Batole, pes a úklid

522
27.10.12 12:25

Batole, pes a uklid

Ahojte vsichni. Chtela bych se zeptat tech vas, ktere mate doma psa, jak to delate s uklidem? My mame dlouhosrstou kolii, a i kdyz je pres den venku, tak byva doma chlupu. Skoro kazdy den vysavam, 2× tydnne vytiram a desinfikuju. Koberce diky bohu nemame. A nedokazu si predstavit, jak to udelame az nase mala bude lezt. To budu snad vytirat furt. Jakto zvladate takto ze psem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2451
27.10.12 12:28

Ahoj, řekla bych podobně jako ty- šílím!!! A to malý už doleze kam potřebuje…luxuju každý den, někdy i 2× a stejně k večeru přivírám oči, jinak bych se zbláznila. Vytírám cca 2× týdně a největší odměnou mi je, když vidím jak má syn na jazyku psí chlupy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
27.10.12 12:29

Tak mi na tom budeme podobne, stene si prebirame na zacatku brezna pristiho roku a v kvetnu rodim (pokud vse dobre dopadne) a vymysleno to mame tak, ze holt budeme muset investovat do iroomby vysavace, kazdou noc bude litat po obyvaku/kuchyni a vysavat chlupy od pejska, protoze si presne neumim predstavit, ze by se mi dite valelo v chlupech a ja od rana do noci smejcila podlahu, takze investice se snad vyplati a budu mit trosku klid a cas na cipiska i pejska :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
27.10.12 12:29

My mame psa v byte, dve deti..2krat denne vysavam..pes ma ale pevna pravidla..nesmi do postele a do detskeho pokoje..takze tam je par chlupu z obleceni, co tam natahaji decka..jinak kdyz jsme meli lino, bylo porad plny chlupu, spinavy..trikrat za den jsem vytirala, ted mame koberec a je klid..vysaju dopoledne a odpoledne a neresim..bud budu mit naklizeno, nebo par chlupu a spokojeny decka..ne ze bychom doma meli bordel, ale takova ta zdrava spina detem taky neublizi, alespon se seznamujou s bacilama a posilujou si imunitni schopnosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
27.10.12 12:31

Zatím mimčo je na cestě, ale pokládám si úplně stejnou otázku. Máme berňáka, kterej je přes den též venku, ale večer si jí beru domů, neusnula bych z toho, že v takový zimě je venku(i když vím, že jí by asi zima nebyla, ale víte jak). Takže se na to moc těším :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
27.10.12 12:34

Mám v jednom pokoji 4 psy, ted byl vrh štěňátek a dítě. všude koberce, což jsem ráda, chlupy se chytají v koberci a pak se jednoduše vysají. Mám psy chlupatý, jako kolie :-) Zvládáme to v pohodě, nejsem nějak úzkostlivá co se týče chlupů, takže chlup sem, chlup tam, ještě nikoho nezabil :-) a malý bude mít aspon velmi dobrou imunitu. pejsani ho olizují běžně…na obličej teda ne, ale ruce a pod v pohodě. je to o tom trošku posunout priority, si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
27.10.12 12:38

@Granda tak to určitě, to já zase nejsem typ, že celej den bych nedělala nic jiného, než ulízela a jak říkám pak to dítě si vytvoří imunitu a aspoň neni paK alergický. Já od mala vyrůstala s pesanem a imunitu mám velice dobrou :palec:.
mimochodem krásný pesani :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
27.10.12 12:42

My mame pitbulku a ta ma kratky a pichlavy chlupy..taky je mame vsude a neresim..proste vysaju a klidek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
27.10.12 12:48

Máme doma batole a psa. Pořídili jsme si robotický vysavač, každý den prodeje celý byt (nemáme koberce, jen plovoučku a dlažbu), někdy ho pouštím ráno a pak i odpo. Vytírám ob den. Pes chrní na svém pelechu, jinde se ani moc neválí. Celkem se mi daří chlupy eliminovat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
27.10.12 12:49

Nemame psa, ale dve kocky a chlupu je z nich neskutecne :pocitac: :pocitac: :pocitac:
Takze u nas zabodoval roboticky vysavac…kazdy den vysava sam a ja mam klid. Kdyz se syn plazil, nastavila jsem casovac, ze vysaval obyvak a kuchyn tesne nez jsme se vzbudili a tak rano bylo vysato a mohl malej jezdit po podlaze.
Na vytirani tip nemam :(
Ale uprimne receno, mam nase kocky rada, ale nikdy me tak nestvaly jako ted…skacou do detske postylky, litaji v noci po kuchynske lince…stve me to. Rano si ani neukrojim chleba, aniz bych predtim nemusela utrit linku, kde jsou sem tam chlupy z nocniho radeni kocek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
27.10.12 12:50

Staci vysat a vytrit jednou denne, deti si zvyknou. aspon se jim posili imunita. my tohle resili kdyz jsme vezli domu nedoneseny miminko a v nemocnici nam rekli, ze je to pro dite dokonce lepsi si zvykat rovnou

a roboticky vysavac je k nezaplaceni, delaji i s nejakym UV vytiranim, ale to mi prijde zbytecny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
27.10.12 13:12

Přesně jak píšete máme Rhodského Ridgebacka, přes den je venku a večer doma v kuchyni a v obýváku a denně vysávám a ob den vytírám a 2 krát týdně čistím koberec v obýváku naštěstí je ten koberec malý. I tak ho milujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Via
5078
27.10.12 13:21

My máme mopse a ten snad líná neustále…prvně jsem uklízela a šílela, potom už jsem chlupy přestala řešit :mrgreen:

Třeba švagr ví, že si má vzít náhrádní ponožky…nesnáší v botech chlupy, to on by nepřežil a hlavně už by to s těch bot nikdy nedostal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
27.10.12 13:27

@Via :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: taky mame chrochtu mopsátora :mrgreen:

umýváme nohy téměř po kždém venčení a zatím vytírám 1× týdne a vysávám 2× týdne :nevim: jako chlupy jsou, ale není too taková hruza :) nedovedu si představit každodenní vytírání a vysávání 8o :oops:
a až bude mrnous na svete tak to budu muset asi řešit víc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1915
27.10.12 13:34

Ahoj, mame pejska a dite a manzel nam poridl kadernicke koste (gumove a super na uklid chlupu, nikde se nic neviri ani neprasi) - vrele doporucuji
a nedavno jsme koupili roboticky vysavac - ten nejlevnejsi a kdyz jdu s malou ven, tak ho pustim po byte a mam klid…
jinak jsem zametala jednou az dvakrat denne…
uz to neresim, uz jsem si zvykla…
a nase mala leze, ma „domaci puncochace a vesticku“, a holt vytira vlastnim telem :lol: ted zacina chodit, takze uz neni takova „smudlinka“ :mrgreen:

koste: http://www.mystic.cz/…ernicke.html
klasicky vysavac pouzivam jednou tydne na vyluxovani sedacky, ruznych zakouti atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný