Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, snad mi pomůžete s mým problémem.
Doma mám domácí kočku - 9 měsiční. Chystáme se na kastraci už možná tento měsíc. Včera jsem si u své kočky všimla, že přizavíra 1 oko a má ho zelené. Nehnisá, nic z něho neteče. Takže si myslím, že to infekce nebude. Domá mám knížku o kočkách, a v ní jsem přečetla, že tento proéblém kočky mývají, ale po čase to přejde a nepotřebuje to žádné ošetření. Nevím jestli je to přesně můj problém. Nemůžu se na kočku dívat, je mi jí úplně líto
to stejné se nám stalo už kdysi, a pak bylo všechno OK. Jak jsem tak zjišťovala informace, tak mě napadlo, že je to možná Tapetum Lucidum - odraz od kočičího oka. Teď jsou u nás bouřky, tak možná, že kočka viděla blesk, a odrazilo se jí to od oka. Oko jsem ji vytřela heřmánkem. Myslíte, že ji můžu dát i oční kapky a mastičku? Chtěla bych se zeptat jestli můžu na kočku použít mastičku „Ophthalmo - Framykoin“ nebo „Iphthalmo - septonex“. Děkuji.
P. S. Stalo se to někdy i vašim kočkám? ![]()
Ty kapky ne, ale borovou vodu, nebo heřmánkový čaj na gázu a kápnout a otřít
@renda81 Heřmánkem jsem to už dělala, ale ta borová voda mě zajímá. Je účinná?
No moje babi vždycky vytírala oči kočkám tímhle každou chvíli s nima něco měli, a je vhodná i pro malinký děti, ale někdo říkal že už ji v lékárně nemaj jen v lékárnách u porodnice tak nevím zkus se poptat a když nebude tak ti něco podobného doporučí
@renda81 Záleží kde bydlíš. U nás v lékárně asi bude, protože si myslím, že to tam kupovala jedna paní, která bydlí blízko u našeho domu. Zatím ji budu oba očka čistit heřmánkem a zítra možná zajdu do lékárny pro tu borovou vodu. Díky za tip. ![]()
@Micinka123 nemáš zač ale včera tady psaly holky o miminku že má něco očičkem tak že jí nemohou sehnat, ať je kočička v pořádku
Na borovou vodu u zvířat pozor - je hodně ostrá - měla by se ředit s vodou
Nějak nechápu, co má kočička zelené, když to není hnis
? Myslíš barvu duhovky?? Jinak kapky borovou vodu nebo opthalmo-s. klidně kápni, borová voda vyčistí, opt. hl. léčí. Mastičku bych nedávala, jestli je oko suché a čisté. Přivírání může znamenat i nějakou nečistotu v oku, třeba chloupek.
@Hřiběnka Ano, myslím duhovku, prostě uprostřed oka. Vždy jak v noci kočkám svítí oči, tak takhle to má i přes den, ale jen to jedno očičko. Teď nevím, dnes v noci u nás byla bouřka, tak možná se koukla do blesku.
Četla jsem takový článek, že jak se odrazí nějaké světlo od kočičího oka, tak to tohle pak zpusobí…
@jajinkap Pokud je ostrá, tak proč se tím může vytírat i očka od miminek. Naše babča, to taky používala pro malé děti ![]()
K tomu ještě obrázeček jak to vypadá. Vypadá to úplně takhle, ale má takové jenom 1 očko a prozatím ho teď slabě přizavírá.