Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V srpnu jsem byla prevenci a vše bylo ok. V září jsem měla šílené bolesti v podbřišku a zjistili mi prasklou cystu. Nyní mám opět bolesti, ale cysta tam není. Dle ultrazvuku ani zánět, ale doktorka má podezření na mimoděložní těhotenství. Jsem týden po menstruaci, navíc mám za sebou sterilizaci - přestřižení vejcovodů. Je to vůbec možné?
krev je nabrana na hcg, crp a krevní obraz. Výsledky budou zítra, ale asi se do té doby picnu. Mám antibiotika a léky od bolesti. ![]()
@kiwa vzácně být může. Můžeš si udělat těhotenský test. Jestli je to těhotenství, tak bude pozitivní.
@anavi13 doktorka mě říkala, že ten test nemusí být správný. Když by to bylo mimoděložní
. Celkově mě zaráží celá situace. Vyloženě mám stejné bolesti jako u prasklé cysty. A teď tyto verze že buď mimoděložní nebo zánět. A ani jedno se nevidí… ![]()
@kiwa píše: Více
Test by byl pozitivní i u mimoděložního. Uvidíš co to řekne ráno podle krve. Dej vědět.
Taky mám sterilizaci, tak mě to zajímá.
@kiwa test bude pozitivní i u mimoděložního. Jen to HCG nemusí být ani moc vysoké. Důležité budou ty zítřejší výsledky. Kdyby se to nějak zhoršovalo, začala jsi krvácet tak hned na pohotovost ![]()
@anavi13 stále doufám, že to bude spíš nějaký ten zánět. Než to mimoděložní…každopádně kdyby něco, pohotovost to jistí…
Tak dle krevních testů žádné těhotenství ani zánět není
. Volala jsem si do laboratoře.
Takže moje bolesti podbřišku jsou neznámého původu ![]()
@kiwa on gynekologický zánět nemusí být vidět hned v krvi. Kolikátý jsi den cyklu? Nemůžeš mít ovulaci? Ona může totiž fakt bolet hodně. Já ji mám od prvního porodu velmi bolestivou a asi to teda dělají i srůsty po císaři. Ta bolest je opravdu velká. Někdy mě to i donutí ležet. O menstruaci ani nevím, ale tohle je mazec.
@anavi13 dneska jsem 9 den cyklu. Bolestivou ovulaci někdy mám, ale ne celý den. Hodnotu crp mám 3.
To asi na ATB není
@kiwa uvidíš co ti řekne lékařka. Crp může být negativní i při zánětu. Já mám třeba bolestivou ovulaci i tři dny. Ten jeden den to umí být opravdu hrozný. Ale fakt je, že je to max 6h a pak to poleví do nějaké snesitelné formy. 9. DC je sice brzy, ale v podstatě záleží kdy tu ovulaci máš. Každopádně to by podle UZ měla říct i doktorka. Uvidíš jak to bude vypadat zítra. ![]()
@anavi13 děkuji za podporu
. Ráno budu volat tak snad budu moudřejší. Dobrou noc ![]()