nepodaří).
Nechapu proč si lidi porizuji mazlicky a ani jim nemuzou udelat inzerat na internetu ale zbavi se jich takhle hnusně! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13821
12.7.26 19:51

Klidně jí tam nechte, závojnatky můžou žít i v jezírku, stejně tak želvy, v naší přírodě přežijí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
12.7.26 19:53

Dokud to není dvoumetrový krokodýl ve vltavě, tak je to v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
12.7.26 20:02
@AnastazieB píše: Více

V rodině máme rybník, a želva je tam už několik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
12.7.26 22:45

A to je ten největší problém, že přežijí. Nepůvodní druhy se pak můžou nekontrolovaně šířit a decimovat ty původní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
13.7.26 07:34

Jo želvy jsme viděla nekolikrát tam kde nemají být.. určitě to bude problém, ale ne pro želvu, ta přežije.
Rybu bych nechala, tu těžko chytis :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
13.7.26 08:53
@Jahru píše: Více

On je rozdíl, jestli přežijí nebo se mohou i rozmnožovat. Želvy nádherné se rozmnožovat nemohou, zatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
13.7.26 10:12

To sice nemůžou, ale jedna želva je např. schopná vyžrat celou snůšku žabích vajíček. Takže problém jsou i (zatim) se nemnožící druhy. A to, že se zatím nemnoží neznamená, že nebudou - viz třeba psík mývalovitý, norek, slunečnice pestrá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
15.7.26 12:36

Ja v pondělí u místního vesnického rybníku na chalupě viděla vodní želvu, říkala jsem to místnímu myslivci a ten primitiv mi ještě vynadal, co mi to jako vadí. Mne je želva celkem u zadku, jen ze muže decimovat žabí vajíčka a usurpovat lokální druhy, je tam spousta kačen a ryb. Tak jsem zas na dlouho dobu vyléčená se v něčem ohledně přírody tady na vesnici angažovat :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1158
15.7.26 12:51
@Heduš Homolková píše: Více

Nebylo by vhodnější, než dotazovat myslivce dotazovat rybáře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
15.7.26 13:25
@z.pepa píše: Více

Běžně tam ráno sedí tři, čtyři rybáři a teď nikdo a myslivec je soused. Švagr i jeho brácha jsou rybáři a ti mi po telefonu říkali, ze vodní želva je invazivní druh a nemá v českým rybníku co dělat (táta, strejda i děda byli rybáři, takže nějaké povědomí mám, ale jsou už na pravdě boží) a burcovat místní rybáře po zkušenosti s přiblblým sousedem myslivcem fakt nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22092
15.7.26 13:42
@Heduš Homolková píše: Více

Však taky nemáš co burcovat místní rybáře, myslivce ani jiné Pepíky od vedle :roll:

Máš to (ideálně písemně) oznámit tomu, kdo má rybník oficiálně na starosti - tedy vlastníkovi nebo jeho pověřenému správci, baštýři apod.. (liší se to podle typu vlastnictví a je potřeba si dohledat nebo se informovat na úřadě, kdo konkrétně je to u vás).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný