Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte vsichni. Chtela bych se zeptat tech vas, ktere mate doma psa, jak to delate s uklidem? My mame dlouhosrstou kolii, a i kdyz je pres den venku, tak byva doma chlupu. Skoro kazdy den vysavam, 2× tydnne vytiram a desinfikuju. Koberce diky bohu nemame. A nedokazu si predstavit, jak to udelame az nase mala bude lezt. To budu snad vytirat furt. Jakto zvladate takto ze psem?
Ahoj, řekla bych podobně jako ty- šílím!!! A to malý už doleze kam potřebuje…luxuju každý den, někdy i 2× a stejně k večeru přivírám oči, jinak bych se zbláznila. Vytírám cca 2× týdně a největší odměnou mi je, když vidím jak má syn na jazyku psí chlupy ![]()
Tak mi na tom budeme podobne, stene si prebirame na zacatku brezna pristiho roku a v kvetnu rodim (pokud vse dobre dopadne) a vymysleno to mame tak, ze holt budeme muset investovat do iroomby vysavace, kazdou noc bude litat po obyvaku/kuchyni a vysavat chlupy od pejska, protoze si presne neumim predstavit, ze by se mi dite valelo v chlupech a ja od rana do noci smejcila podlahu, takze investice se snad vyplati a budu mit trosku klid a cas na cipiska i pejska ![]()
My mame psa v byte, dve deti..2krat denne vysavam..pes ma ale pevna pravidla..nesmi do postele a do detskeho pokoje..takze tam je par chlupu z obleceni, co tam natahaji decka..jinak kdyz jsme meli lino, bylo porad plny chlupu, spinavy..trikrat za den jsem vytirala, ted mame koberec a je klid..vysaju dopoledne a odpoledne a neresim..bud budu mit naklizeno, nebo par chlupu a spokojeny decka..ne ze bychom doma meli bordel, ale takova ta zdrava spina detem taky neublizi, alespon se seznamujou s bacilama a posilujou si imunitni schopnosti..
Zatím mimčo je na cestě, ale pokládám si úplně stejnou otázku. Máme berňáka, kterej je přes den též venku, ale večer si jí beru domů, neusnula bych z toho, že v takový zimě je venku(i když vím, že jí by asi zima nebyla, ale víte jak). Takže se na to moc těším ![]()
Mám v jednom pokoji 4 psy, ted byl vrh štěňátek a dítě. všude koberce, což jsem ráda, chlupy se chytají v koberci a pak se jednoduše vysají. Mám psy chlupatý, jako kolie
Zvládáme to v pohodě, nejsem nějak úzkostlivá co se týče chlupů, takže chlup sem, chlup tam, ještě nikoho nezabil
a malý bude mít aspon velmi dobrou imunitu. pejsani ho olizují běžně…na obličej teda ne, ale ruce a pod v pohodě. je to o tom trošku posunout priority, si myslím.
@Granda tak to určitě, to já zase nejsem typ, že celej den bych nedělala nic jiného, než ulízela a jak říkám pak to dítě si vytvoří imunitu a aspoň neni paK alergický. Já od mala vyrůstala s pesanem a imunitu mám velice dobrou
.
mimochodem krásný pesani ![]()
My mame pitbulku a ta ma kratky a pichlavy chlupy..taky je mame vsude a neresim..proste vysaju a klidek..
Máme doma batole a psa. Pořídili jsme si robotický vysavač, každý den prodeje celý byt (nemáme koberce, jen plovoučku a dlažbu), někdy ho pouštím ráno a pak i odpo. Vytírám ob den. Pes chrní na svém pelechu, jinde se ani moc neválí. Celkem se mi daří chlupy eliminovat. ![]()
Nemame psa, ale dve kocky a chlupu je z nich neskutecne
![]()
Takze u nas zabodoval roboticky vysavac…kazdy den vysava sam a ja mam klid. Kdyz se syn plazil, nastavila jsem casovac, ze vysaval obyvak a kuchyn tesne nez jsme se vzbudili a tak rano bylo vysato a mohl malej jezdit po podlaze.
Na vytirani tip nemam ![]()
Ale uprimne receno, mam nase kocky rada, ale nikdy me tak nestvaly jako ted…skacou do detske postylky, litaji v noci po kuchynske lince…stve me to. Rano si ani neukrojim chleba, aniz bych predtim nemusela utrit linku, kde jsou sem tam chlupy z nocniho radeni kocek…
Staci vysat a vytrit jednou denne, deti si zvyknou. aspon se jim posili imunita. my tohle resili kdyz jsme vezli domu nedoneseny miminko a v nemocnici nam rekli, ze je to pro dite dokonce lepsi si zvykat rovnou
a roboticky vysavac je k nezaplaceni, delaji i s nejakym UV vytiranim, ale to mi prijde zbytecny
Přesně jak píšete máme Rhodského Ridgebacka, přes den je venku a večer doma v kuchyni a v obýváku a denně vysávám a ob den vytírám a 2 krát týdně čistím koberec v obýváku naštěstí je ten koberec malý. I tak ho milujeme.
My máme mopse a ten snad líná neustále…prvně jsem uklízela a šílela, potom už jsem chlupy přestala řešit ![]()
Třeba švagr ví, že si má vzít náhrádní ponožky…nesnáší v botech chlupy, to on by nepřežil a hlavně už by to s těch bot nikdy nedostal ![]()
@Via
taky mame chrochtu mopsátora ![]()
umýváme nohy téměř po kždém venčení a zatím vytírám 1× týdne a vysávám 2× týdne
jako chlupy jsou, ale není too taková hruza
nedovedu si představit každodenní vytírání a vysávání
![]()
a až bude mrnous na svete tak to budu muset asi řešit víc ![]()
Ahoj, mame pejska a dite a manzel nam poridl kadernicke koste (gumove a super na uklid chlupu, nikde se nic neviri ani neprasi) - vrele doporucuji
a nedavno jsme koupili roboticky vysavac - ten nejlevnejsi a kdyz jdu s malou ven, tak ho pustim po byte a mam klid…
jinak jsem zametala jednou az dvakrat denne…
uz to neresim, uz jsem si zvykla…
a nase mala leze, ma „domaci puncochace a vesticku“, a holt vytira vlastnim telem
ted zacina chodit, takze uz neni takova „smudlinka“ ![]()
koste: http://www.mystic.cz/…ernicke.html
klasicky vysavac pouzivam jednou tydne na vyluxovani sedacky, ruznych zakouti atd…