Jakého psíka? Dilema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ivanesca
28.10.12 23:23
:kytka:

Příspěvek upraven 10.03.13 v 22:12

• Citovat
  • Upravit
59496
28.10.12 23:35

My kdysi taky hledali pejska k dítěti a nakonec jsme koupili kavalíra a super, neštěkala a nechala si vše líbit, víceméně to brala jako hru ale pokud někdo máte v rodině alergii tak na alergologii a jestli se potvrdí na psy tak bych do žádného zvířete nešla, syn je alergik na víc věcí, bohužel i na psa ale jemu s eto neprojevilo hned ale má z toho astma :?. To fakt chce vyšetřit, protože co potom se psem po pár měsících :? Syn může mít max želvu nebo rybičky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivanesca
28.10.12 23:50
:kytka:

Příspěvek upraven 10.03.13 v 22:13

• Citovat
  • Upravit
4151
29.10.12 07:51

Já myslím, ze záleží jak si psa naucite, ale je individuální. My máme mopsiky, psa i fenku. Oba jsou pritulni, je to extrémně společenská rasa, ale slečna se chova k dětem odmerene, radši si někam zaleze, zato Hugo děti miluje. Můžou ho tahat za uši, mazlit, dělat kdoví co a ta trubka je šťastná. Kdyz bylo neteří 10 měsíců, sebrala mu jeho mrkev a zacala ji jist a jen sedel a koukal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.10.12 07:55
@hnhh píše:
@IvkaH
Myslite presne jak ja mam v chovani skoro stejne dceru ted ji je necely rok a pul psa chceme tedy az ji budou dva ale uz ted krmi rybicku krmi 3 mesicniho brasku vyjimecne ho i chova. Kdyz vybereme pesjska s dobrou povahou budou na tom asi stejne jak vy s vasim psikem dekuji ;-)
a vy mate jorksirka?

Naše děti mají takového drobka malého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
29.10.12 11:31

@banánice ti malí psi jsou uštěkaní a protivní ve všech případech akorát proto, že je nikdo nevychovává, lidi si myslí, že malej pes nepotřebuje výcvik a pak to dopadá takhle, malej uřvanej ratlík, co furt jen štěká, vrčí jak magor, všechny se snaží sežrat, tahat za nohavice a kdoví co ještě…
Pes je pes, je to chytrý zvíře ale neumí vše, pes neví, že není dobrý celej den štěkat v bytě, pes neví, že v baráku se nevenčí a tak bych mohla pokračovat donekonečně, zkrátka co mu majitel povolí, to pes bude dělat. Občas mi přijde, že někteří rádoby pejskaři mají pocit, že jejich pes si po večerech čte knihy o výcviku a zázračně začne poslouchat sám…to je moje kamarádka, řve na psa, ať nemočí v baráku ale nikdy mu neukázala, kde je to teda správně. Řve na něj, ať furt neštěká ale taky mu nikdy neukázala, jak je to správně…i ti malí psi mohou být pohodoví společníci ale musí je do rukou dostat normální člověk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
29.10.12 11:43

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
přesně plně souhlasím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
29.10.12 12:04

@Verca1989 presne ako píšeš - súhlasím na 100% že pes je pre rodičov a nie pre deti. Tiež špekulujeme nad hafanom, len sa neviem odhodlať. Strašne po ňom túžim už od dieťaťa, ale toľko som si toho načítala, že mám teraz normáne strach :zed: Aby som to stíhala a bol u nás spokojný a šťastný :nevim: Osobne mám tiež veľmi zlu skúsenosť s malými psami, mám pocit že sú taký nejaký nervný. Veľký bývajú kludnejší ale zase neviem či je to ok k deťom - predsa len veľký pes môže ublížiť aj nechtiac. Okrem toho váham či ísť do toho pokial som na materskej - výhoda som doma celý deň, ale zase vstávať k dieťaťu aj k psovi - aby ma to nezabilo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
29.10.12 13:23

@martuska75 tak vyber nějaké střední plemeno a je to, dá se jich vybrat spousta :) jinak ty začátky se štěnětem asi budou těžké ale přijde mi lepší, vzít si pejska teď, když jsi na mateřské, než později, až budeš třeba v práci, to je pak ještě složitější, takhle vstaneš k dítku, tak zrovna vezmeš pejska ven vyčůrat a je to :) časem se to naučí a výcvik aspoň té základní poslušnosti se dá dělat i doma a štěně většinou chápe velmi rychle :) akorát to chce pak chodit na procházky i mezi jiné psy, aby se socializoval(a) a bude to v pohodě :) my máme 7mi měsíční mimčo, 3letého psa a na jaře si nejspíš budeme brát štěně, tak jsem zvědavá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
29.10.12 15:27

@Verca1989 no ved, preto mi to teraz vŕta v hlave. Tiež myslím že bude lepšie byť doma. K veľkosti psa - mám ešte jeden problém, lebo bude musieť byť vonku. :-( Manžel v dome psa nechce. Teda ja by som si ho vzala najradšej rovno do postele - myslím psa :-) Takže budem musieť vybereť aj s ohľadom na to. A musí to byť lahšie vychovateľné plemeno, lebo som začiatočník tak aby som zachvíľu neposlúchala ja psa a nie naopak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
29.10.12 18:08

@martuska75 tak mě napadla šeltie: http://seltie-setlandsky-ovcak.hafici.cz/ popř. třeba kokršpaněl? Já si myslím, že dobře vychovat se dá každý pes, jen to chce prostě důslednost a hlavně stát si za svým, psovi neustupovat, zkrátka být mu dobrým vůdcem smečky, pokud člověk velí špatně, pes má potřebu ho z „trůnu“ sesadit a velit sám a to je pak malér..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
29.10.12 18:23
Je to věcí názoru, je fakt, že co znám čivavu, tak je uřvaná, někteří jorci taky, ale znám hodně jorků, co jsou hodní, naše Kessinka ta neštěká vůbec. Je to záležitost výchovy. My měli 16.let pudla, ten byl báječný, hodný, nikdy nikomu nic neudělal, nevrčel, jen v zápalu hry, teta má syna našeho pudla a to je od malinka zmetek uvrčený.
@banánice píše:
Teď se na mě asi snes
e kritika ale nevadí risknu to 8o
Jorkšír a čivava je podle mě rozzuřený vysavač a ne pes. Máme doma fr. buldočka a něm boxera a ted syny 8 měsíců takže mám o zábavu postaráno. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
29.10.12 18:58

@Verca1989 dík za tipy. Nad tým kokršpanielom sme už tiež uvažovali. Tú šeltiu musím kuknúť na nete. Len mám pocit že pri každom psovi píšu že by mal byť vnútri v dome - okrem nejakých bojových ( a možno aj tam :-) ). Ako nebide niekde na konci záhrady sám v koterci, plánujem mu dať búdu niekde blízko pri nás a určite nebude uviazaný. okrem toho ked môžeme tak sme furt vonku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
29.10.12 20:40
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
29.10.12 22:31

@martuska75 moje mamka má psa kokršpaněla a fenku kokršpaněl křížený s jezevčíkem a oba jsou venku na zahradě po celý rok, akorát když jsou fakt velké mrazy, tak je berou domů do chodby ale stačí třeba i nějaká dílna nebo tak…jinak se dá bouda zateplit, dovnitř sláma na zahřátí a není problém :) my co jsme měli psy, tak někteří ani v baráku být nechtěli, tak uvidíš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný