Jaké krmení pro většího psa

Anonymní
26.10.12 06:56

Jaké krmení?

Trošku se stydím za svojí neznalost…nějak se v těch dnešních granulích nevyznám…Poraďte které jsou nejlepší pro štěně, v dospělosti většího psa? Kříženec labradora a německého ovčáka…Popřípadě co dávat ke granulím? Jestli i maso?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9578
26.10.12 07:20

Názorů je hodně a granulí na výběr ještě víc. Jedna z věcí je, jaký máš fin. limit. Doporučuji přečíst tyto stránky http://www.krmivo-pro-psy.com/…-psy/47.html
http://www.krmivo-pro-psy.com/…psu/559.html a i ostatní jsou dobře rozepsané. Je vícero věcí, co hlídat. Někdo možná doporučí BARF (krmení syrovým), za mě pokud je to větší plemeno, nemá s tím člověk zkušenosti, tak může „napáchat“ dost škod. Takže u štěněte bych se spíš klonila ke kvalitním granulím. Občas dát trochu zeleniny, ovoce, masa na škodu není, ale nedávala bych to jako hlavní krmnou dávku. Nejlepší je trochu zavádějící - je dost kvalitních granulí, ale hlavní je, co sedne štěněti. Za mě bych doporučila Artemis, Canine Caviar, Taste of the Wild, z levnějších Brit Care. Pak je dobrý i Orijen a Acana, ale po Acaně mívají hafani docela průjem - musí se zkusit. Hlavní je koukat na složení, na prvních místech má být maso, vyhýbat se soje, pšenici kukuřici (často způsobují alergie a nejeden výrobce má 3/4pytle jen kukuřice :roll: ). Takže třeba Hills, Royal Canin, Pro Plan je dle mne na své složení jen předražený a kvalita vůbec neodpovídá ceně - za stejné peníze se dají sehnat mnohonásobně kvalitnější granule. Rozhodně se vyhnout všem obarveným granulím se zaručeně asovou příchutí (Darling, Pedigree a spol). Jinak štěněti můžeš dát i kloubní výživu (v granulích toho je většinou málo), dobrý je třeba Chassoton, Aptus. Jinak pokud cenově ještě níž, tak mám známé, co mají hafany třeba na HappyDog, Fitmin, Calibře a hafanům sedí a i složení není až tak špatné, ale výše jmenované má složení lepší. Nakupuju na spokojeném psu - mají velký výběr a ceny dobré, nebo na zoofast.cz

Příspěvek upraven 26.10.12 v 07:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
782
26.10.12 07:28

Tak my kupujeme pro kočky i pro psy granule royal canin, doporučil nám je i nás veterinář, hlavně zvířata je miluji. Jinak občas jim dame do granulí uvařené maso i s vyvarem, můžou byt i těstoviny nebo mrkev. Jinak doporucuju obchod www.profizoo.cz Malému stenatku bych dávala i občas nějakou konzervu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
26.10.12 10:35

@jowana Ahojky, proč ne krmení syrovým?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
26.10.12 11:38

@Diana.Kyss protože pokud nemá zkušenosti, je to první pes a nikdy syrovým nekrmila, tak se může způsobit dost potíží. Když už zkoušet, tak na odrostlém psu, který není ve vývoji, aby se nezadělalo na potíže s pohyb. aparátem. Nesmí se dávat jen maso, musí se přidávat kosti (vápník), různě druhy obměňovat atd. po pravdě jsem to „studovala“ letmo, ale pokud chce někdo SPRÁVNĚ BARFovat, tak mi to uplně lehké nepřišlo a hlavně jak píšu, nezkoušela bych to na štěněti. Není to jen „hodit“ trochu zeleniny, masa a příloh do misky..Pokud přeci jen se do něčeho takového pustit, tak až po prostudování více článků a zjištění, co hafan potřebuje. Třeba pěkně rozepsané mi to přišlo zde http://www.manwe.eu/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
26.10.12 11:50

@jowana Vím, sedím denně u internetu a čtu a čtu a čtu :D Nemám zatím jasno čím chci psa krmit, za měsíc si jedem pro štěně tak hledám vhodné krmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
26.10.12 11:53

@Diana.Kyss no, mě u BARFu i „odradila“ jedna věc a to, že jsem v paneláku a jaksi nemáme velký mrazák. Pokud to člověka nemá fin. zruinovat, tak objednávakjí maso po třeba 50kg od Vetamixu nebo jiných společností, ale to bych neměla kde uskladnit. A i tak, bych to zkoušela možná teď, když už mám hafany dospělý, na štěněti bych si to neriskla. Pro jaké plemeno pojedete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
26.10.12 12:01

@jowana No právě ten mrazák…Taky další věc…Pro fenku labradora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
26.10.12 12:18

A finančně do jaké částky by se měly vejít? Jako nekoukat na cenu, tak bych šla do Artemisu - si myslím, že je to vážně jedno z nejlepších krmiv na trhu. Krmila jsem jím jorkšírku a byla spokojená, srst pěkná. Retrívřici jsem dávala Canidae, nějakou dobu OmniPro - ale blbě se schání, Orijen a co jsem na mateřský, tak dávám Brit Care a sedělo jim všechno. Jinak je také dobré se podívat na dávkování. Třeba i když se na první pohled zdají drahé, tak tím, jak jsou „nadupané“, tak stačí krmit o dost míň. Takže ač je pytel za 1500,–, tak vyjde na stejno, jako třeba levnější krmivo za 1000,– protože toho stačí dávat méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
26.10.12 15:08

@gabje Ahojík, my taky krmíme royal canin psa i kočku :palec: a kupujem v profizoo.cz, fakt super obchod :potlesk: Je tam vše o moc levnější než u veterináře nebo ve zverimexu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
29.10.12 17:27

Za mě se vyhněte předraženým komerčním značkám (Royal Canin, Hill´s, Eukanaba a Pro Plan), je to taková známá čtveřice. Peněz hromada ale obsah strašný.. Z levnějších premiovek jsem krmila Ontario a sedělo.. Teď co jsou všichni psi dospělí krmím BARFem ale fakt to chce mrazák. Bez toho nemá cenu se do toho pouštět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
29.10.12 17:41

@Almira-Alm A zeleninu řešíš jak? Může se dávat i zmražená nebo musí být vždy čerstvá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
29.10.12 17:48

Ahojky no já retrívřici krmim Britem jezdíme pro ně do Hornbachu mají je tam za dobrou cenu a jsem spokojena.Pak máme JRT toho jsem krmila Royal Canin a měl po tom hroznou vyrá žku tak jsme přešli na Pro plany Vše ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
30.10.12 08:11

@Diana.Kyss Dřív jen čerstvou ale po vzoru pár známých co tak krmí už dělám i to, že nakoupím ve větším množství - nebo když je domácí a zamrazím si ji do sáčků.. Z počátku se dává často mixovaná než si pes zvykne ale mě už baští i v kuse třeba hlávkový salát a vše.. Ale musím se přiznat, že dávám i umělé doplňky ;-) Roboran pro psy a mořskou řasu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
30.10.12 08:44

@Almira-Alm tak to je super, já se bála, že zamražením ztratí vitaminy.
A neznáš tyhle vitamíny?
 http://baron.cz/…zelenina/i-0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný