Štěňata se do krve servala

9358
26.5.14 08:16

Štěňata se do krve servala

Prosím o radu zkušené chovatelky! Naše čuba má již desetitýdenní štěňata. Jsou s námi v bytě, teď jak je teplo je od rána pouštím i s čubou na zahradu, kde si to užijou, vyhrají si, vylítají se,… Do včerejška v pohodě, od včerejška na sebe mají dvě fenky z vrhu „pifku“. Vrčí, perou se,… A dnes ráno to dotáhly až tak daleko, že se do krve servaly. Já jsem je od sebe nemohla odtrhnout, jak do sebe byly zakouslé. Obě dvě krvavé, jedna natrženou kůži mezi očima, druhá za krkem,…Nevím, jak moc jim do toho mám zasahovat. Je mi jasné, že si určují, kdo je dominantní. Ale mám strach, aby si neublížily. Do týdne už půjdou k novým majitelům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
26.5.14 08:23

@zerezmijka Tý brďo, co to máš za psy? :lol: Ne, já vím, že to vtipné moc není, ale v životě jsem nezažila takovou agresi u štěňat. Tak si tak říkám, když se teď pouštějí takhle drsně do sebe, co si s nimi jednou užijí majitelé :think:

No, do týdne jdou pryč…hele já bych se je pokusila držet od sebe, jestli je to aspoň trochu možné. Možná to zrovna výchovné není, ale upřímně, kdybych si šla pro psa a ten byl potrhaný, pravděpodobně bych odešla bez štěněte. Jinak myslím, že když se do sebe pustí hodně, tak bys je neměla nechat se poškubat. Normálně by podle mě měla umravnit jejich matka, nevím, proč se tak neděje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
26.5.14 08:27

@Kakika
Matka je neumravňuje, ona je taková matka ňouma. Říkám, do včerejška byly úplně v pohodě. Nevím, co si provedly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
26.5.14 08:32

@zerezmijka ženský, no… :lol: Možná to je ten problém, že matka nezasáhla hned, jak bylo zřejmé, že to je víc než štěněčí roztržka. U nás tedy matky zasahovaly celkem rychle (v době, kdy naši chovali psy…zkušenost s cca 38 štěňaty). No, u tebe bych asi fakt volila preventivní oddělení, nebo aspoň bedlivě sledovat, jestli neproběhnou zase nějaké náznaky. Ono v provopočátku mohlo jít jen o stejnou hračku a holt jsou to dámy, co prostě neustoupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
26.5.14 08:36

Coby, ujasňují si pozici ve smečce, ony se nezabijou. Kdyby to bylo opravdu navážno, tak zasáhne matka a rozdělí je.

Příspěvek upraven 26.05.14 v 09:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
26.5.14 08:40

@zerezmijka ty jsi vůdce, ty určuješ pravidla. Když to neřeší fena, řeš to ty a rázně. Co z nich vyroste? To bych doma teda nechtěla :nevim: taky jsem v životě neslyšela o tom, že by se servaly štěňata :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
26.5.14 08:45

@Jaji77 děcka bys taky nechala, aby si rozmlátily hlavy klackama jen proto, aby si ujasnily pozici? Kluci se taky rvou, ale co je moc, je moc :nevim:
Dospělé psy taky nenecháš rvát, jediné co z toho totiž plyne je tvrdší pes a příště o to větší rvačka. Rvačkám je nutné zamezit a ukázat, že takhle teda ne. Rvavý pes není žádná výhra, je to dost omezující problém na celý život psa a pokud štěňata vykazují agresi už v deseti týdnech, je potřeba to potlačit a feny zklidňovat. Rvavý pes akorát štve svého majitele a všechny pejskaře okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.14 08:50

Také se nám takhle rvali, měli jsme tedy ale hodně početný vrh - 12 štěňat (9 psů a 3 feny). Upozorňovali jsme nové majitele, že ten daný jedinec je dominantní a že musí být ve výchově důsledný a také je důležitá socializace s dalšími psy. Zatím nikdo s žádným psem problém nemá, takže to bylo opravdu jen upevnění pozice ve smečce. Ale museli jsme je mít rozdělené. Jinak se rvali pořád.

• Citovat
  • Upravit
15659
26.5.14 09:06

@Any83 je rozdíl mezi rvačkou venku a doma ve smečce. Odchovali jsme doma přes sto štěńat, takže si troufám říci, že nějaké zkušenosti mám, navíc pasteveckého plemene, takže o tvrdé palice nebyla nouze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
26.5.14 09:22

@zerezmijka bejt potencionální majitel, okamžitě šáhnu po tý, co se pere :mrgreen: :mrgreen: nevím, co je to za plemeno, a le třeba u našich kelpií se rvali štěňata, sotva rozlepily oči… podle mě pokud by to bylo na vážno, zasáhne normálně matka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
26.5.14 11:18

Děkuju všem za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie