Sterilizace a negativní zkušenosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
240
10.12.08 11:40

sterilizace

Ahoj všechny zdravím,nejsem si jista jestli se tu podobné téma probíralo,ale zajímalo by mě co říkáte na sterilizaci.Mám v plánu za pár týdnů otěhotnět a po porodu bych si zrovna nechala provést sterilizaci,mám 30 let,měla bych tři děti a manžel má 47 let.

Máte někdo s tím zkušenosti?
Slyším na to jen špatné názory,jako zráty chuti na sex,přibrání,náladovost,návaly horka.
Myslíte,že sterilizací můžeme uspíšit přechod,který by nás třeba čekal až kolem 50.

Díky za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1713
10.12.08 11:57

Ahoj
Jedna moje známá o zákrok žádala před asi čtyřmi lety a podmínkou bylo mít za sebou tři porody a mít víc jak 35 let, ale stejně jí to neschválili a potřebovala jseště posudek, že je to nutné ze zdravotních důvodů.
Ale třeba je to teď jinak…
Jediným problémem, o kterém vím, že měla - možná ještě má - bylo, že ji to tak nějak začlo mrzet, brala se najednou jako méněcenná, co by ženská.
A sousedka, co tu kdysi bydlela, ta po sterilizaci otěhotněla, to je taky 4 roky.
Což samozřejmě neznamená, že se to stane každému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
10.12.08 13:02

tak tahle oblast mě dost zajímá. Hrozně mě štve, že má někdo rozhodovat o mém těle. Ráda bych ji podstoupila, ale nevyhovuji věkem (zatím 27) an počtem dětí (mám 2 a víc nechceme) a už vůbec ne způsobem porodu.

BOhužel to vypadá, že bude muset manžel, jinak nevim :twisted: :roll: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
10.12.08 13:16

…já jsem zapomněla napsat, že ta známá měla minimálně jednoho císaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
10.12.08 13:20

já to ale fakt nechápu. V cizině je to i normální forma ochrany a tady se s tím nadělaj ciráty - však já vím, co to znamená, jsem si toho plně vědoma, fakt nechápu…

to mam jako případně, pokud selže ochrana (kterou mi přijde zbytečné užívat, když už opravdu nechci a navíc s ní mám problém), chodit na potrat? Proti kterému jsem?

Já fakt nevim…(a ještě o tom rozhodujou chlapi - ať už o zákonu, tak většinou i o tom, zda to povolit, že…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
10.12.08 13:41

Tak já vím,že určitě čtvrté nechci,ani bych ho už nezvládla,ale pro mé štěstí si chci pořídit ještě jedno mimino.

Antikoncepce je problém,vystřídala jsem jich několik:
Začala jsem pilulkama,po prvním porodu nitroděložní tělísko(katastrofa,málem jsem vykrvácela,musela jsem jet na vyčištění),opět pilulky,pak po druhém porodu injekce(návaly horka,hysterická a protivná),pak opět pilulky,poté jsem zkusila nuvaring(vaginální kroužek,pořád jsem se dívala jestli mi někde nevypadl a taky jsem ztratila chuť na sex a vyschla jsem jak studna),nakonec poslední co beru asi 9 měs jsou náplasti Evra(není mi nic,nepřibrala jsem,nálada normál,sex dobrý,ale to svědění to je trauma,manžel mi to musel nalepit na záda kousek od lopatky,abych si to pořád neškrábala,probudila jsem ráno a okraje byly odlepené a jednou jsem ji měla do půlky odlepenou,protože jsem ji měla na ruce a na zadku) :cry:

Jelikož chci po novém roce otěhotnět tak mi tam zbývá ještě pár náplastí,ale co pak dál po porodu,zase pilulky? :?:

Manžel nepůjde na vasektomii,má strach o svoji potenci,ale mě nenutí on mi nechává vybrat.A co se týče kondomů tak to je u nás nehrozí.Jo a pokud vím tak chlap,když to chce podstoupit tak se ho nikdo neptá,kolik má dětí a kolik má let,to bude asi tím,že jsme pro život důležitější,pro nás stačí jeden chlap a hodně rodiček :lol:

Takže co ještě zbývá?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
10.12.08 13:45

Báro,rozhodují chlapi,ale oni by nešli na vasektomii,mají strach o tu jejich chloubu.

A pak když náhodou se ti to stane tak řešíš zda si to nechat,ne všechny rodiny to můžou zvládat nebo jít na potrat.

Což bych šla v krajním případě.Z potratů mám hroší kůži,nikdy jsem ho nepodstoupila,ale nedělá mi to zrovna dobře,když si to uvědomím co se tam dělá a jak se to provádí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
10.12.08 14:56

no v teoretické rovině to chlap podstoupí. Ale mělo to být v zimě a nemáme finance, takže holt později. Ale protože mi to neudělaj, nezbývá nic jiného…tož tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.12.08 19:51

Můj názor, momentálně je mi 40 pryč a když mi bylo 35 a změnila jsem gyndařku, tak se mě ptala jestli nechci podstoupit sterilizaci, když mám 4. děti. Koukala jsem na ni nechápavě, nepřipadala jsem si až tak stará a stát se může cokoliv (když jsem měla 37, syna 18. let srazilo auto-naštěstí se nic hrozného nestalo), ale v ten moment jsem si uvědomila, co kdyby nebo případ (teda ne můj), že by se rozpadlo manželství a partner by dítě chtěl. Nevím, manžel taky naráží „nemusíš investovat do pilulí“. Ptám se proč nejde on, no jo u nás dělají caviky, jak jsem četla se sterilizací u chlapa a ani u žen to není jednoduché. Musí tam být pokud chce zákrok podstoupit před věkovou hranicí, císařské řezy apod.
Nevím, před tak nezvratným řešením zůstávám obezřetná A

• Citovat
  • Upravit
6545
10.12.08 20:21

ale to je věc každýho, že? Já to za hrůzu nepovažuju. A žít život tím, že co když se něco stane dětem? (to může i na starý kolena) a co když se rozvedem a budem chtít novou rodinu - to je ale riziko a toho jsem si vědoma. A přemýšlet, že nám to nevydrží? No nevim, ale žiju tím,c o je a neřeším, co by kdyby - bo bych se zbláznila:)

Ale je fakt, že tohle si člověk fakt musí rozmyslet (jo a teda mam názor, že i když to nemusí vyjít, tak dítě lze přes CAR případně..a to si pak rozmyslím:) )

Pro mě je to pořád přijatelnější varianta, než potrat

Pro chlapi je to jednodušší jak legislativně (bohužel), tak i co se náročnosti týče, co jsem si zatím zjišťovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2178
11.12.08 11:16

Ahojky,

tak to me byla sterilizace nabidnuta pred planovanym 2. cisarem, nabizeli mi ji asi 4 krat, ja nakonec odmitla, je mi teprve 25 a i kdyz treti dite uz neplanujem, tak treba za 10 let tomu bude jinak i presto, ze je tehotenstvi po 2 cisarich jiz rizikove, tak bych do toho sla a taky souhlasim s nazorem, ze v pripade zmeny partnera (teda ja mam v planu s manzelem zustat :wink: ), ale clovek nikdy nevi, pak chtit zalozit rodinu a nemoct?? Nevim, pro me je to docela nezvratna situace, kterou jiz nelze vzit zpet, samozrejme je uplne neco jineho, kdyz clovek musi ze zdravotnich duvodu, atd. Takze se divim, ze s tim delaji caviky a me to pomalu jeste rozmlouvali na sale :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.12.08 14:12

Sterilizaci po 3 dětech nevidím jako tragédii, naopak jako snad jedinou bezpečnou ATK pro ženu. A kdybys přece jen chtěla čtvrté, zbývá IVF.

Samozřejmě zákrok u manžela je jednodušší a měl by ji proto podstoupit on. Zní to logicky, v praxi to tak nefunguje.

On se jaksi ten sterilizovaný cítí méněcenný a omezený do budoucna.

Co nevím, proč nepoužíváte prezervativ. Ten by snad neublížil žádnému z vás. Také to vysvětluji svému „drahému“.

• Citovat
  • Upravit
6545
11.12.08 17:14

třeba proto, že nám nevyhovuje, jen dočasně při kojení, ale doživotně…

proč, když už nechcem prostě vůbec, že?:)

prostě mi se sterilizací problém vnitřně nemáme:) Jistě, maličko to člověka „žere“, ale bude nám to vyhovovat - už se těším, až to bude za námi:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
12.12.08 11:18

Ahoj,
kondom prostě nevyhovuje,nebudu popisovat jak a proč.Ani já si nedokážu představit,že musím přerušit milování a věnovat se navlékání kondomu a já i manžel jsme si věrní a brala jsem vždycky prášky.Ale pokud žádné dítě už do budoucna nechci mít a to jestli manžel bude nebo bude jiný,na tom se nic nemění,když se s někým seznámím tak už s ním rodinu zakládat nebudu,to bude moje podmínka,budu mít děti tři(pokud mi to třetí vyjde)a to opravdu pro radosti i starosti stačí.

A znám hodně žen,které zůstanou po 35 osamocené(vdovy nebo rozvedené) a už si žádného neberou,ale mají jen přítele.Moje mamča má 59 let a lékař jí to n\ní nabídnul,není křesťanka a mimino určitě mít nebude,žije v šťastném manželství,ale sterilizaci odmítá.Věc názoru,má strach,že ztratí menstruaci a bude jí nějak vnitřně hůř.

Ale je to můj názor a každý ho ma jíný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
12.12.08 12:29

Slysil koukám, že máš „hotovo“:) Gratuluji:) a koukám, že míry byly tentokrát milosrdnější, což?:) Doufám, že už to nebyla taková akce jako poprvé s tím cs a porodem vůbec…:)

Mi prostě rozum nebere, proč mi má zákon dávat podmínky, za jakých mohu nějak naložit se svým tělem a proč o tom má rozhodovat někdo jinej (jak vidim, tak ani 3 děti nejsou záruka, že na to můžu…). Podle dr mi to prej neudělaj ani na doporučení jiného odborného lékaře, tak jsem docela smutná.

No nic…se trošku vymykam:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital