Štěně a dlažba na podlaze

1137
5.11.17 11:09

Štěně a dlažba na podlaze

Hezký den, poprosím o radu zkušenější…
Již delší dobu uvažujeme o pořízení pejska - máme vše rozmyšleno, ale trápí mě jedna věc. Doma máme v chodbě, kuchyni a jídelně (průchozí pokoje - zde by pes pobýval nejčastěji pokud by byl vevnitř - jinak zahrada) na podlaze dlažbu. Mám strach, aby se pes nenachladil… nemáme podlahové topení. Hlavně mám obavu o to štěně, které bude asi doma častěji, bude se všechno učit… větší pes pak počítám bude většinu dne na zahradě a doma bude hlavně spát. Moje otázka tedy zní, jestli to vadí nebo jestli si psí tělo s pobodnou věcí poradí? Jedná se o jednoho z retrívrů, nebudu specifikovat.
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
875
5.11.17 11:14

Ne, zdravé štěně z dobrého chovu by se nachladit nemělo. I když samozřejmě dlažba je studená, ale stejně s tím, že si pes na dlažbu lehne, nic neuděláte. Spíš je všeobecně problém u kluzkých podlah s pohybovym aparátem. Zvlášť u velkých plemen. Určitě není dobré si se stenetem na dlažbě hrát na honenou apod. Ať mu to při rychlém pohybu neuklouzne a neudělá si něco s nohama. :srdce:

Ještě dodávám, že retrivri a jina velka plemena, zvlášť ta bez PP, trpí na dysplazie a luxace apod. U PP chovu jsou tyto nemoci kontrolovány.

Příspěvek upraven 05.11.17 v 11:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
5.11.17 11:15

:-D proč by se nachladil, je to pes, není blbej, kdyz mu bude zima pujde do pelechu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
5.11.17 11:16

@iiiv omyl. Náš teriér je takový milovník vody, že se jde koupat do rybníku, i když je na něm ledová krustička :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
5.11.17 11:17

Toho bych se nebála. Dejte mu někam pelech, ono si vybere, kde je mu líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
5.11.17 11:28

Děkuju moc všem. Já vím, že je to asi směšná otázka a že to moc řeším… ale bude to člen rodiny a chci, aby měl komfort a abych mu nevědomky neublížila. Jinak pes bude papírový, rodiče mají kyčle v pořádku, to víme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
5.11.17 11:28

@AlenaSu to znamená, že mu zima nevadí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
5.11.17 11:40

@SibyllaTrelawney většina chovatelů má dlažbu a my teda v kuchyni taky, fenky většinou jsou v pelechu nebo klidně se rozplácnou na dlažbu. Do postele jdou když tam někdo leží jinak ne a dlažba se dobře udržuje, koberce nemáme nikde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
5.11.17 11:42

@SibyllaTrelawney bezva :palec: jste zodpovědní a máte o psa zájem. Víc takových majitelů. Ať se vám i pejskovi daří :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
5.11.17 12:07

@AlenaSu Děkujeme, moc se na něj těšíme. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.11.17 12:08

Dejte mu pelíšek tam, kde se zdržujete vy, ať si má kam lehnout, když chce být s vámi.
A hlavně neoblíkat, neoprašovat, nepiplat - je to PES!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
5.11.17 12:29

@SibyllaTrelawney nemáme štěně, ale kotě nahaté kočky. Doma extra teplo zatím nemáme, topíme jenom v krbovkách v obýváku, v kotli začínáme až s mrazem. v předsíni máme dlažbu a má teda přístup do ložnice. Má pelíšek s dekou a když je mu extra zima, zaleze do postele pod peřinu. Zvířata nejsou hloupá a když je jim zima, tak si najdou místo, kde jim je dobře.
Je to stejné jako s dětmi, které spí většinu noci odkopané, ale když je jim opravdu zima, tak se přikrejou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
5.11.17 14:44

Já bych si nemyslela, že je pes trouba, pokud bude mít pelíšek, tak si do něj snad lehne, když mu bude zima :kytka: Když máte navíc podlahové topení, tak si myslím, že není žádný problém. Náš gaučák si lehá na studenou podlahu rád, žádné zdravotní obtíže nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný