Kdy pořídit psa, před narozením dítěte, nebo až pak?

25.5.14 10:54

Kdy pořídit psa, před narozením dítěte, nebo až pak

Ahoj, mám možná zajímavé téma k zamyšlení a zároveň prosím o Vaše názory. Před půl rokem nám zemřel pejsek, již několik měsíců vybírám jiného, ale teď přišla krásná zpráva - čekáme miminko. Chtěla jsem se poradit, zda pořídit štěně před tím, než se miminko narodí nebo počkat až se narodí. Díky za názory-.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
25.5.14 10:57

Osobně bych pořídila buď před (páč kombinace novoš X štěně je značně šílená), nebo až bude dítěti aspoň půl roku, rok, spíš víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
25.5.14 10:58

Pořídila bych napřed psa. Pak budeš mít spoustu práce s miminkem. Takhle si v klidu napřed naučíš pejska venčit, vychováš si ho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7965
25.5.14 11:01

Je otazka kde bydlis pokud na baracku kde staci otevrit dvere tak bych si pejska poridila ale pokud panelaku tak bych pockala prece jenom ze zacatku chodis vencit co chvilku nez se nauci. a pokud jde o vztah miminko a pejsek tak stene prijme mimco lepe nez starsi pes. urcite ti tu nekdo i napise ze budes mit dost starosti a psa si nerporizovat ale ja te chapu bez pejska neni pro me zivot plnohodnotny a kdyz jsme o nej prisli porad jsem hledala kdyz jsem dosla domu proste tam bylo smutno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
25.5.14 11:07

Umrel nam pejsek, kdyz mladsimu byl rok a uz jsem dalsiho neporida. Clovek ma co delat s detma, natoz jeste pejsek, byl by chudak. Jsem zvykla se psem delat ruzne aktivity, vycvik a agility. Az deti odrostou, tesim se na akcnost se psem. Ale ted fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
25.5.14 11:07

Já bych pořízení pejska odložila až na neurčito po narození miminka. Uvidíš jak moc bude starostí s miminkem a podle toho vybereš správnou dobu pro pejska. Může se stát, že to bude třeba až za dva roky… ale mít doma kombinaci novorozeně a třeba 9 měsíční štěně asi není moc ideální. Pejsek v tomhle věku má spoustu energie, vyžaduje péči a čas a miminko může být také náročné… jinak samozřejmě podle mě děti a zvířátka patří dohromady a můžou spolu užít plno zábavy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
25.5.14 11:20

No budto pred nebo aspon pul roku od narozeni mimca :kytka: Gratuluji :hug: A pejska mi je lito :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
25.5.14 11:29

Já jsem otěhotněla když jsme už měli psa zajednaného, takže se dítě narodilo k osmiměsíčnímu hyperaktivnímu psímu pubescentovi a taky to šlo :) Chvíli z něho byl na prášky ale pak si zvyknul, procházky s kočárem i do lesa, v zimě když nešlo projet tak s nosítkem. Spíš se mi zdá, že je to horší teď, když je klukovi rok a půl a pohybuje se po vlastních rychlostí 100 metrů za hodinu, to psa trochu prudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.14 11:38

Díky za názory. Bydlím v rodinném domě se zahradou, s venčením není problém, mimo to, ten pejsek by byl spíš menší než větší k tomu veškeré aktivity se psem by zařídil i manžel. Bez psa je doma smutno, ale abych té legrace za půl roku neměla nějak moc zas. ;) Kamarádka si totiž taky pořídila psa - Novofundlanda, když se jí pak narodil syn jezdila s kočárkem a pes poslušně chodil u nohy, jaká krása, ale jak mile se asi po dvou letech narodil druhý syn nastalo peklo. V jedné ruce kočár, v druhé vodítko a starší z kluků neustále někam mizel. Teď to u nich chodí asi tak - pes vlevo, Štěpán vpravo a Vojta rovně - tak tady mámo dělej, co umíš. :P Z toho mám právě strach, i když tedy neplánuju další dítě po roce, ale mám pocit že pes a dítě = 2 děti. Mimo jiné mám strach z tohoto scénáře - nedej bože budu muset ležet ve špitále a manžel pojede na 14 dnů na služebku, chudák pes pocestuje k mamce. Děkuji za rady a možná počkáme a pejsek snad bude jednou krásným vánočním dárkem pro dítě. Já totiž dostala prvního psa, když mi bylo 5 a do dnes na něj vzpomínám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
25.5.14 11:42

