Akvárium Biorb

1172
2.11.12 21:31

Akvárium Biorb

Dobrý večer, potřebovala bych poradit ohledně tohoto akvária, výrobce Biorb. Prosím jen o rady a názory, chápu že zkušeným akvaristům se tohle akvárium nezamlouvá, ale já nechci být žádný chovatel, bohužel nemám ani moc času na to se o akvaristiku zajímat a studovat knížky, i když bych třeba ráda. Jde o to, malý synek dostal Betu (bojovnici) v takovém tom pidiakvárku na 2 litry, taková ta krychlička. Je to sice moc hezký, ale určitě bych jí chtěla pořídit něco trochu většího, 20 nebo 30 litrů. Sice všichni tvrdí, že jí tohle stačí, ale mě to přijde už trochu přehnané, nemá to ani světýlko a prostor žádný. Biorb se mi moc líbí „designově“, do našeho bytečku by krásně zapadl a vzhledem k tomu, že tam bude jen ta Beta, tak myslím, že by to mohlo postačit, co myslíte? Z toho pidiakvárka je myslím i tohle pro ni luxus:-). Nevěřím těm reklamám, že je to úplně bezúdržbové a podobně, zas taková naivka nejsem, ale jde mi o to, aby to té naší „Betce“ vyhovovalo a jak to popřípadě zařídit, vylepšit? Výrobce tam má umělé rostlinky, to se mi teda nelíbí, myslíte, že by tam šli dát i živé a popřípadě jaké? Pokud je tu někdo, kdo toto akvárium má, budu moc ráda za rady, zkušenosti, recenze, samozřejmě i od ostatních akvaristů. Opravdu to chi jen na tu jednu Betku, tak to snad není takový akvaristický hřích:-). Moc děkuji!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2383
2.11.12 21:43

@peta h Je to sice moc pěkné, ale příjde mi to dost drahé! Ale pokud je tam skutečně to co píší, tak je to OK cena nakonec taky v pohodě? A budeš to mít skoro bez údržby, ale mi máme na betu obyč akvárko 9l a je to pro ni až moc. Jen jsem ho neviděla nikde live tak snad bude vypadat tak jako na fotkách a nebude to jen plastovej šmejd :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
2.11.12 22:09
@nicolle24 píše:
@peta h Je to sice moc pěkné, ale příjde mi to dost drahé! Ale pokud je tam skutečně to co píší, tak je to OK cena nakonec taky v pohodě? A budeš to mít skoro bez údržby, ale mi máme na betu obyč akvárko 9l a je to pro ni až moc. Jen jsem ho neviděla nikde live tak snad bude vypadat tak jako na fotkách a nebude to jen plastovej šmejd :palec:

Právě, že mě se hrozně zalíbilo, cena taky není úplně hrozná, připlácí se holt za vzhled, ale na všech akvaristických stránkách ho hrozně haní. Ale říkám si, že to jsou profi akvaristi, kteří mají doma tři 200 litrový akvária a mají prostě náročnější požadavky.

A nevíš jak to udělat s těma rostlinkama, aby se tam dali dát živé? Máte to 9 l akvárko s filtrací, světlem a s topením?? Mě přijde, že v tomhle pidiakvárku (2 l) má hrozně studenou vodu, prý má být 24-30 stupňů a tohle mě vyloženě studí (teploměr zatím nemám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.11.12 22:15

Takové prachy 8o
Mám pro bettmena necelých 20l a určitě jsem se vešla do tisícovky. Ale to je každého věc, do čeho vráží peníze ;)

Nevím, jak funguje ten jejich filtr, pro bettu bych určitě dokoupila topítko - ony „vydrží“ pokojovou teplotu, ale v nějakých 24-25°C jim je mnohem lépe. Živé kytky - jsou určitě lepší než umělé, ale píšou tam LED osvětlení :nevim: to nevím jestli by rostly :think:
Plus co ten filtr, je nějak na dně, kytky potřebujou substrát - nebo je mít v květináčích - to by vypadalo divně :think:

Co NanoCube? těch 20 nebo 30l…
http://www.akva-tera.cz/…ty/dennerle/
není to taková desingnová pecka, ale pro rybky mi přijde vhodnější :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
2.11.12 22:18

@peta h No v tom 9l je jen beta a voda :mrgreen: vedle v rohu máme malawi 450l a tam už máme vše! Betě ale fakt stačí měnit vodu a nebo jen malinkavý vnitřní filtr a zapínat ho když budete třeba někde venku, je celkem rušný( mě teda rozčiloval)a dát jí třeba blíže k radiátoru ale i kdyby ne tak ona v poho vydží jsou to velice odolné rybky a nebo jen malinkavý vnitřní filtr a zapínat ho když budete třeba někde venku, je celkem rušný( mě teda rozčiloval)! Na akvaristy se vyprdni oni si vše nejraději dělají sami ale na oko to potom není hezhé! Rostlinky dej klidně stačí nějaké malé trávy ale akorát ti budou barvit vodu do zelena a mě se to nelíbí, já mám raději mořský vzhled akvárek! Ale jinak rostlinku zahrabeš pod kamínky či co tam budete mít! Doporučuji hrubé kamínky a by jsi mohla propírat když budeš čistit akvarko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.11.12 22:24

@nicolle24 Já tam mám filtr Atman HF-0100 (myslím, nevím to číslo jistě) a je super, trošku vrčí, ale jen tak aby se neřeklo.
A zapínat filtr jen na chvíli je blbost, on potřebuje běžet pořád, aby v něm nevychcípaly ty bakterie, které rozkládají škodliviny z vody.
Takže buď běžet pořád, nebo ho vůbec nemít a častěji měnit část vody. Což u bettky jde, zas tolik si tam toho nenakadí :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
2.11.12 22:25

Bettmen, to je hezké jméno pro Betu:-). Cena mi až tak nevadí, to není problém, ale nevím právě co ty rostlinky, umělé tam určitě nechci a jsem v tom naprostý lajk. Myslíš, že pod led světlem by nevydrželi? Ten filtr vypadá, že je někde uprostřed na dně, takže když bych okolo dala normální kamínky a do nich ty kytičky? Je to težké, žádného akvaristu neznám a v obchoděch o tom nevědí nic, hlavně aby to prodali, ale neporadí.

Když mě se tak líbí, kdyby jste viděli náš nový obývák, sedlo by sprominutím jak pr…l na hrnec.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
2.11.12 22:28

@Pipet jo trošku vrčí?? No tak já sem na to alergická! A zas tak bych nehrotila nějakej filt k betě.
@peta h no nic jdu od sud, to jsem přesně čekala že zase přijde nějakej chytrej akvarista rozdávat moudra :roll: At už koupíš cokoliv jistě ti to bude vyhovovat a betě to bude svědčit! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
2.11.12 22:29

Pipet a ty máš Biorb akvárko nebo jiné? Potřebovala bych zjistit, kde je ten filtr kvůli těm rostlinkám a kamínkům?
Takže teoreticky Betě opravdu stačí jen malé akvárko bez ničeho a světlo nepotřebují? Jo velké pořádné akvárium by se mi taky líbilo, ale není místo a čas a i na tohle manžel brblal, že je s tím práce:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.11.12 22:30

Já myslím, že kdyby pod LEDkama kytky rostly, tak mají všichni nad akvárkama LED, protože u takových prcků je to jedno, ale u větších nádrží už ta spotřeba elektřiny musí být znát :think:
Některé kytky nepotřebujou moc světla, některé nemusí být zakořeněné, některé jsou vyloženě plovoucí - ale to tam zas není taková plocha hladiny…
To ale opravdu nevím - jedině pohledat něco o kytkách a LED osvětlení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
2.11.12 22:31

Nicolle 24: Díky a pozdravuj Bettmena:-).

Tak já si ráda rady poslechnu, nemám ráda urážky, ale rada mi nevadí, zvlášť když o tom vím opravdu kulový:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.11.12 22:32

@nicolle24 No vrčí - vrní, nevím, mi to neva, navíc je na chodbě…
Já nechci rozdávat moudra, jen že lepší než zapínat filtr jen někdy je lepší ho tam nemít vůbec.
V tom pidiakvárku byly předtím krevetky, tak tam je filtr… ale i jen tak pro bettu bych ho koupila, stál 150,–.

@peta h Ne, já mám obyč lepené akvárko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
2.11.12 22:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
2.11.12 22:46

Irinka0210: Díky za odkaz, ale já mám namysli to hranaté, kulaté bych nekoupila, už jsem o tom taky někde slyšela, že jsou nevhodné a rybičky se v nich „zblázní“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
2.11.12 22:53

@peta h JO tak to se omlouvám, já myslela že je to to kulaté :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný