Existuje mini druh morčátka?

Caty
2.11.12 14:49

Existuje mini druh morčátka?

Ahoj holky, neznáte někdo nebo nemáte nějaký malý druh morčátka? Ne o moc větší než zlatý křeček dospělý třeba?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
2.11.12 14:53

No to asi ne…ale jsou mega morcata velky jako kralik :-D jestli chces neco prtavyho tak asi jen krecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.11.12 15:12

Nemyslím… některá jsou větší a některá drobnější, ale jako křeček určitě ne.
Naše má 1,2kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
2.11.12 15:14

A nemáte foto toho 1,2 kg velkého? :-) Manžel chce povolit jen křečka a já chci morče a on ne že je to velký a smrdí :-)

• Citovat
  • Upravit
24798
2.11.12 15:14

@mikitaa Jo, to jsou cuy morčata… někdo je chová na maso místo králíků - netrpí tolik na nemoce všelijaké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.11.12 15:19

Nevím, co z toho poznáš :mrgreen:

I když je mohem větší, morče smrdí mnohem méně než křeček! Při pravidelném čistění klece prakticky vůbec, fakt.
Je to nesrovnatelné, křeček je protiva, co ve dne spí a v noci dělá rambajz.
Morče v noci spí a rambajz dělá ve dne :lol:, hlavně když někdo otevře ledničku nebo něčím zachrastí :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2716
2.11.12 15:20

@Caty bohužel, žádný mini druh morčátek neexistuje. Samičky bývají drobnější, ale zas by neměly být samotné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.11.12 15:23

To jo, měly by být aspoň dvě morčata. My si koupili samičku, že bude mít jednou miminka a jednu zas samičku si necháme a budou ty dvě spolu. Přijel ženich, moc se k sobě neměli… A ejhle, naše samička měla pindíka taky 8o
Tak je chudák sám, zkoušela jsem ho dát ke dvěma různým zas samečkům (furt mláďata mít nechci…), ale už to nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3239
2.11.12 15:50

@Caty vetsinou ty s papirama, dlouhosrsta byvaji drobnejsi vypadaji velka ale to jsou jen ta chlupiska. domaci morce, kratkosrste byva vetsi. Pro deti morce bude 100× lepsi nez krecek, morcata nejsou agresivni a nekousou, meli jsem oboje a krecek mi smrdel mnohem vic. Morce vic reaguje na zvuky, jak uz nekdo psal, lednice, krajeni na prkenku http://www.dailycavy.cz/…/propet3.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
2.11.12 18:52

Holky děkuju moc. No dám to přečíst manžovi. :mrgreen: Snad poleví, hihi
S morčátkem se aspoň něco dá, ale křečík prchal no a dcerka ho za asystence tchýně rozmačkala :,( :cert: já jsem u toho nebyla ani manža a vyndala ho malý, ale jaksi tohle moc nezvládla no.

• Citovat
  • Upravit
24798
2.11.12 19:14

Měla jsem zlaté křečky, džungarské křečíky, i křečíka roborowského a pro děti je jednoznačně lepší to morče.
Ve srovnání s křečkem opravdu nesmrdí, když včas nevyčistím klec, jde cítit spíše ta vlhká podestýlka (jako mokré dřevo…) než nějaký zvířecí smrádek.
Jediná tak nevýhoda ve vztahu k dětem, že mají docela drápky - nedrápou schválně, ale dětem to asi může být nepříjemné - aspoň ho neumačkají.
Jinak mě nic nenapadá.
Jednou Majdu kousnul, když mu dávala přes mříže mrkev a morče to vzalo i s prstem :roll:, vysvětlili jsme, z ruky už nekrmí a dobrý :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
2.11.12 19:40

No játaky měla roborocského, džungaráčka i syrského. Dcerka si křečíka moc neužívala, hlídala jsem pořád aby ho neumačkala, nedávala jsem jí ho moc do ručky, proto bych po zkušenosti kdy ho chudinka umáčkla raději morčátko a nebo králíčka. Ale ten je náročný hodně na prostor a chce výběh a to máme 2 pejsky, tak moc nepůjde asi no.

• Citovat
  • Upravit
Caty
4.11.12 18:08

Holky, tak nakonec máe doma tedy morčátko, hnědo čérné hladké a je děsně mazlivý :hug:

• Citovat
  • Upravit
3239
4.11.12 18:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
4.11.12 19:45

No, původně jsem myslela, že seženu nějaké z chovu, ale pak jsem se na to vykašlala a objela tři pet shopy a odvezla si hnědáčka :-) Je miloučkej, dcerka ho má na klídně, morče leží a nechává se hladit. Je to lepší volba než křeček. Dík moc za rady holky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný