Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Co misto sundavani z gauce to pojmout jako trenink privolavani? Kdyz je pes na gauci, at si pritel vezme pamlsek a psa si zavola k sobe. Pocvicite privolani a zaroven tim budete resit situaci s gaucem.
@Heivka píše:
Zkuste místo stopovačky couračku, to je krátká šňůra na karabině, dost dlouhá aby šla uchopit a dost krátká aby o ni pes nezakopnul. Dělají se i navinovací, takže na obojku je jen takový větší přívěšek (ale to je dost drahé, u malého pejska stačí mašle na karabině s masivním uzlem na konci).
A ještě mě napadá pozor na to nošení u psů to dost zvyšuje nejistotu a strach ze světa. Jinak pokud na gauč vyskočí, tak může i seskočit, oni psi nejsou blbí a na místo, ze kterého se svépomocí nedostanou, vylezou jenom jednou.
Ono právě dost často to vypadá, že se se seskočit bojí. Je to takovej vyzáblo, takže se bojím, aby si skokem něco neudelal. Ale kazdopadne je takovej sebedestrukční, proto jsem opatrná. No a nebo na místo doskoku dáme deku.:)
@Afrikana píše:
Co misto sundavani z gauce to pojmout jako trenink privolavani? Kdyz je pes na gauci, at si pritel vezme pamlsek a psa si zavola k sobe. Pocvicite privolani a zaroven tim budete resit situaci s gaucem.
Tohle je taky dobrý plán. Bohužel on je dost paličák a i se semelepší mlskou se nna to vyprdne. ![]()
S dekou na místě doskoku bych byla opatrná, uklouzne a může se opravdu zranit, jinak váhání před seskokem je normální, pes si „měří“ vzdálenost aby seskočil a nepochroumal se.
Pokud není na pamlsky jde odměňovat hrou, každý pes jde naučit na nějakou odměnu, jen u některých je to těžší než u jiných a u některých trvá než najdete o co stojí.
A uz jste zkouseli tvrdy syr?
Neznam psa, ktery by opovrhl syrem ![]()
@Heivka píše:
S dekou na místě doskoku bych byla opatrná, uklouzne a může se opravdu zranit, jinak váhání před seskokem je normální, pes si „měří“ vzdálenost aby seskočil a nepochroumal se.Pokud není na pamlsky jde odměňovat hrou, každý pes jde naučit na nějakou odměnu, jen u některých je to těžší než u jiných a u některých trvá než najdete o co stojí.
Když on je to chrt, takže prostě je v pohodlí, žádné „Ke mně“ ani pamlsek ani syrové maso ho prostě netankuje. ![]()
Ale zkusíme to nějak vymyslet. ![]()
@Afrikana píše:
To je nesmysl, tím si akorát zničí přivolání. Pokud z gauče na přítele vrčí, nedá se předpokládat, že nadšeně přijde. Zvlášť pokud je to malé štěně malého psa, ten by z takové výšky skákat opravdu neměl.
Sedněte si s přítelem a fakt proberte tu výchovu. Trestání se zpožděním jim ten vztah nevylepší. Musíte být naprosto jednotní, jinak psa blbnete, nebo bude poslouchat jen jednoho a z druhého si dělat srandu. Berte to jako trénink na dítě, tam bude pak taky potřeba se domluvit. ![]()
@Litta píše:
Sedněte si s přítelem a fakt proberte tu výchovu. Trestání se zpožděním jim ten vztah nevylepší. Musíte být naprosto jednotní, jinak psa blbnete, nebo bude poslouchat jen jednoho a z druhého si dělat srandu. Berte to jako trénink na dítě, tam bude pak taky potřeba se domluvit.
No jo, znáte chlapi.
