Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak právě střídání stravy může problémy se stolicí a následným krvácením způsobovat. Dvouměsíční štěně by mělo ideálně dostávat buď maso, nebo granule. Taky to může být alergie na nějakou složku ve žrádle, citlivější zažívání, je dost možností..pokud krmíte stejnými granulemi celou dobu, tak ty bych zatím nechala a krmila jimi. Taky pozor na různý pamlsky, hlavně množství. Náš pes má krev ve stolici prakticky pokaždý, když má průjem, ale už jsou mu 4, tak víme, co mu dát můžeme a co mu nedělá dobře
Dala bych nějaký hypoalergenní krmivo a důsledně krmila jen jedním druhem. Třeba dva týdny. A pak postupně můžeš dávat nějaký pamlsky a uvidíš, na co bude reagovat. Určitě bych nestřídala typ krmiva, můj pes je na to taky citlivější. Nebo byl spíš, teď už je to lepší posledních pár let. Ale dřív když jsem jí dala konzervu nebo maso místo granulí, tak se zes.rala jak Alík. Teď má jen granule a občas syrový maso. A občas slupne u našich konzervu, když to jejich pes nestihne sníst.
Může to být reakce na odčervení nebo citlivější trávení, zvlášť pokud dostává kombinaci granulí a masa. Zkus na pár dní přejít jen na jedno krmivo, ideálně lehce stravitelné granule a přidat víc vody do stravy. Pokud se to nezlepší nebo se krev bude objevovat víc, určitě bych šla na testy.
Zdravím všechny
Mám štěňátko staré 2 měsíce, včera jsme vypozorovali krev ve stolici, stolice sem tam řídká, sem tam normální měkká, ale má tvar. Dnes jsme hned mazali na veterinu. Teplota žádná, bříško měkké. Chovaní pořad stejné, je to ďábel.
Dostali jsme probiotika. Pred týdnem jsme byli na odcerveni a od té doby má stolici takovou jak popisuju výše. Nicméně, má malinko krve ve stolici, i podle doktora se jedná možná o to, že tlačí a dělají se mu trhlinky, proto se tam objevuje krev. Neni to žádná hrůza, fakt je toho málo na poměr toho hovinka. Zitra jdeme na kontrolu a uvidíme, kdyžtak testy.
Jinak, zajímá me, nemáte někdo podobnou zkušenost? Případně jak pejskovi pomoci, aby se mu tohle nestávalo a krev se neobjevovala? Díky
Krmíme převážně granulkama, ale dostává i maso