Jakého psíka? Dilema

133
28.10.12 21:59

Jakeho psika? - dilema

Ahojky zeny,
Mam dilema chtely by jsme dceri poridit nejakeho psika (na cene nezalezi) ale rika se ze kdyz dite nema alergii a poridite zviratko tak se muze projevit tak bych chtela nejakeho chlupace ale nevim ktereho? Byly jsme v lbc chovatelske stanici na joksiry ale pani rikala ze nekteri na ne alergii take projevuji tak mne pak napadla civava? Nemate zkusenost s nejakou rasou hlavne aby byl chlupaty a malilinkaty a jake pohlavi je lepsi k detem? Co myslite dekuju moc za rady ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
28.10.12 22:02

Ahojky no chlupatý je i budl a ten je vhodný pro alergické děti protože nelíná takže bych se zaměřila tímto směrem a asi je jedno jestli fena nebo pes záleží jak si ho vychováte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
28.10.12 22:04

Promin myslela jsem pudla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
28.10.12 22:06

Nebo bišonka. Malej, chlupatej a antialergickej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
28.10.12 22:10

@hnhh tak předně bych upozornila, že pes se nepořizuje dítěti proboha, to je cesta do pekel…psa budete živit vy, veterinu budete platit vy, venčit psa budete taky hlavně vy a hlavně je potřeba psa vycvičit a je úplně jedno, jestli to bude kapesní pes, i ten potřebuje výchovu, jinak z něj bude nervózní, uštěkané stvoření a budete tu základat diskuzi, co s ním. Takže pokud chcete psa, řiďte se sami sebou, svými zkušenostmi, časovými možnostmi apod. Pes potřebuje denně alespoň 2-3 hodiny procházku a to i ten, který je na zahradě. Pokud bude pes v domě či v bytě (což předpokládám u těch malých plemen), bude potřeba ho naučit, že venčit se smí jen venku a to znamená v začátcích chodit s ním ven i každé 2 hodiny a to i v noci, jinak si to správně nezafixuje…je mi jasné, že můj názor se asi nebude všem líbit ale zkrátka je mi psů líto, protože si je často pořídí lidi z nějakého rozmaru, aniž by si o nich něco zjistili a pak jsou nešťastní oni i pes…

Pokud jde o tu alergii, to jsem popravdě nikdy neslyšela…
Plemeno vybíreje nejen podle vzhledu ale přečtěte si něco o povaze daného plemene, o náročnosti výcviku, pokud chcete chlupáče, bude to chtít i pravidelnou péči o srst…a pohlaví, které se hodí k dětem? To bych taky neřešila, pohlaví bych řešila podle toho, zda vám nevadí, že fenky 2× ročně hárají a mohou tedy špinit a taky se v tomto čase hůř venčí…pokud byste ji tedy nedaly kastrovat, pak už je to celkem jedno. Pokud psa dobře vycvičíte a ukážete mu, že mu velíte vy a ne on vám, tak je pohlaví úplně jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
28.10.12 22:18

Boloňák, nelíná, je pako(čti veselý a hravý :lol: ) no prostě dokonalý ;)

• Citovat
  • Upravit
120
28.10.12 22:18

@Verca1989 Naprosto souhlasím. Navíc i ze zkušenosti vím, že malá plemena se k malým dětem moc nehodí. Opravdu se z nich stanou uštěkaní a ukousaní vzteklouni. Záleží samozřejmě i na dítěti.
Jinak alergii nedostane ze psů, kteří nemají podsadu - yourk, bišonek, maltézák, boloňský psík, naháč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
28.10.12 22:22

Tak já předpokládám že když už někdo vybírá plemeno psa tak si ujasnil a ví co ho čeká. Popřípadě si něco nastudoval.Jen se zeptám tu alergii má dítě potvrzenou nebo se jí prostě bojíte a proto chcete psa pro alergika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.10.12 22:24
@Verca1989 píše:
@hnhh tak předně bych upozornila, že pes se nepořizuje dítěti proboha, to je cesta do pekel…psa budete živit vy, veterinu budete platit vy, venčit psa budete taky hlavně vy a hlavně je potřeba psa vycvičit a je úplně jedno, jestli to bude kapesní pes, i ten potřebuje výchovu, jinak z něj bude nervózní, uštěkané stvoření a budete tu základat diskuzi, co s ním. Takže pokud chcete psa, řiďte se sami sebou, svými zkušenostmi, časovými možnostmi apod. Pes potřebuje denně alespoň 2-3 hodiny procházku a to i ten, který je na zahradě. Pokud bude pes v domě či v bytě (což předpokládám u těch malých plemen), bude potřeba ho naučit, že venčit se smí jen venku a to znamená v začátcích chodit s ním ven i každé 2 hodiny a to i v noci, jinak si to správně nezafixuje…je mi jasné, že můj názor se asi nebude všem líbit ale zkrátka je mi psů líto, protože si je často pořídí lidi z nějakého rozmaru, aniž by si o nich něco zjistili a pak jsou nešťastní oni i pes…Pokud jde o tu alergii, to jsem popravdě nikdy neslyšela…
Plemeno vybíreje nejen podle vzhledu ale přečtěte si něco o povaze daného plemene, o náročnosti výcviku, pokud chcete chlupáče, bude to chtít i pravidelnou péči o srst…a pohlaví, které se hodí k dětem? To bych taky neřešila, pohlaví bych řešila podle toho, zda vám nevadí, že fenky 2× ročně hárají a mohou tedy špinit a taky se v tomto čase hůř venčí…pokud byste ji tedy nedaly kastrovat, pak už je to celkem jedno. Pokud psa dobře vycvičíte a ukážete mu, že mu velíte vy a ne on vám, tak je pohlaví úplně jedno…

My dceři pořídili v 1,5 roce mini jorkšírka, jako živou hračku a jako nového člena rodiny. Jsou jak jedna ruka jedna prd.. jak se říká. Hrají si spolu, spí spolu, když jeden nebo druhý potřebuje utěšit, tak se utěšují spolu. Nijak Filipovi (psovi) neublížilo, že ho má od dítěte ba naopak, jsou na sobě závislí. Malá se postupně naučila, kde jsou ve skříňce granule, dává mu granule, dcera už má 4 doky, od dvou let dosáhne na kliku dveří na zahradu, tak mu otevřela a pustila ho na zahradu, jen zavřít jsme museli my. Nemůžeš své vyjádření přece tak paušalizovat, pokud se dítě vede od mala k tomu, že když zvířátko, tak se musí o něj starat, ne jen si hrát, tak nevidím problém a k dítěti zvíře patří jinak je chudák, manžel nesměl nikdy nic mít, díky afektované matce a vztah ke zvířatům se naučil mít až jsem ho přivedla k našim do baráku, kde své místo mají 2 pudlice, kočka, jsou bráni jako členové rodiny, od té doby změnil postoj a když jsem chtěla pro dceru psa ani neváhal, řekl nechci aby měla takové smutné dětství, že si smí pohladit jen cizího psa, protože doma jí to zakážou :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
28.10.12 22:28

Dekuji za nazor ale samozrejme vim co je se psem starosti ale kazdopadne nebudu kupovat pejska treba za 10 tis abych si ho nevsimala. Urcite chapu vas kometar proto se i ptam na nazory ostatnich abych vybrala spravneho pejska uz sme byly v chovatelskkych stanicich a vybiram pejska aby k nam patril ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
28.10.12 22:28

@banánice já už tohle vůbec nepředpokládám, už jen proto, když někdo napíše: „chceme pořídit dceři psa“, to samo zavání malérem a bohužel i v dnešní době internetu je stále mnoho lidí, kteří ví o psech akorát to, že mají 4 nohy, ocas a štěkají, psa nechají růst jak dříví v lese a pak se diví, co jim z roztomilého štěňátka vyrostlo za potvoru…proto radši předem každého upozorňuju, často se pak setkávám s kritikou ale i tak, i kdyby tyhle mé řeči pomohly jednomu psovi, tak je to fajn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2669
28.10.12 22:30

No pejsek teda spíše pro rodiče ne :mrgreen: ;) ale to je samozřejmě vaše věc.
My máme u našich již zmiňovaného bišonka. Fenečka je zlatá (dobrá povaha, nenáročný gaučák, hodný na všechny, kastrováná - takže bez starostí s háráním). Antialerenní je, ale zase o dlouhou srst se musíš dost starat, česat, chodit stříhat - starosti navíc..
A nášeho malýho se samozřejmě bojí, utíká před ním, protože on nemá cit v rukách a tahá jí za chlupy, kdykoliv se k ní dostane, ale neublížila by, chodí kolem něho, sem tam ho olíže :mrgreen:
Na druhou stranu nevím, jaká povaha by z ní byla, kdyby vyrůstala od štěněte vedle malýho dítěte :nevim:
Kámoška má ke stejně staré holčičce labadorku a ty se spolu vyloženě milujou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
28.10.12 22:30

K dětem bych úplně malinkého psíka nevolila, většinou čím menší tím vzteklejší..naopak bych si vybrala psa, co má pevné nervy..my máme doma staforšírské bulteriéry a naprostá spokojnost :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
28.10.12 22:33

@IvkaH to vše je hezké, samozřejmě je jasné, že i malé dítě lze naučit jak se pes krmí, venčí a tak ale stále je ten větší díl práce na vás, batole psa nevycvičí…já vůbec nejsem proti tomu, mít doma psa, já psy miluju a neumím si představit bez psa žít a chci to dopřát i své dceři, ale psa nepořídím jí ale hlavně sobě, protože jeho chování bude má vizitka, ne mé dcery…samozřejmě pro dítě je pes mazel, kamarád ale velet mu asi moc nedokáže, proto píšu, že pes se nepořizuje dítěti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
28.10.12 22:35

Teď se na mě asi snes
e kritika ale nevadí risknu to 8o
Jorkšír a čivava je podle mě rozzuřený vysavač a ne pes. Máme doma fr. buldočka a něm boxera a ted syny 8 měsíců takže mám o zábavu postaráno. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný