Malinké štěně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4132
28.10.12 21:32

Velká, velká, velká chyba. Opravdu. Mám jednu takovou fenku doma. Paní se štěňat potřebavala co nejrychleji zbavit, tak jsem se uvolila a jedno si vzala. To co psaly holky výše je opravdu pravdou. O jídlo vůbec nejde, důležitá je socializace v psí smečce. Ta bude scházet. Nebudu psát, co všechno jsem už s naší fenou prošla, ale ty mezery jsou obrovské. Letos už jsou jí dva a teprve teď se dostáváme do fáze, kdy se z ní stává vyrovnaný pes. Ale byla to obrovská práce a potřebovali jsme pomoc odborníků a pořád jsme stále na cestě s koncem v nedohlednu. ( Pravdou ale je, že velkou roli v našem případě hraje i nevhodné křížení ) Držím palce, abyste to vše zvládli a měli doma super společníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11486
29.10.12 08:54
@beckie píše:
Velká, velká, velká chyba. Opravdu. Mám jednu takovou fenku doma. Paní se štěňat potřebavala co nejrychleji zbavit, tak jsem se uvolila a jedno si vzala. To co psaly holky výše je opravdu pravdou. O jídlo vůbec nejde, důležitá je socializace v psí smečce. Ta bude scházet. Nebudu psát, co všechno jsem už s naší fenou prošla, ale ty mezery jsou obrovské. Letos už jsou jí dva a teprve teď se dostáváme do fáze, kdy se z ní stává vyrovnaný pes. Ale byla to obrovská práce a potřebovali jsme pomoc odborníků a pořád jsme stále na cestě s koncem v nedohlednu. ( Pravdou ale je, že velkou roli v našem případě hraje i nevhodné křížení ) Držím palce, abyste to vše zvládli a měli doma super společníka.
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11486
29.10.12 08:55
@Pipet píše:
Minimální věk k odběru je daný i vyhláškou
http://eagri.cz/…0056604.html
která sice platí jen pro chovatele sdružené v nějakém klubu jak jsem pochopila, ale nepředpokládám, že štěňata jiných fen by se vyvíjela zázračně rychleji.

A o krmení vůbec nejde. Jsou mlíka pro štěňata (a ne lidský sunar :roll: ), všelijaké možnosti a štěně s trochou štěstí vypipláte i bez feny.
Jde o chování ve smečce, chování vůči jiným psům, celkově socializaci, vygůglujte si „vtiskávání“ třeba… Můžete mít štěstí a ze psa bude celkem normální jedinec s pár „roztomilými“ zlozvyky, a nebo taky nespolečenský hajzlík a trápit se budete vy i on.

A jak jinak je měla fena odstavit, než odhánět? :roll: Mohla odjet na víkend k mamince a nechat je s tatínkem… :nevim: [/citac

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
29.10.12 10:01

Ohromná chyba byla už to odřeknout kvalitní štěně kvůli tomuhle.. Chovatel i když kamarádka nestál za nic. Normální chovatel si zjistí jak se chová fena ke štěňatům při odstavu. Její chování bylo zcela v pořádku. I tím se štěňata učí „poslušnosti“ a za mě ještě vraťte fenu do smečky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
29.10.12 13:21

Ahoj, omlouvám se, že odbočuji od daného tématu, ale také to souvisí se štěnátkem - chtěla bych se zeptat, zda se maličký může setkat 10 dní po prvním očkování ( věk 8 týdnů ) se psem, který je zdravý ale bydlí na sídlišti a chodí normálně ven mezi ostatní psy. ( návštěva ) Nemůže ho to ještě takhle brzo ohrozit? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.10.12 14:00
@lenulik píše:
Ahoj, omlouvám se, že odbočuji od daného tématu, ale také to souvisí se štěnátkem - chtěla bych se zeptat, zda se maličký může setkat 10 dní po prvním očkování ( věk 8 týdnů ) se psem, který je zdravý ale bydlí na sídlišti a chodí normálně ven mezi ostatní psy. ( návštěva ) Nemůže ho to ještě takhle brzo ohrozit? Děkuji

Dokonce musí!
Ne, zlehčuju to, ale: pro štěně je v tomhle věku izolace od ostatních psů (a tedy nulová socializace) horší než riziko nějaké choroby. Z mého pohledu.
Pokud je pes zdravý a opečovávaný, nebála bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
29.10.12 16:43

@Lucie_Sx Ahoj, OT, ale může se prosím zeptat, co je to za rasu na obrázku. Něják se doma nedokážeme shodnout. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
29.10.12 17:06
@beckie píše:
@Lucie_Sx Ahoj, OT, ale může se prosím zeptat, co je to za rasu na obrázku. Něják se doma nedokážeme shodnout. :)

chtela jsem se zeptat na totez…ten hafan je proste nadherny ( i kdyz ja jsem ujeta na belgicke ovcaky a irske vlkodavy :srdce: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
29.10.12 17:09

@Zuziky ja si myslim Ze to je stredoasiat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
29.10.12 17:21

@lenulik Určitě ho vezměte :-) Přednější je socializace mezi cizími pejsky než choroby :) Nějaké očkování už má a má i imunitu od maminky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
29.10.12 19:16

@Janichka Středoasiat? Jako středoasijský pastevecký pes? To asi nemyslíš, viď?

Tak googluju jak divá a vážně to vypadá na něj. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
29.10.12 19:42

@beckie myslim presne toho :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.10.12 19:45
@beckie píše:
@Lucie_Sx Ahoj, OT, ale může se prosím zeptat, co je to za rasu na obrázku. Něják se doma nedokážeme shodnout. :)

Jojo, je to středoasiat.
@Zuziky
Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
29.10.12 20:13
@lenulik píše:
Ahoj, omlouvám se, že odbočuji od daného tématu, ale také to souvisí se štěnátkem - chtěla bych se zeptat, zda se maličký může setkat 10 dní po prvním očkování ( věk 8 týdnů ) se psem, který je zdravý ale bydlí na sídlišti a chodí normálně ven mezi ostatní psy. ( návštěva ) Nemůže ho to ještě takhle brzo ohrozit? Děkuji

I kdyby nějakou nemoc chytil, nebude to takový problém jako když zanedbáš socializaci. Nemoc vyléčíš, ztracený čas a příležitosti k socializaci už nikdy nedoženeš a můžeš si tm zadělat i na problémy do budoucna. V tomhle věku je právě potřeba, aby se štěně setkalo s co nejvíce jinými psy i jinými druhy zvířat, s lidmi, dostalo se do různých prostředí, poznalo různé věci… Kdybys měla čekat až po posledním očkování, připravíte se o ten nejdůležitější čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
29.10.12 20:17
@lenulik píše:

My jsme měli 3 letého psa Beníčka / mix kokra s něčím / :D, když jsme si brali Kubíka, tomu bylo 6 týdnů. Snesly se spolu báječně a malej Kubík od Beníka nic nechytl, takže si myslím, že pokud toho psa dobře znáš a majitele taky, tak by problém být neměl :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný