Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
chtěla bych se zeptat jestli se někomu stalo, že by po kastraci feny, zůstala štěněcí srst fence???Vet. nás upozornil na tuto možnou komplikaci a já nevím jak si to vyložit???Máme papillona a byla bych nerada kdyby se neosrstila tak jak má. Nějak mě to nenapadlo se ho zeptat v ordinaci ![]()
Děkuji
Ahoj já nechala na radu veterináře fenku kastrovat před prvním háráním a štěněčí srst jí zůstala. Neosrstila se jako dospělá a má spíše takové chmíří. Mám kavalírku.
Dobrý den,
nekastrujte fenečku před 1. háráním. Fenky by se měly kastrovat nejdříve až po 1. roce. Fenečka může celkově „zakrnět“ a „znehodnotit“ povahou, skladbou těla. atd.
Nevim nevim, nechala jsem fenku westika kastrovat v 6,5 letech a srst na hrbete ji dost zhoustla, najednou ma hodne takove te chmyrove podsady, takove jemne chloupky. To si zas zavarim zapesti na trimovani ![]()
@kytka007 mám fenečku boloňáčka barevnýho… kastrovaná není ale do budoucna s tím počítám, už jí je přes rok:-)
Chtěla bych se zeptat na to trimování- co přesně pořídit, koukala jsem, že jsou všude různě i napodobeniny a nefungují..
@Terulisekk To se poptej nejakyho zkusenyho chovatele bolonacku. Ja tu nasi cacoru normalne vodim do salonu ke zname. Nadherne mi ji ostriha + takova ta technicka udrzba jako drapky, analky, usi. Ale pani mela bohuzel operovane karpaly a uz trimovat nechce. Takze ja si poridila trimovaci hrablo od trixie a trimovaci nuz teze znacky. To vse na jeji doporuceni a ona me to pak naucila. Jde o to vytahovani te odumrele srsti. Nevim, jak bolonackum, westikum to samo nepada. Trimuju jen na hrbete, aby tam mela tu hrubou srst, jinde se mi to nelibi. V Italii jsem poznala Americanku, co trimovala westy komplet. Chudaci.
@kytka007 No, my chodíme stříhat každý tři měsíce, ale máme problém, že si nechce nechat stříhat drápky- jednou jí holička střihla a od té doby to prostě nejde, tak nevíme jak na ní, občas se sem tam povede jeden, dva když spí, ale to se hned probudí a s vyděšeným výrazem a stáhnutým ocáskem zdrhá..
Ale jinak chlupy jí sami nevypadávají, takže se zkusím optat a dyžtak pořídím.. má ty chlupy šílené- kdyby nebyla ostříhaná na krátko, tak jí musim česat pětkrát denně aby to neměla zacuchaný ![]()
@Terulisekk Ta pani v salonu je teda pres drapy machr. Ta nase se doma v zadnym pripade nenecha. Skrabe, pisti, zdrha. Pritom jsme ji skutecne nikdy neublizili, ani pani v salonu ji nikdy neporanila. Jsem vzdy u toho celou dobu, takze to vim. Jak ji mohla holicka prosim te strihnout? Ona ji ty drapky striha nuzkama?
@kytka007 špatně jsem to napsala:-).. nene, střihá je těma normální na psi, ale ustřihla jí ho moc a stříkala jí z toho krev, protože se Kika hnula… no a od té doby problém a cuká s pacičkou hned co jí na ní někdo šáhne… skoro se ani česat nenechá ![]()
a kam jezdíte stříhat… kdyby to bylo poblíž mě, tak bych to zkusila, protože už fakt nevím co s ní, ty přední má fakt dlouhý
@Terulisekk Kyjov. Kdybys to mela pobliz, dala bych ti kontakt. Ale ta pani je fakt hodne zasekana, je sikovna, jezdi k ni lidi i z daleka. Navic neni vubec draha.
Na ty drapy mi ukazovala takovou vodicku, co by pouzila, kdyby strihla moc, aby zastavila krvaceni. To se teda nastesti u nasi psindy nestalo nikdy. Ona u toho dela sileny tyjatr. Jakoby ji chtela odcvaknout cele tlapky ![]()
@kytka007 - No, já jsem ze středních čech, tak budu hledat dál..ale děkuji