Štěně pořád čůrá doma

Anonymní
5.10.23 18:57

Štěně pořád čůra doma

Zdravím, mám doma prvního pejska. Máme ho už měsíc, štěňátko má 3 měsíce a pořád čůra, kde si zachce. Uměl na plénu, ale co ho chodím venčit, tak přestal.
Když vezmu do ruky ráno vodítko, tak se počůra. Když si s ním někdo hraje nebo ho hladí čůra. Chodím s ním 6× denně i v noci a chválím ho, odměňuji ho aby si pamatoval, že venku má vykonat potřebu.
Doma, když se počůra opakuji, že nesmí a přísným hlasem se snažím, aby věděl že to je špatně.
Nemáte někdo radu co mužů udělat více, aby nečůral doma a hlavně ráno, když vidí vodítko?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5889
5.10.23 19:01

Když se vyčůrá doma, tak okamžitě s ním ven. A venku chválit a chválit. Ještě má nárok. A sledovat. Většina psů si najde i způsob, jak si říct. Náš si třeba sedl ke dveřím a jiný přešlapoval a kňoural( přirovnala bych to ke stepujícímu člověku u dveří obsazeného wc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
5.10.23 19:42

Je ještě maličkatý, pejsci se naučí ven dřív, ale naše fenka ještě v pěti měsících čůrala doma. Pak ji to docvaklo ze dne na den, uvědomila si, že chce značkovat venku. Ráno jsem vždycky psa vzala z pelechu, nenechala ho vstát, to by se právě počůral mimo pelech, vyběhla jsem ven rozcuchaná a v županu, tam se pes vyčůral, dala jsem pamlsek a šla se upravit domů. A to jsme bydleli na panelákovém sídlišti :D no a že čůrá při hlazení, je prostě normální. Má radost. Dej mu čas a nechtěj po něm stoprocentní výkony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
5.10.23 19:42

Jezis. 6×? Malo. Stenata curaj, kdyz dokoncej nakou cinnost. Dohrajou si, nazerou se, probudej se. Okamzite s nim ven.
Cura v rozruseni, normalka. Nasi koze ted bude rok a obcas si jeste z nekoho ucurne radosti.
Zadny extra karani neprovozujte, to je k prdu. V klidu rikat to ne, fuj a tak podobne.
Rano nebrat voditko ale popadnout stene do naruce a honem ven s nim, polozit az na trave. A pak pripnout voditko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
5.10.23 19:44

6× denně není zas tolik. Já běhávala vždycky když se štěně probudilo a vstalo. Většinou po dvou hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
5.10.23 20:34
@Anonymní píše:
Zdravím, mám doma prvního pejska. Máme ho už měsíc, štěňátko má 3 měsíce a pořád čůra, kde si zachce. Uměl na plénu, ale co ho chodím venčit, tak přestal.
Když vezmu do ruky ráno vodítko, tak se počůra. Když si s ním někdo hraje nebo ho hladí čůra. Chodím s ním 6× denně i v noci a chválím ho, odměňuji ho aby si pamatoval, že venku má vykonat potřebu.
Doma, když se počůra opakuji, že nesmí a přísným hlasem se snažím, aby věděl že to je špatně.
Nemáte někdo radu co mužů udělat více, aby nečůral doma a hlavně ráno, když vidí vodítko?

6 krát denně v tomto věku je velmi málo. První měsíce jsme chodili i několikrát za hodinu. Jakmile vstala, jedla, pila, začala se jen trošku divně chovat, tak rychle ven. Přišlo mi to ze začátku nekonečné, ale ono to štěně to najednou pochopí a zjistíš, že už vydrží v pohodě. U nás bylo zajímavé, že když tu byla sama, byla v ohrádce tam neudělala nikdy nic a to tam byla třeba 4 hodiny. Ale jakmile byla mimo, tak čůrala klidně co půl hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.10.23 21:50

Doma curani nekomentovat vubec a rano vzit nejdriv stene do naruce a az pak sahnout po voditku. A jit curat hned, jak vstanes (zadne cesani a snidane).

Je to jeste mrnavy mrne. Vzit si ho az v tech 3 mesicich by bylo lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.23 23:59

No, to 6× je orientační. Chodím s ním okolo baráku klidně i hodinu. Ráno jdu bez podprdy, nevyčištěné zuby v pyžamu. Čtyři patra sejdu. Ale někdy to výjde za den tak jak jsem psala 6×, chodím s ním jedině já doma, nikdo jiný.
Chápu, že je malé a chce to čas, ale taky poslouchám jen to, že pořád doma čůra.

• Citovat
  • Upravit
34322
6.10.23 01:46
@Anonymní píše:
No, to 6× je orientační. Chodím s ním okolo baráku klidně i hodinu. Ráno jdu bez podprdy, nevyčištěné zuby v pyžamu. Čtyři patra sejdu. Ale někdy to výjde za den tak jak jsem psala 6×, chodím s ním jedině já doma, nikdo jiný.
Chápu, že je malé a chce to čas, ale taky poslouchám jen to, že pořád doma čůra.

No tak jasny, ze kdyz nejsi zrovna doma, stene se vzbudi a nikdo s nim nejde, tak se pocura.
Tak at ten nekdo zvedne zadek a dojde s nim nebo at si nestezuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
6.10.23 05:05

Neboj, nauci se to..my mame 3,5 mesicni stene a asi jsme meli stesti od zacatku nebo to bylo fakt tim, ze sem ji hned po spani, po jidle vzala ven, protoze se za ten mesic a pul pocurala parkrat.Ted uz strasne dlouho nic, tak sem si rikala, ze mame vyhrano a predevcirem se pocurala hodinku po vyvenceni, maji jeste narok :) V noci krasne vydrzi, to jdu v pul 8 a pak rano v 6,kdyz vstavam do prace.Rano ji capni do ruky a neukazuj voditko, pripni ho az venku :dance: dojde jim to, jsou to jeste mimina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.10.23 05:30

Příklad jak psa si má pořizovat celá rodina.
Tak ať ten nadávač jde venčit. Je to ještě prcek.

My tedy 5- 6× denně venčíme dospělé psy. Se štěňata klidně co 30 minut, než se naučí a zvyknou. V noci několikrát, jeden s nima spí v obýváku a registruje pohyb ( t. j.vybíhá ) a taky ne vždy to vyjde.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
6.10.23 05:53

@gargamelinka 10 hodin mi na 3,5 měs štěně přijde dost.
My tedy i dospělé psy venčíme 22.00 a pak ve 4.00 kdy vstáváme. Pak s nimi ještě jde syn v 7.00 než jde do školy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.10.23 08:51

Dneska jsem vyzkoušela vzít toho “prcka” do náruče hned ráno, vodítko jsem připla až venku a nepočůral se, vydržel 😁.
Což mám radost z toho, že to zabralo ❤.
Určitě to chce čas, taky si myslím ale to těžko někomu vysvětlit jinému.

• Citovat
  • Upravit
16
6.10.23 11:41

Já moc na psy v bytě nejsem přesně z tohoto důvodu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
8.10.23 19:18

@kocourGarfield vydrzi v pohode, tak ji nebudu budit :palec: kdyby mela problem, tak se doma pocura, ale ona fakt spi jak spalek a ja ji rano musim z postele tahat, spala by dal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný