Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký den, poprosím o radu zkušenější…
Již delší dobu uvažujeme o pořízení pejska - máme vše rozmyšleno, ale trápí mě jedna věc. Doma máme v chodbě, kuchyni a jídelně (průchozí pokoje - zde by pes pobýval nejčastěji pokud by byl vevnitř - jinak zahrada) na podlaze dlažbu. Mám strach, aby se pes nenachladil… nemáme podlahové topení. Hlavně mám obavu o to štěně, které bude asi doma častěji, bude se všechno učit… větší pes pak počítám bude většinu dne na zahradě a doma bude hlavně spát. Moje otázka tedy zní, jestli to vadí nebo jestli si psí tělo s pobodnou věcí poradí? Jedná se o jednoho z retrívrů, nebudu specifikovat.
Díky.
Ne, zdravé štěně z dobrého chovu by se nachladit nemělo. I když samozřejmě dlažba je studená, ale stejně s tím, že si pes na dlažbu lehne, nic neuděláte. Spíš je všeobecně problém u kluzkých podlah s pohybovym aparátem. Zvlášť u velkých plemen. Určitě není dobré si se stenetem na dlažbě hrát na honenou apod. Ať mu to při rychlém pohybu neuklouzne a neudělá si něco s nohama. ![]()
Ještě dodávám, že retrivri a jina velka plemena, zvlášť ta bez PP, trpí na dysplazie a luxace apod. U PP chovu jsou tyto nemoci kontrolovány.
Příspěvek upraven 05.11.17 v 11:18
proč by se nachladil, je to pes, není blbej, kdyz mu bude zima pujde do pelechu
@iiiv omyl. Náš teriér je takový milovník vody, že se jde koupat do rybníku, i když je na něm ledová krustička
![]()
Toho bych se nebála. Dejte mu někam pelech, ono si vybere, kde je mu líp
Děkuju moc všem. Já vím, že je to asi směšná otázka a že to moc řeším… ale bude to člen rodiny a chci, aby měl komfort a abych mu nevědomky neublížila. Jinak pes bude papírový, rodiče mají kyčle v pořádku, to víme.
@SibyllaTrelawney většina chovatelů má dlažbu a my teda v kuchyni taky, fenky většinou jsou v pelechu nebo klidně se rozplácnou na dlažbu. Do postele jdou když tam někdo leží jinak ne a dlažba se dobře udržuje, koberce nemáme nikde ![]()
@SibyllaTrelawney bezva
jste zodpovědní a máte o psa zájem. Víc takových majitelů. Ať se vám i pejskovi daří ![]()
Dejte mu pelíšek tam, kde se zdržujete vy, ať si má kam lehnout, když chce být s vámi.
A hlavně neoblíkat, neoprašovat, nepiplat - je to PES!
@SibyllaTrelawney nemáme štěně, ale kotě nahaté kočky. Doma extra teplo zatím nemáme, topíme jenom v krbovkách v obýváku, v kotli začínáme až s mrazem. v předsíni máme dlažbu a má teda přístup do ložnice. Má pelíšek s dekou a když je mu extra zima, zaleze do postele pod peřinu. Zvířata nejsou hloupá a když je jim zima, tak si najdou místo, kde jim je dobře.
Je to stejné jako s dětmi, které spí většinu noci odkopané, ale když je jim opravdu zima, tak se přikrejou
Já bych si nemyslela, že je pes trouba, pokud bude mít pelíšek, tak si do něj snad lehne, když mu bude zima
Když máte navíc podlahové topení, tak si myslím, že není žádný problém. Náš gaučák si lehá na studenou podlahu rád, žádné zdravotní obtíže nemá.