Pokud jsi už v očekávání, tak před, vychovávala jsem tři čubiny a tedy každá je na to čůrání jinak chápavá a celkově se chová jinak…takže v klidu před miminkem.

Jinak co se týče kočárku, zvládnout se dají tři čubiny a dvě děti, nicméně dvě jsou starší, boloňačka je takový svéráz, šrondá se za kočárem a dělá, že už nemůže..chce dolů do síťky, druhá už je naučená chodit vedle kočáru i bez vodítka, ale dřív tedy brala příšerně kramle…ve štěněcím věku…na vodítku vždy vzorná, nejmladší je od batolete dva měsíce, ale hlídá si nás jak čert kříže, vedle kočáru už umí také vzorně ;) Dvě jsou lovecky vedené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
25.5.14 11:46

My koupili před s tím, že než se'malý narodí, bude vše umět a ejhle! Neumí to dodnes, je to prostě potvora! Takže to bylo dost'peklo. Přidelavala hrozné prace.Ale i tak bych kotpila před, porad je na to vic casu'a takove pako jako mame my, uz nemuze existovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.14 11:56

Já bych ráda Shit - zu. I před tím jsme ho měli a byl to miláček, však byl sám sobě svým pánem, nikdy jsem neviděla tvrdohlavějšího psa. Dělal naschvály a vyčůranej byl jak sto opic, stejně jsem ho ale milovala a nikdy na něj nezapomenu.
Nepochybuji o tom, že se to dá zvládnout, když mi bylo 5 dostala jsem osobní stráž - Německého ovčáka a po vzoru tehdejšího seriálového hitu jsem na otázku, jak mu budeš říkat řekla " No Rex přece" A tak to byl Rex můj největší kamarád. Máma se smála a říkala, že jsme hrozná dvojka, že nejdřív jdu já a za mnou pes a opačně. Co tím chci ale říct je to, že to byly ty nejhezčí zážitky v mém životě za které vděčím právě Rexíkovi - ještě dnes vzpomínám, jak žárlil ve chvíli, kdy za mnou začal chodit můj nynější muž. Chudák pes, už starší pán to nesl špatně a kdyby měl zuby, asi by to nedopodlo dobře :* Ráda bych, aby naše dítě mělo také takové psí zážitky a parťáka v dobrým i zlým. A mělo na co vzpomínat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
25.5.14 12:23

Určitě před, lepší je mít vychovaného a vycvičeného psa k miminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
25.5.14 12:41
@Světlana.k píše:
Ahoj, mám možná zajímavé téma k zamyšlení a zároveň prosím o Vaše názory. Před půl rokem nám zemřel pejsek, již několik měsíců vybírám jiného, ale teď přišla krásná zpráva - čekáme miminko. Chtěla jsem se poradit, zda pořídit štěně před tím, než se miminko narodí nebo počkat až se narodí. Díky za názory-.

Před, kvůli tomu, abys měla dost času a sil na výchovu a dítě pak už přišlo k hotovému klidnému členu rodiny - vychovávat dva rozjívence současně, to by mě asi trefil šlak.. A že ty telecí nápady mají děti se psy dost podobné.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
25.5.14 12:42
@Lenka 80 píše:
Já myslím že by pes měl přijít do rodiny až už tam dítě je.aby věděl že to dítě patří do smečky. někdy s tím bývá problém že si pes na mimčo nezvykne a žárlí na něj a jsou z toho jen problémy a strach o dítě. kamarádka to tak měla a musela dát psa tchýni.

To jsem zatím u pejskařů nikde nepotkala, ale občas o tom slyším - máte takovou zkušenost? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný