Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Když se vyčůrá doma, tak okamžitě s ním ven. A venku chválit a chválit. Ještě má nárok. A sledovat. Většina psů si najde i způsob, jak si říct. Náš si třeba sedl ke dveřím a jiný přešlapoval a kňoural( přirovnala bych to ke stepujícímu člověku u dveří obsazeného wc).
Je ještě maličkatý, pejsci se naučí ven dřív, ale naše fenka ještě v pěti měsících čůrala doma. Pak ji to docvaklo ze dne na den, uvědomila si, že chce značkovat venku. Ráno jsem vždycky psa vzala z pelechu, nenechala ho vstát, to by se právě počůral mimo pelech, vyběhla jsem ven rozcuchaná a v županu, tam se pes vyčůral, dala jsem pamlsek a šla se upravit domů. A to jsme bydleli na panelákovém sídlišti
no a že čůrá při hlazení, je prostě normální. Má radost. Dej mu čas a nechtěj po něm stoprocentní výkony.
Jezis. 6×? Malo. Stenata curaj, kdyz dokoncej nakou cinnost. Dohrajou si, nazerou se, probudej se. Okamzite s nim ven.
Cura v rozruseni, normalka. Nasi koze ted bude rok a obcas si jeste z nekoho ucurne radosti.
Zadny extra karani neprovozujte, to je k prdu. V klidu rikat to ne, fuj a tak podobne.
Rano nebrat voditko ale popadnout stene do naruce a honem ven s nim, polozit az na trave. A pak pripnout voditko.
6× denně není zas tolik. Já běhávala vždycky když se štěně probudilo a vstalo. Většinou po dvou hodinách.
@Anonymní píše:
Zdravím, mám doma prvního pejska. Máme ho už měsíc, štěňátko má 3 měsíce a pořád čůra, kde si zachce. Uměl na plénu, ale co ho chodím venčit, tak přestal.
Když vezmu do ruky ráno vodítko, tak se počůra. Když si s ním někdo hraje nebo ho hladí čůra. Chodím s ním 6× denně i v noci a chválím ho, odměňuji ho aby si pamatoval, že venku má vykonat potřebu.
Doma, když se počůra opakuji, že nesmí a přísným hlasem se snažím, aby věděl že to je špatně.
Nemáte někdo radu co mužů udělat více, aby nečůral doma a hlavně ráno, když vidí vodítko?
6 krát denně v tomto věku je velmi málo. První měsíce jsme chodili i několikrát za hodinu. Jakmile vstala, jedla, pila, začala se jen trošku divně chovat, tak rychle ven. Přišlo mi to ze začátku nekonečné, ale ono to štěně to najednou pochopí a zjistíš, že už vydrží v pohodě. U nás bylo zajímavé, že když tu byla sama, byla v ohrádce tam neudělala nikdy nic a to tam byla třeba 4 hodiny. Ale jakmile byla mimo, tak čůrala klidně co půl hodiny.
Doma curani nekomentovat vubec a rano vzit nejdriv stene do naruce a az pak sahnout po voditku. A jit curat hned, jak vstanes (zadne cesani a snidane).
Je to jeste mrnavy mrne. Vzit si ho az v tech 3 mesicich by bylo lepsi.
No, to 6× je orientační. Chodím s ním okolo baráku klidně i hodinu. Ráno jdu bez podprdy, nevyčištěné zuby v pyžamu. Čtyři patra sejdu. Ale někdy to výjde za den tak jak jsem psala 6×, chodím s ním jedině já doma, nikdo jiný.
Chápu, že je malé a chce to čas, ale taky poslouchám jen to, že pořád doma čůra.
@Anonymní píše:
No, to 6× je orientační. Chodím s ním okolo baráku klidně i hodinu. Ráno jdu bez podprdy, nevyčištěné zuby v pyžamu. Čtyři patra sejdu. Ale někdy to výjde za den tak jak jsem psala 6×, chodím s ním jedině já doma, nikdo jiný.
Chápu, že je malé a chce to čas, ale taky poslouchám jen to, že pořád doma čůra.
No tak jasny, ze kdyz nejsi zrovna doma, stene se vzbudi a nikdo s nim nejde, tak se pocura.
Tak at ten nekdo zvedne zadek a dojde s nim nebo at si nestezuje.
Neboj, nauci se to..my mame 3,5 mesicni stene a asi jsme meli stesti od zacatku nebo to bylo fakt tim, ze sem ji hned po spani, po jidle vzala ven, protoze se za ten mesic a pul pocurala parkrat.Ted uz strasne dlouho nic, tak sem si rikala, ze mame vyhrano a predevcirem se pocurala hodinku po vyvenceni, maji jeste narok
V noci krasne vydrzi, to jdu v pul 8 a pak rano v 6,kdyz vstavam do prace.Rano ji capni do ruky a neukazuj voditko, pripni ho az venku
dojde jim to, jsou to jeste mimina
Příklad jak psa si má pořizovat celá rodina.
Tak ať ten nadávač jde venčit. Je to ještě prcek.
My tedy 5- 6× denně venčíme dospělé psy. Se štěňata klidně co 30 minut, než se naučí a zvyknou. V noci několikrát, jeden s nima spí v obýváku a registruje pohyb ( t. j.vybíhá ) a taky ne vždy to vyjde.
@gargamelinka 10 hodin mi na 3,5 měs štěně přijde dost.
My tedy i dospělé psy venčíme 22.00 a pak ve 4.00 kdy vstáváme. Pak s nimi ještě jde syn v 7.00 než jde do školy.
Dneska jsem vyzkoušela vzít toho “prcka” do náruče hned ráno, vodítko jsem připla až venku a nepočůral se, vydržel 😁.
Což mám radost z toho, že to zabralo ❤.
Určitě to chce čas, taky si myslím ale to těžko někomu vysvětlit jinému.
@kocourGarfield vydrzi v pohode, tak ji nebudu budit
kdyby mela problem, tak se doma pocura, ale ona fakt spi jak spalek a ja ji rano musim z postele tahat, spala by dal..
Zdravím, mám doma prvního pejska. Máme ho už měsíc, štěňátko má 3 měsíce a pořád čůra, kde si zachce. Uměl na plénu, ale co ho chodím venčit, tak přestal.
Když vezmu do ruky ráno vodítko, tak se počůra. Když si s ním někdo hraje nebo ho hladí čůra. Chodím s ním 6× denně i v noci a chválím ho, odměňuji ho aby si pamatoval, že venku má vykonat potřebu.
Doma, když se počůra opakuji, že nesmí a přísným hlasem se snažím, aby věděl že to je špatně.
Nemáte někdo radu co mužů udělat více, aby nečůral doma a hlavně ráno, když vidí vodítko?