Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@sarah1618 píše:
Nechápu ze si tady nikdo neuvědomuje ze ta kočka trpí!!! Prý v klidu… haha
Není to v klidu kočka je zavřena doma jako nějaký vězeň. Cely život v bytě. Přes týden alespoň s nejakou společnosti přes víkend úplně sama. Jo ona to vydrží však beztak jen spí
Co jiného má ta kočka asi dělat? Číst knihu nebo plést?Budete se divit ale kočka je společenské zvíře. Do bytu nepatří ale budiž když už si ji tak lidé naučili..
normální šťastná kočka má možnost honit motýly na louce a lézt na stromy…
Aha…A co všechny ty papírové kočky…kdo by je pouštěl ven.
..A v dnešní době, kdy nevíš na jakého hajzla nebo surovce může narazit?
@Venetia souhlas mame ten bily silika gel a je to fakt rozdíl oproti klasice
@Tichošlápek píše:
@Venetia souhlas mame ten bily silika gel a je to fakt rozdíl oproti klasice
Já taky…vydrží měsíc úplně bez problémů…jen vyhazu hovinka…A když je tam přes den, když jsem v práci, tak není cítit vůbec nic, jak se to v tom obali
@Tichošlápek @Venetia Taky kupujeme gelove stelivo a netvrde, ze v tom h.ovna nesmrdi, to teda jo
A jeste kdyby jich tam bylo pres vikend nekolik ![]()
@Pajka89 píše:
@Tichošlápek @Venetia Taky kupujeme gelove stelivo a netvrde, ze v tom h.ovna nesmrdi, to teda joA jeste kdyby jich tam bylo pres vikend nekolik
Ještě jsem nezkousela..ale dvě novinka uz t byla zahrabana a přišla jsem na to až při úklidu, cítít nebylo nic…To je jen těsně po akci
pak to.ty granule pohltí
Me teda vyhovuje vic to bentonitovy nez gelovy. Prave ze gelovy hovinka poradne neobalil a pak to smrdelo
.
Jinak kdyz to jde, berem kocky s sebou, kdyz to nejde zaridime kocce obden navstevu od kamaradky/sousedky… zalezi i na povaze kocky. Nektery nesnasi cestovani a zmeny prostredi, nektery nesnasi samotu pripadne cizi lidi.
Ze je kazdy kocce lip venku je blbost… mame ceskou smesku, ktera uz od kotete dava jasne na jevo, ze to je kocka DOMACI. Vyleze max na zaprazi, kdyz ji dame dal do zahrady, proplizi se travou a mnouka na dvere
. A to nemluvim u siamkach, nahacich a pod.
Mám 4 kočky, jednou za rok jezdim na celodenní zájezd, 5:00 - 23:00 mimo byt, nechavam 4 kočičí toalety, několik misek se suchým jídlem a kyblik s vodou. Po návratu nahrábáno ve všech toaletách a kočky naštvaný. Jinak nic. Uvádím jen, ze by mohlo odpovídat jedinci na dva dny. Pokud ma kočka jídlo, piti, hrabani, tak vydrží. Stejně celej den chrapou a dobra jsem jim jen když se ometam kolem kuchyňské linky a na podrbani když se jde spát. Některé kočky škodí, ale pokud jezdite pravidelně, zvykne si.
@Venetia píše:
Aha…A co všechny ty papírové kočky…kdo by je pouštěl ven...A v dnešní době, kdy nevíš na jakého hajzla nebo surovce může narazit?
No právě papírová kočka. Ta kočka asi nechtěla být papírová objíždět výstavy a být doma držena jak v akvariu. Myslím ze by si rada zaskotacila na louce či v lese. Samozřejmě ne u hlavní cesty.
@kotyk píše:
@sarah1618 Jasně, vypusťme kočky a psi do lesů.
Nevím proč ten sarkasmus, ale budiž
jak by se vám líbilo už nikdy více nevyjít z bytu?
@sarah1618 píše:
Nevím proč ten sarkasmus, ale budižjak by se vám líbilo už nikdy více nevyjít z bytu?
Muj nazor je, ze ty kocky netrpi. Pokud se jim clovek venuje, pokud maji hracky, skrabadla, nebo partaka do paru. Samozrejme ne treba v garsonce. To je stejny, jako kdyz lidi pyskujou, ze v panelaku jsou psi nestastny. Nemam ten pocit. Vzdycky jsem si rikala, co muj pes dela, kdyz jsem v praci, ted delam asi 14 dni z domova a vidim co dela - regulerne celej den chrape. Chodime normalne ven, hraje si, rozhodne nevypada, ze by stradala.
edit - chrape i hlasite. A kolikrat do ni musim drcnout, aby se posunula.
@sarah1618 hele ja to kocce od mala umoznuju a garantuju ti ze o zadny skotaceni venku fakt nestoji. Kocour byl z jinyho testa, ten si vylety na zahradu uzival, ale kocicka je proste kocicka domaci a nikdo ji to nevymluvi
.
@sarah1618 píše:
No právě papírová kočka. Ta kočka asi nechtěla být papírová objíždět výstavy a být doma držena jak v akvariu. Myslím ze by si rada zaskotacila na louce či v lese. Samozřejmě ne u hlavní cesty.
Ale je…A už to není ta venkovní kocka s pudy, je prostě domácí…taky mají lidí kočky ve městě a tam těžko můžou chodit ven
@Venetia Ono i ve městě může být kočka „venkovní“. Soused měl kočičí dvířka k balkonu v přízemí a druzí sousedi měli takovou plošinovku. Z řadovek taky běhala po okolí spousta koček. Jedna z našich koček ochotně chodila ven, teda jen na vodítku a zásadně jen k jednomu určitému stromu (na jinej se nevydrápal), kde se venčila
Moje mamka znuděně hulící cígo s vodítkem mizejícím ve větvích je obrázek, který se nedá zapomenout.
@sarah1618 Ve chvíli, kdy někdo navrhuje, že by kočky domácí měly běhat pro své blaho po lesích, tak si nic jiného nezaslouží. Ale je hezké, že alespoň nemusí běhat u hlavní cesty.