Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Krásné poledne ![]()
chceme si pořídit štěně, ale přes chovatelskou stanici by nás vyšlo celkem draze (cca 20.000,– s papírama), a protože nechceme chodit na výstavy, ale hledáme dalšího člena rodiny chceme nepapiroveho, ale čistokrevného Leonbergera.
A tak jsem se chtěla zeptat, zda někdo nevíte o seriózních lidech, kteří chovají pejsky a měli by na konci prázdnin štěňata.
Dekuji ![]()
@kacenka.sks čistokrevný pes bez PP prostě neexistuje. Pokud se koupí pes bez PP, ten taky neni extra levný tak se podpoří množitel a navíc si člověk koupí vořecha. Bud chci psa určitého plemene a musim připlatit za kvalitu nebo rasu neřešim a v tom případě půjdu do útulku. lidi by ale chtěli papírového psa zadarmo ![]()
Tak množiny bohužel jsou i s papírovými psy. nevím proč by nemohla mít čistokrevného psa bez PP. zase se to tu zvrhne, už to vidím…
@Markéta80 píše:
@kacenka.sks čistokrevný pes bez PP prostě neexistuje. Pokud se koupí pes bez PP, ten taky neni extra levný tak se podpoří množitel a navíc si člověk koupí vořecha. Bud chci psa určitého plemene a musim připlatit za kvalitu nebo rasu neřešim a v tom případě půjdu do útulku. lidi by ale chtěli papírového psa zadarmo
![]()
Přesně jsi to vystihla ![]()
Zkladatelko, pokud chceš voříška, tak běž do útulku. Tam ho budeš mít z pár stovek, za očkování. ![]()
Spousta lidí ti tu napíše jak oni mají určitě čistokrevného, ale bez PP. Což je blbost
mají voříšky ![]()
@dituleska píše:
Tak množiny bohužel jsou i s papírovými psy. nevím proč by nemohla mít čistokrevného psa bez PP. zase se to tu zvrhne, už to vidím…
Pes bez PP, je prostě voříšek.
Jak píše @Markéta80 ![]()
Prave přesně toho jsem se bála, ze mi reknete
..me totiž na cene zase tak extra nesejde, ale manžel by radši novou motorku, a proto mi řekl, ze za pejska da maximálně pět tisíc ![]()
No proste cistokrevny neni.
Kazdy pes bez pp nemusi byt spatny, ale ja bych to nerislovala.
Jinak sakra! PP snad nejsou kvuli vystavam.
Je to tak tezke pochopit?
Ja chápu, ze jsem kvůli rodokmenu, jen ze je to dost peněz a nevím kde na něj bokem ušetřit ![]()
@kacenka.sks píše:
Prave přesně toho jsem se bála, ze mi reknete..me totiž na cene zase tak extra nesejde, ale manžel by radši novou motorku, a proto mi řekl, ze za pejska da maximálně pět tisíc
Tak se psem počkejte. Našetřete víc peněz ![]()
A taky jsou PP zaruka nejakyho zdravi..I kdyz samozrejme, muze byt vorisek, co krome ockovani cely zivot nevidi veterinare a naopak papirak vecne na hromade.Ale zvlast u velkeho plemena bych se bala nemit PP, kycle a klouby mivaji nekdy problemove.Co se usetri na PP, se vrazi do vet. pece.
Pokud i tak trvas na necistokrevnem, projdi Bazos treba.
@kacenka.sks píše:
Ja chápu, ze jsem kvůli rodokmenu, jen ze je to dost peněz a nevím kde na něj bokem ušetřit
A jeste poznamka, kdyz je problem usetrit nebo poridit kvalitni stene, co byste delali, kdyz bude treba vyplaznout tisice za operaci nebo nemoc? ![]()
@kacenka.sks píše:
Ja chápu, ze jsem kvůli rodokmenu, jen ze je to dost peněz a nevím kde na něj bokem ušetřit
A z čeho teda budete takové tele živit? Nedej Bože, třeba veterina…
To jsou pálky ![]()
@Eemii píše:
A jeste poznamka, kdyz je problem usetrit nebo poridit kvalitni stene, co byste delali, kdyz bude treba vyplaznout tisice za operaci nebo nemoc?
Byla jsi rychlejší
![]()
@Krasavicaa no to si raději koupim pejska a motorka počká až se našetří, už má totiž dve ![]()