Člověk jim to muze rikat horem dolem a stejne. Psa jsem pořizovala hlavne pro sebe, s tim se pocitalo od zacatku, ale bohužel i s nim musí fungovat. Zkusim mu to ještě jednou poradne nadrtit do hlavy. :/
@Anonymní píše:
No jo, znáte chlapi.Člověk jim to muze rikat horem dolem a stejne. Psa jsem pořizovala hlavne pro sebe, s tim se pocitalo od zacatku, ale bohužel i s nim musí fungovat. Zkusim mu to ještě jednou poradne nadrtit do hlavy. :/
My si bereme štěňátko za měsíc a spolu koukáme na videa o pozitivní metodě výcviku (doporučuji na YT kanál „kikopup“), oba jsme měli od dospívání psa a společného chceme vychovat o něco lépe a naštěstí se v tomhle shodneme, hodně to spolu probíráme už nějakou dobu. Akorát my budeme muset zaučit tchýni a vše jí vysvětlit, protože nám bude venčit přes oběd, když budeme v práci, tak aby taky táhla za jeden provaz. Ale mělo by to jít, na jejich psa taky byla spíš přísnější a nás má ráda (a nechtěla by si důvěru pokazit kvůli budoucím vnoučatům
), takže to snad bude OK. ![]()
@Litta píše:
My si bereme štěňátko za měsíc a spolu koukáme na videa o pozitivní metodě výcviku (doporučuji na YT kanál „kikopup“), oba jsme měli od dospívání psa a společného chceme vychovat o něco lépe a naštěstí se v tomhle shodneme, hodně to spolu probíráme už nějakou dobu. Akorát my budeme muset zaučit tchýni a vše jí vysvětlit, protože nám bude venčit přes oběd, když budeme v práci, tak aby taky táhla za jeden provaz. Ale mělo by to jít, na jejich psa taky byla spíš přísnější a nás má ráda (a nechtěla by si důvěru pokazit kvůli budoucím vnoučatům), takže to snad bude OK.
Nejhorší je, že když budu doma, tak to ohlídám sama, ale když nejsem, tak co já vím, co tam dělají. Jako on mu neubližuje, to vůbec, ale prostě mi přijde, že pro to nemá moc cit. Snazim se mu vysvětlovat, uz před porizenim jsme to hodne resili. Ale je to proste chlap no. :/ Každopádně Vám držím palce! ![]()
@Anonymní píše:
Nejhorší je, že když budu doma, tak to ohlídám sama, ale když nejsem, tak co já vím, co tam dělají. Jako on mu neubližuje, to vůbec, ale prostě mi přijde, že pro to nemá moc cit. Snazim se mu vysvětlovat, uz před porizenim jsme to hodne resili. Ale je to proste chlap no. :/ Každopádně Vám držím palce!
Někdy je to těžké.
Mí rodiče zas psa brali/berou jak další dítě, takže ji rozmazlili děsně. Sice nesmí na gauč ani do postele, ale např. celý večer si vynucuje piškoty a oni jí je dávají, protože chudinka.
A nemůže odpo zůstat doma sama, protože to umí jen dopoledne.
No děs. Jsou jeho otroci, zkazili mi vysněného psa. Ale nevysvětlíš jim to…
Když jsem jim říkala, že si nemají na co stěžovat, že si to z ní udělali sami, tak pokrčí rameny, že no jo, co máme dělat…
Je to hrozné ale, ten pes vůbec nemůže být takhle spokojený, když všechno doma musí řídit on. Nemá chvíli klid. ![]()
@Litta píše:
Někdy je to těžké.Mí rodiče zas psa brali/berou jak další dítě, takže ji rozmazlili děsně. Sice nesmí na gauč ani do postele, ale např. celý večer si vynucuje piškoty a oni jí je dávají, protože chudinka.
A nemůže odpo zůstat doma sama, protože to umí jen dopoledne.
No děs. Jsou jeho otroci, zkazili mi vysněného psa. Ale nevysvětlíš jim to…
Když jsem jim říkala, že si nemají na co stěžovat, že si to z ní udělali sami, tak pokrčí rameny, že no jo, co máme dělat…
Je to hrozné ale, ten pes vůbec nemůže být takhle spokojený, když všechno doma musí řídit on. Nemá chvíli klid.
To je pravda. Už jen to, že ani na chvíli teda asi ten pes nevypne a nedokáže odpočívat. Člověku je pak toho psa líto. Nejhorší je, že se sebou si poradím, to je v pohodě, ale domů z práce nevidím, takže nevím a nemůžu korigovat. :/
Mimochodem, co si budete pořizovat za psíka? ![]()
@Anonymní píše:
To je pravda. Už jen to, že ani na chvíli teda asi ten pes nevypne a nedokáže odpočívat. Člověku je pak toho psa líto. Nejhorší je, že se sebou si poradím, to je v pohodě, ale domů z práce nevidím, takže nevím a nemůžu korigovat. :/Mimochodem, co si budete pořizovat za psíka?
Nainstaluj tam kamery pod záminkou že chceš vědět, co tam pes vyvádí, když je sám.
Ridgebacka. ![]()