Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No to asi ne…ale jsou mega morcata velky jako kralik
jestli chces neco prtavyho tak asi jen krecka.
Nemyslím… některá jsou větší a některá drobnější, ale jako křeček určitě ne.
Naše má 1,2kg.
A nemáte foto toho 1,2 kg velkého?
Manžel chce povolit jen křečka a já chci morče a on ne že je to velký a smrdí ![]()
@mikitaa Jo, to jsou cuy morčata… někdo je chová na maso místo králíků - netrpí tolik na nemoce všelijaké.
Nevím, co z toho poznáš ![]()
I když je mohem větší, morče smrdí mnohem méně než křeček! Při pravidelném čistění klece prakticky vůbec, fakt.
Je to nesrovnatelné, křeček je protiva, co ve dne spí a v noci dělá rambajz.
Morče v noci spí a rambajz dělá ve dne
, hlavně když někdo otevře ledničku nebo něčím zachrastí ![]()
@Caty bohužel, žádný mini druh morčátek neexistuje. Samičky bývají drobnější, ale zas by neměly být samotné…
To jo, měly by být aspoň dvě morčata. My si koupili samičku, že bude mít jednou miminka a jednu zas samičku si necháme a budou ty dvě spolu. Přijel ženich, moc se k sobě neměli… A ejhle, naše samička měla pindíka taky ![]()
Tak je chudák sám, zkoušela jsem ho dát ke dvěma různým zas samečkům (furt mláďata mít nechci…), ale už to nešlo.
@Caty vetsinou ty s papirama, dlouhosrsta byvaji drobnejsi vypadaji velka ale to jsou jen ta chlupiska. domaci morce, kratkosrste byva vetsi. Pro deti morce bude 100× lepsi nez krecek, morcata nejsou agresivni a nekousou, meli jsem oboje a krecek mi smrdel mnohem vic. Morce vic reaguje na zvuky, jak uz nekdo psal, lednice, krajeni na prkenku http://www.dailycavy.cz/…/propet3.jpg
Holky děkuju moc. No dám to přečíst manžovi.
Snad poleví, hihi
S morčátkem se aspoň něco dá, ale křečík prchal no a dcerka ho za asystence tchýně rozmačkala
já jsem u toho nebyla ani manža a vyndala ho malý, ale jaksi tohle moc nezvládla no.
Měla jsem zlaté křečky, džungarské křečíky, i křečíka roborowského a pro děti je jednoznačně lepší to morče.
Ve srovnání s křečkem opravdu nesmrdí, když včas nevyčistím klec, jde cítit spíše ta vlhká podestýlka (jako mokré dřevo…) než nějaký zvířecí smrádek.
Jediná tak nevýhoda ve vztahu k dětem, že mají docela drápky - nedrápou schválně, ale dětem to asi může být nepříjemné - aspoň ho neumačkají.
Jinak mě nic nenapadá.
Jednou Majdu kousnul, když mu dávala přes mříže mrkev a morče to vzalo i s prstem
, vysvětlili jsme, z ruky už nekrmí a dobrý ![]()
No játaky měla roborocského, džungaráčka i syrského. Dcerka si křečíka moc neužívala, hlídala jsem pořád aby ho neumačkala, nedávala jsem jí ho moc do ručky, proto bych po zkušenosti kdy ho chudinka umáčkla raději morčátko a nebo králíčka. Ale ten je náročný hodně na prostor a chce výběh a to máme 2 pejsky, tak moc nepůjde asi no.
Holky, tak nakonec máe doma tedy morčátko, hnědo čérné hladké a je děsně mazlivý ![]()
No, původně jsem myslela, že seženu nějaké z chovu, ale pak jsem se na to vykašlala a objela tři pet shopy a odvezla si hnědáčka
Je miloučkej, dcerka ho má na klídně, morče leží a nechává se hladit. Je to lepší volba než křeček. Dík moc za rady holky
Ahoj holky, neznáte někdo nebo nemáte nějaký malý druh morčátka? Ne o moc větší než zlatý křeček dospělý třeba?