Kočka do bytu, ano nebo ne?

64
1.11.12 19:49

Kočka do bytu, ano nebo ne?

Ahoj holky, chtěla bych poradit, jestli některá máte zkušenost.
Začala jsem studovat na vejšce a tím pádem jsem i přes týden na bytě v jiném městě. Taťka má firmu, kde je od rána do večera a mamka tím pádem pořád sama doma. Je smutná a mě je jí líto. Několikrát mluvila o tom že by chtěla pejska, ale taťka psa do bytu zásadně odmítá a navíc mamka taky chodí z práce až okolo 4 hodiny odpolední, takže kvůli tomu si pejska pořídit nemůžeme. Tak mě napadla kočička, navrhla jsem to mamce a nebyla proti, jen mě zajímají vaše zkušenosti, když je kočička v paneláku a navíc přes den sama. Někde jsem četla že kočkám to nevadí, že jsou samostatné, zvyknou si nebo celou tu dobu co jste pryč prospí, ale stejně pořád váhám. Bojím se, že by se tu hodně trápila a ničila nábytek, ale kdyby jsme si jí pořídili, mamce by to udělalo ohromnou radost. Máte s tím někdo zkušenosti? Popřípadě jaké plemeno je nejvhodnější a nejlépe snáší samotu, ale zároveň se s lidmi rádo mazlí? Děkuju za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
1.11.12 19:52

Pořiďte dvě a vůbec jim nebude vadit, že jsou dlouho samy doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
1.11.12 19:53
@Pipet píše:
Pořiďte dvě a vůbec jim nebude vadit, že jsou dlouho samy doma :mrgreen:

Tak to bohužel doma neprojde ani náhodou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.11.12 19:55

Kočka ano, když si ji naučíte chodit na kočičí záchod, tak proč né :kytka:.
Bristká modrá je hodně mazlivá, otec ji našel v práci, tak ji donesl dom, teď už je kočka babička, ale furt stejně mazlivá, hravá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.11.12 19:56
@Pipet píše:
Pořiďte dvě a vůbec jim nebude vadit, že jsou dlouho samy doma :mrgreen:

to si taky myslím, že kdyby byly dvě víc si i vyhrají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
1.11.12 19:58

@Niccolleta Jak která kočka. Třeba siamky většinou o samotě dost trpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
1.11.12 20:00

Já miluju Ragdolky, ale ty prý taky špatně snášejí samotu, ale strašně bych si jí přála :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
1.11.12 20:01

My mame kocoura v byte uz deset let a je to nas milacek, cistotny spolecensky, nic nedevastuje, je to osobnost a my ho zboznujeme. Doporucuju si pujcit nebo koupit encyklopedii kocek, prostudovat charakteristiku plemen, pripadne se vypravit na vystavu kocek. My jsme to tak udelali, nejprve jsme studovali, pak jsme si vybrane plemeno sli ocihnout na zivo na vystavu a pak poridili :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
1.11.12 20:03

Ja mam perskou a je to gaucak. Je hrozne hodna. Mamka ma 3 obyc kocky a to jsou strasni divocaci, jsou vykastrovane a presto je jich celej dum. Mamka ma nastesti RD s velkou zahradou tak je to ok. Pry vseobecne mohutna plemena jsou klidnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
1.11.12 20:03

Máme britkou modrou a než jsem šla na mateřskou tak kočka byla v bytě sama až do večera. Bylo to naprosto bez problémů, jenom jsem musela počítat, že se mi projde po kuchyňské lince a nikde nesmělo zůstat jídlo, to by potáhala. Pak vždycky večer přišla se pomazlit a to jí stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.12 20:06

Když už, tak dvě, jedna by mohla sama trpět, pokud to není vyloženě samotář. A taky bych asi brala nějakou značkovou :-) Měla jsem dvě obyčejné, takové spíš venkovské a taky jim je na dvorku o dost lépe :-) Jinak nápad super, kočky jsou úžasný :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.11.12 20:08
@Baruska2011 píše:
Máme britkou modrou a než jsem šla na mateřskou tak kočka byla v bytě sama až do večera. Bylo to naprosto bez problémů, jenom jsem musela počítat, že se mi projde po kuchyňské lince a nikde nesmělo zůstat jídlo, to by potáhala. Pak vždycky večer přišla se pomazlit a to jí stačilo.

to dělá aj Terezka našim chodí jim po lince a dáma čeká, co dostane :mrgreen: ale je zlatá, spává na okně má deku, tam leží a sleduje co se venku děje, jen teda naši mají barák, zahradu, ale stejně spává doma za oknem, má ráda teplo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17000
1.11.12 20:09

Máme 2 briťáky a jsou to miláčci - taková má příprava na děti ;) Jen mám pocit, že jeden z nich je trochu mstivý - i po kastraci sem tam udělá loužičku, kde nemá..Ale to začal dělat až po pořízení druhé kočky a po přestěhování. Jinak ten mladší je jak pejsek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
1.11.12 20:12

Dobrá je britka, je to takovej peciválek mezi kočkama a mazel lenivej. Taky dovedou udělat čurbes, ale obecně jsou britky klidnější. Kamarádka má dvě, ta větší má 9kil :mrgreen:

Jinak kočkám je potřeba pořídit brousítko na drápky, jinak si je obrousí o nábytek, futra, křesla. Teda pokud brousítko zavrhne, obrousí si je jinde stejně :mrgreen: Kytky doporučuju umělý nebo raději žádný, taková kočka zahradnicí, kočka na nábytku, kočka na okně…hmmm, a hlína je všude :zed: Kamarádovo kočka ráda skálaka z obývákové stěny na záclony, tam se pověsila a houpala, dokud to šlo, pak se pustila a celý proces opakovala, dokud měla náladu :mrgreen: mojí tety kocouři, když začali pohlavně dospívat, chodili z lásky celé rodině značkovat do skříní :mrgreen: to byl puch nehoráznej a z těch skříní se to už nikdy nevyvětralo, až stěhováním a pořízením nového nábytku :mrgreen: takže kocourky doporučuju včas kastrovat. Taky pili zásadně vodu z akvárka a lovili při tom rybičky :mrgreen: taky milujou krabice, schovaj se do čehokoli, člověk zírá, kam všude se napresujou…takže když jde pro něco do spíže, šáhne do krabičky pro kypřík a dostane infarkt, páč v tom chrní kocour a leknutím jí vylítne na hlavu :mrgreen: nebo dává prádlo do pračky a prádlo na kočce zdrhne z pračky ven :mrgreen: dokud bydleli v paneláku, rádi se procházeli po parapetech a teta byla vždycky zelená strachy, aby nespadli :zed: a jak otevřela dveře, ten strarší vylít a letěl jak plašan dolu po schodech…no chyťte ho z 8.patra :mrgreen: teď bydlí na vsi, kocour je už dědek, každou chvíli je v posledním tažení a stejně se ze všeho vylíže :pankac: naposledy přišel málem o ucho :twisted: joooo s kočkama si užijete :mrgreen: ony se totiž stanou pány domácnosti a páníčky si ochočí :dance:

PS: když ne dvě, což je super pro kočičky, tak mamce pořiďtě kočku, robotickej vysavač a pusťte při odchodu z bytu kameru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
1.11.12 20:15

:pankac: joooo jídlo, to je kapitola sama pro sebe :mrgreen: teta má obyč kočky, takže žádnej silák proti britce… jednou dala večer do dřezu zmrzlou kachnu, že ji hned ráno upeče a ráno kachna nikde. Sice ji našla kdesi v bytě, ale notně ožranou :pocitac: :mrgreen:

@Baruska2011 píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný