Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No neradila bych to pes může mít slabou imunitu nemusí bejt dost socialozovanej a pak můžou nastat komplikace… raději bych týden dva počkala obzvláště u velikých plemen
Ne. Od pořádného chovatele, který psům rozumí, jdou štěňata nejdříve v osmi, nejlépe v devíti týdnech. Dřív je neprodá.
Proboha PROČ??
V žádném případě! Nejdříve v 7mi týdnech a to bych ještě hoooodně uvažovala jestli chci psa od člověka co je ochotný dát ho tak brzy!!
Ahoj.
Já bych to nedělala, 4 týdny jsou vážně moc brzo. Potřebuje ještě být u mamky. Na veterinární klinice mi doporučili si vzít štěně až od 8. týdne. To už by mělo být odčervené a očkované, protože se vakcinují v 6-7. týdnu. ![]()
Nevzala!!! Jedině, pokud bych ho našla na ulici. Není důvod ho brát od matky do cca 8 týdnů. My jsme si takto vzali 2 koťata v 5ti týdnech, protože paní mě přemluvila a nechtěla je už doma
a dalo to ze začátku docela práci, průjmy, hubnutí…
Já jsem blb špatně jsem to pochpila an nejdříve sedmej týden a to opravdu nejdříve.
@Anonymní píše:
Holky vzaly byjste si domu stene labradora 4 tydny stare? mamka ho jeste koji ale uz i trochu zere vim ze psi se berou az od 6-7tydne bude to tak velky problem? diky za rady
Nespíš bych štěně tak brzo nedávala pryč… ještě bych alespon do 7.týdne počkala aby se líp socializovalo u nových majitelů…
Nevzala, tedy krom případu, kdy by se stalo něco vážného s jejich matkou, tak aby jich měl majitel na piplání méně… ale pokud píšeš, že je mamka kojí, tak není důvod.
Ještě bych ráda dodala, že nejde jen o kojení. Spousta matek si brzy po této době štěňata odstavuje protože ji kojení bolí - štěnda už mají zoubky. Jde především o sociální kontakty s matkou a sourozenci, naučí se fungovat ve smečce. Odtržením dřív se z něj stane tak akorát asociál..
@Almira-Alm Tak to je jasný, já spíš to kojení brala tak, že je evidentně schopná se o štěňátka postarat, tak není důvod je odebírat dříve.
@j.a.n.i1 To určitě
Jenže kdoví co je to za blbce „chovatele“ když toto nabízí.. Často to dělají, aby nemuseli platit krmení a očkování.. Nevzala bych si psa ani zadarmo od něj..
Ne, nebude správně socializované od matky a v dospělosti to bude problémový pes.
Holky vzaly byjste si domu stene labradora 4 tydny stare? mamka ho jeste koji ale uz i trochu zere vim ze psi se berou az od 6-7tydne bude to tak velky problem? diky za rady