Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@smile_xxx píše: Více
oki, tak když k ní přijela deratizační firma, tak to určitě všichni ostatní obyvatelé mohli vidět, tak není na místě jakési tajení před ostatními - navíc štěnice přelézají, tak vystříkání jedné bytovky nic neřeší
@klarkavelika píše: Více
ti ostatní obyvatelé jsou slepí, že neviděli auto deratizační firmy
Štěnice jsou i v pětihvězdičkových hotelech. To není žádná ostuda. Klidně se ti do bytu dostanou s nábytkem, přineseš si je z dovolené v kufru, těch možností je spousta. Štípance jsou prý vždycky aspoň dva za sebou. Určitě to nahlaš, kdyby se to objevilo ve více bytech, aby objednali plošnou deratizaci. @smile_xxx nemyslím, že by byla hned nutná plošná. Ona je to taky dost drahá sranda. U nás je měl soused, ihned jak to zjistil, objednali si deratizátora a bylo to opravdu jen v tom jednom jediném bytě. I jemu řekli, že není nutné celý barák stříkat, když jinde nejsou.
@klarkavelika píše: Více
a když máš občas jeden pupínek, nikdy dva, a ještě to ani nesvědí, tak to štěnice ani nejsou - je to tvá psychika
@stinga píše: Více
Už toho nech. Opět spamuješ diskuzi svými nesmyslnými dotazy. Vůbec nevíš, jak to chodí a pořád se do těchto diskuzí cpeš a k tématu nemáš nikdy nic.
@stinga píše: Více
Někdo ani neví, že existuje nějaký metodický pokyn, vůbec se do toho nepleť, já tady píšu k tématu a Tobě po tom nic není. Neobtěžuj a nestarej se o to, o co nemáš.
@Buba mara píše: Více
Ddd firmy se v tomto strašně různí, někteří by hned stříkali celý panelák, někteří do kříže a někteří tvrdí, že je třeba vystříkat jen postižený byt.
Nicméně i člověk z toho jednoho postiženého bytu chodí po společných prostorech paneláku/bytovky.
Pokud nevystříkají i chodby a okolní byty, nikdy se těch potvor nezbavíte. Nahlas to SVJ nebo družstvu!
@klarkavelika Pokud si nejsi jistá, zda jste ten ksindl domů dotáhli vůbec vy, tak to nahlaš tuplem, vůbec to nemusí být od vás, ale od člověka, který nemá na pokousání reakci nebo o tom neví nebo ví a kašle na to, což je úplně ten nejhorší případ.
Pokud jsi to dotáhla Ty ať už jakýmkoliv způsobem, tak za to nemůžeš, to je to stejné, jako domů dotáhnout třeba covid, prostě nešťastná a nepříjemná náhoda.
@stinga pan říkal že už to mohlo být v červenci z dovolené, že se rádi schovávají klidně i rok, ale navazovalo mi to na ten nový nábytek, tak jsi prostě nejsem jistá. Vůbec nechápu takový rejpali jako Vy, určitě s radostí v krabičce s mašličkou jsem jsi se domů nepřinesla
![]()
A ten nábytek jsi získala od popelnic nebo z druhé ruky?
Do nového nábytku se štěnice nemají jak dostat.
@pipa.k na to mi právě taky řekli, že už pár případů měli, že jsi auta půjčujou třeba na stěhování a tak, že ta možnost je tam taky, prostě nevím buď to opravdu bylo s te dovolené a vylezlo to opravdu náhodně když se nábytek postavil, nebo to fakt nemusí být od nas.
@smile_xxx Jenže víš co je problém? Kromě ceny teda. Máš panelák, kde je 99 bytových jednotek. To znamená, že z těch 99 rodin musí být ten den někdo doma. Přitom tam máš lidi, kteří jsou třeba zrovna na dovolené nebo tam vůbec nebydlí a podobně. Prostě do všech bytů se nedostanou. Další věc je, že se to většinou plynuje. To znamená, že do toho ošetřeného bytu se dva dny nesmí. A vystěhuj takhle nájemníky na dva dny někam. Někdo nemá ani kam jít. Není divu, že se pak správa domu do takové akce zrovna nehrne.
Buď úplně v pohodě. Spousta lidí z mého okolí mělo štěnice. Nikdo to ale neřekl, až když jsem je řešila já, a řekla to kamarádce, řekla mi, že je měla taky
pak jsem to řekla v práci. Na patře mám 30 kolegů a z nich to řešili 4
a všichni se jich zbavili. Řekli to na sebe až na můj popud, když jsem řekla, co řeším. Takže klid. Dokonce si vzpomínám i jedna paní, co vede zoobutik říkala, že je měla doma. Chlap to přitáhl z práce. Prostě z toho nedělali vědu, nahlásili to na bytě a ve firmě. Lidí se boji. Brouci vyvolávají historii. Ale vem si, že jestli bydlíte v bytě a někdo to řeší potají, ten zdroj se nikdy nenajde. Tak to řekni, neboj se. Fakt o nic nejde.
Můj příspěvek ber jako doporučení, že se nemusíš bát. Fakt je to běžný. Teď je dokonce řeší jedná mami kamarádka. Máma je jak vrba a její nejlepší kamarádka ji teď volala, že je má asi doma. Tak ji nabila energii, že je to fakt běžný. Ty mrchy jsou přemnožený a doatnout je můžeš už odkudkoliv. ![]()